Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες συνεχίζουν οι καθηγητές της Πρέβεζας

Με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες συνεχίζουν οι καθηγητές της Πρέβεζας     
Κρίσιμη ήταν η χθεσινή γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Πρέβεζας στη «Θεοφάνειο», όπου θα αποφασιζόταν το μέλλον των κινητοποιήσεων των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης στο Νομό Πρέβεζας. Το σώμα πήρε απόφαση να συνεχίσει τις πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες και την επόμενη εβδομάδα και στο τέλος της να γίνει εκ νέου γενική συνέλευση για να καθοριστεί το μέλλον των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και οι μορφές πάλης. Την απόφαση αυτή θα μεταφέρει στην Αθήνα ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, Γιάννης Θεοφάνους, στη συνέλευση των προέδρων της ΕΛΜΕ.

Στη συζήτηση που έγινε κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών, η ένταση ήταν μεγάλη, καθώς μπήκαν ζητήματα, όπως η σταδιακή μείωση του ποσοστού συμμετοχής στην απεργία (την τελευταία ημέρα έφτασε στο 35% στο Νομό Πρέβεζας), η παράλληλη κινητοποίηση των μαθητών, με τις καταλήψεις, καθώς και το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί εκπαιδευτικοί.
Το σώμα ψήφισε επί τεσσάρων προτάσεων. Η πρόταση των ΣΥΝΕΚ-Παρεμβάσεων, ήταν η συνέχιση των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών και εκ νέου γενική συνέλευση (πήρε 40 ψήφους). Η πρόταση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών (πήρε 9 ψήφους) ανέφερε κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα, με τη μορφή των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών από 23-24 Σεπτέμβρη και κάθε δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ, έτσι ώστε οι ίδιοι οι καθηγητές να συζητούν, να αποφασίζουν, να παίρνουν την υπόθεση της οργάνωσης και της κλιμάκωσης του αγώνα στα χέρια τους, παίρνοντας υπόψη: τη συμμετοχή στην απεργία και τις Γενικές Συνελεύσεις, την κοινή δράση και τη συμμαχία με τους άλλους κλάδους, τη συμπόρευση και τον κοινό αγώνα με γονείς και μαθητές.
Η πρόταση της ΔΑΚΕ (πήρε7 ψήφους), ήταν η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με την μορφή της 48ωρης 23-24 Σεπτεμβρίου και νέα εισήγηση μετά από εκτίμηση της κατάστασης από το ΔΣ της ΟΛΜΕ για περαιτέρω κλιμάκωση.
Στην εκτίμηση αυτή, σύφωνα με τη ΔΑΚΕ, βασικές προϋποθέσεις αποτελούν: η καταστατική απαρτία των γενικών συνελεύσεων των ΕΛΜΕ, η μαζικότητα στις απεργιακές κινητοποιήσεις και η συμπόρευση με το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα.
Επτά (7) ψήφους πήρε και η πρόταση του Θοδωρή Ζήση για μία 24ωρη απεργία ανά 15ήμερο.
Επιπροσθέτως, την Παρασκευή στις 8 το βράδυ θα δοθεί συναυλία μπροστά από το κέντρο αγώνα της ΕΛΜΕ στην αγορά. Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Πρέβεζας η οποία αποφάσισε συνέχιση της απεργίας μετατρέπει την προαποφασισμένη συναυλία σε αντιφασιστική εκδήλωση και καλεί όλα τα συνδικάτα να ενημερώσουν στους χώρους δουλειάς.