Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Περιφέρεια Ηπείρου: 2 εκατ. ευρώ για ανάπλαση δρόμων στην Πρέβεζα

Με τη δημοπράτηση σήμερα ενός μεγάλου έργου κλείνει το 2013 για το Δήμο της Πρέβεζας. Ο λόγος για την ανάπλαση των οδών 21ης Οκτωβρίου-Καρυωτάκη-Εθνικής Αντίστασης και κάθετων οδών. Το έργο εντάχθηκε με υπογραφή του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Ήπειρος» στις 31 Ιουλίου 2013 με προϋπολογισμό 1.972.920 χιλιάδες ευρώ. 

Το έργο αφορά την ανάπλαση κεντρικών οδών της Πρέβεζας μήκους 1.532 μέτρων περίπου και τη διαμόρφωσή τους σε ήπιας κυκλοφορίας όπως προβλέπεται από την εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου Πρέβεζας. Παρεμβάσεις θα γίνουν μεταξύ άλλων στις οδούς 21ης Οκτωβρίου, Χρήστου Κοντού, Εθνικής Αντίστασης, Κύπρου και Προύσσης. 

Οι εργασίες ανάπλασης και διαμόρφωσης οδών ήπιας κυκλοφορίας περιλαμβάνουν αναλυτικά την αποξήλωση υφιστάμενης ασφάλτου και πλακών πεζοδρομίων, πλακοστρώσεις, κατασκευή νέου δικτύου υλεκτροφωτισμού με παραδοσιακούς ιστούς, εργασίες πρασίνου με κατασκευή και φύτευση παρτεριών στις οδούς Μουστάκη και Καρυωτάκη, ενώ θα υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία σε κοινόχρηστους χώρους των οικισμών που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών. Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση η οποία θα αλλάξει το ιστορικό κέντρο της πόλης και θα δώσει άλλη προοπτική τόσο σε επίπεδο αισθητικής όσο και λειτουργικότητας.