Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ​Ι ΕΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-Α​ΠΕΡΓΙΑ 31/08/2011

 

Συνάδελφοι–Συναδέλφισσες, Αγροτοκτηνοτρόφοι, Συμπολίτες,


Η σημερινή συγκυρία είναι η δυσκολότερη στην 81χρονη ιστορία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας.

Κύριοι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση είναι η Διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας και η Κυβερνητική πολιτική οι οποίοι ως στυγνοί εκφραστές του Μνημονίου της φτώχειας και της αδικίας οδήγησαν τη μεγαλύτερη Κοινωνικοοικονομική Οργάνωση του Νομού Πρέβεζας ένα βήμα πριν την αναστολή λειτουργίας όλων των δραστηριοτήτων της, αδιαφορώντας αν με αυτόν τον τρόπο καταδικάζουν 110 εργαζόμενους και χιλιάδες αγροτών, αφήνοντας τους έρμαια στις ορέξεις των ιδιωτικών συμφερόντων.

Διαφαίνεται πλέον απροκάλυπτα ο στόχος τους που δεν είναι άλλος από την αρπαγή των Μετοχών της ΔΩΔΩΝΗΣ και των περιουσιακών στοιχείων της Ένωσης.

Την ίδια στιγμή κατατίθεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ένα Νομοσχέδιο-ταφόπλακα για τους Συνεταιρισμούς, το οποίο στην ουσία καταργεί τις Ενώσεις μετατρέποντας τες σε Ανώνυμες Εταιρείες συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο την απαξίωση του αγροτικού κόσμου και τον εκφυλισμό του αγροτικού εισοδήματος που μεθοδικά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια

Από την πλευρά μας οι εργαζόμενοι έχοντας λειτουργήσει τα τελευταία χρόνια ως αιμοδότες της Ένωσης, απλήρωτοι για πολλούς μήνες , αντιμετωπίζοντας πλέον βασικά προβλήματα διαβίωσης αλλά και την δυσαρέσκεια του πελάτη από την έλλειψη βασικών προϊόντων στα καταστήματα μας έχουμε πλέον εξαντλήσει τα όριά μας.

Δε αντέχουμε να βλέπουμε τις δραστηριότητες της Ένωσης να μαραζώνουν και τις δουλειές μας να απαξιώνονται.

Για εμάς πλέον δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του Αγώνα και των κινητοποιήσεων.

Κατεβαίνουμε σε 24ωρη Απεργία την Τετάρτη 31 Αυγούστου και συγκεντρωνόμαστε μπροστά στο Κεντρικό κτίριο της Ένωσης στην Πρέβεζα στις 08:00.

Θα αναδείξουμε την αδιαλλαξία της ΑΤΕ και την αδιαφορία της Κυβέρνησης.

Θα παλέψουμε με κάθε τρόπο ενάντια στα σχέδια για κλείσιμο-συρρίκνωση της ΕΑΣ Πρέβεζας, το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ και την απαξίωση του Ηπειρώτη αγροτοκτηνοτρόφου.

Καλούμε δίπλα μας όλους τους εργαζόμενους, τους αγροτοκτηνοτρόφους και τους Φορείς της Ηπείρου.



ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:



Ø Άμεση πολιτική λύση στο πρόβλημα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζει η Ένωση.

Ø Διασφάλιση ΟΛΩΝ των θέσεων εργασίας στην ΕΑΣ Πρέβεζας και των οφειλομένων αμοιβών μας.

Ø Να μην πουληθούν οι μετοχές της ΔΩΔΩΝΗΣ.

Ø Την απόσυρση του Νομοσχεδίου για τους Συνεταιρισμούς.

Ø Την Οργάνωση δυνατή, δίπλα στον Αγρότη και την Κοινωνία.