Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Νέες πρωτοβουλίες για Κασσώπη και Νικόπολη

NIKOPOLH PREBEZA

Έναν φιλόδοξο στόχο που εφόσον επιτευχθεί θα δημιουργήσει νέα δεδομένα για την περιοχή έχει θέσει το σωματείο Διάζωμα με την συνεργασία των τοπικών φορέων.
Η επίσκεψη του κ.Μπένου και των συνεργατών του στους Αρχαιολογικούς χώρους της Νικόπολης και της Κασσώπης σηματοδοτεί την προσπάθεια ένταξης των χώρων αυτών στο Φεστιβάλ Αθηνών με την πραγματοποίηση , σε μόνιμη βάση, σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων.
 

Ο πρόεδρος του Διαζώματος ήρθε στην Ήπειρο συνοδευόμενος από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών Γιώργο Λούκο, τον σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη και την ηθοποιό Όλια Λαζαρίδου και επισκέφθηκε το Ωδείο της Νικόπολης, την Αρχαία Κασσώπη και το θέατρο της Δωδώνης προκειμένου να εξεταστούν οι τοπικές συνθήκες των χώρων για την δυνατότητα φιλοξενίας της δραματοποιημένης ποίησης « Η Γυναίκα της Ζάκυνθος», η οποία επιδιώκεται να ενταχθεί στο Φεστιβάλ Αθηνών 2014.
Τον κ.Μπένο υποδέχτηκαν στην Πρέβεζα ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα πολιτισμού του Δήμου Κοσμάς Κορωναίος, ενώ την ξενάγηση των προσκεκλημένων στους χώρους αλλά και στις ανασκαφές που πραγματοποιούνται έκαναν ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για την Αρχαία Νικόπολη Κωσταντίνος Ζάχος καθώς και η προισταμένη της ΛΓ' Εφορείας Αρχαιοτήτων Χριστίνα Μερκούρη.
Ο κ.Μπένος δήλωσε χαρούμενος που βρέθηκε και πάλι στην Πρέβεζα, ενώ συνέδεσε την προσπάθεια για την φιλοξενία εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών σε Νικόπολη και Κασσώπη, με την πραγματοποίηση των πολιτιστικών διαδρομών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου υπογράμμισε για μια ακόμη φορά τις καινοτόμες και πολύ σημαντικές δράσεις που έχουν δρομολογηθεί, από το Σωματείο Διάζωμα και την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, χαρακτηρίζοντας και ο ίδιος ως ένα πολύ σημαντικό γεγονός την σύνδεση του Φεστιβάλ Αθηνών με τους Αρχαιολογικούς χώρους της Πρέβεζας.
Ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας Κοσμάς Κορωναίος καλωσόρισε τον κ.Μπένο και τους άλλους προσκεκλημένους, εκφράζοντας και αυτός με την σειρά του την πεποίθηση ότι η συνεργασία με το Διάζωμα αποτελεί σημείο αναφοράς για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και την αναβάθμιση των πολιτιστικών δρώμενων της περιοχής.