Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

O Δήμος Ζηρού ζητά από δημότες να ξαναπληρώσουν λογαριασμούς ύδρευσης ;

Εντύπωση προκαλεί το άρθρο που δημοσιεύει η εφημερίδα ΗΧΩ της Άρτας για τα τεκταινόμενα στο Δήμο Ζηρού. Σύμφωνα πάντα με το άρθρο το οποίο τιτλοφορείται "Μπάχαλο στο Δήμο Ζηρού", η υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου Ζηρού ζητά από πολίτες να ξαναπληρώσουν λογαριασμούς ύδρευσης. Το άρθρο χρησιμοποιεί ως πηγή κάποια τηλεφωνα που έγιναν από δημότες του Δήμου Ζηρού (ανώνυμα;;;). Οι καιροί πάντως είναι πονηροί (προεκλογική περίοδος γαρ) και για το λόγο αυτό πρέπει να αντιμετωπίζουμε τέτοια δημοσιεύματα με την δέουσα προσοχή.
 
Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο από την εφημερίδα ΗΧΩ και αναμένουμε την απάντηση από τους αρμόδιους:


Χάθηκαν τα στοιχεία ή έγινε κάτι άλλο; Ότι και να έγινε οι δημότες στο Δήμο Ζηρού, είναι ανάστατοι αφού η Δημοτική Αρχή τους ζητά να ξαναπληρώσουν λογαριασμούς ύδρευσης που πλήρωσαν. Μάλιστα σύμφωνα με δημότες του Δήμου που πήραν τηλέφωνο στην ΗΧΩ, ο Δήμος έστειλε τα χρέη στην εφορία!
 
Όπως μας είπαν, οι πληρωμές γίνονταν με αποδείξεις, που δεν περνούσαν στο μηχανογραφικό σύστημα, ούτε οι αποδείξεις είχαν πάνω ένδειξη εάν είχε εξοφληθεί ο προηγούμενος λογαριασμός. Έτσι ένα μεγάλος αριθμός καταναλωτών βρίσκονται να χρωστάνε στο Δήμο τέλη που τα έχουν πληρώσει.
 
Μάλιστα όσοι εξ αυτών έχουν κρατήσει τις αποδείξεις από τα προηγούμενα χρόνια και μπορούν να αποδείξουν τις πληρωμές, οι υπηρεσίες του Δήμου Ζηρού προχωρούν σε διαγραφή των χρεών. Όσοι όμως δεν έχουν φυλάξει τις αποδείξεις, τραβάνε τα μαλλιά τους, επειδή δεν βρίσκουν άκρη παρότι έχουν πληρώσει τις υποχρεώσεις τους.