Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Βάπτισμα πυρός για την παράταξη του Γιώργου Νίτσα


Την Τετάρτη 26-2-2014, πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα στο πολιτιστικό κέντρο <ΟΑΣΗ> η πρώτη  ανοιχτή συνάντηση συνεργατών και φίλων της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ».

Τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση ήταν τα ακόλουθα:

α) Ανακοίνωση των δράσεων και  πρωτοβουλιών.

 Ως ανεξάρτητη δημοτική παράταξη αφουγκραστήκαμε την ανάγκη σ´αυτή τη δύσκολη καμπή που βρίσκεται ο τόπος, φέροντας στο μυαλό μας τα λόγια του Πλάτωνα:

 «Το τίμημα γι αυτούς που δε συμμετέχουν στη πολιτική είναι ότι καταλήγουν να διοικούνται από κατώτερούς τους.» 

Ξεκινάμε σήμερα από την Πρέβεζα και  στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει παρόμοια συνάντηση στον Λούρο και στο Κανάλι για να συναντηθούμε πάλι δημόσια και να μιλήσουμε  για αυτά που μας ενώνουν. θέλουμε  να συμμετέχουν σε αυτή την κοινή προσπάθεια όλοι οι ενεργοί πολίτες

 

β) Παρουσίαση των θέσεων στον τομέα του τουρισμού και της αγροτικής  πολιτικής.

 

Στον τουρισμό που είναι μονόδρομος για να μπορέσουμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας μέσω της αξιοποιήσεις της δημοτικής περιουσίας, της προσέλκυσης επενδυτών, της αναβάθμισης των  υπηρεσιών.  Ακούσαμε και ακούσατε κάποιες σκέψεις να προσθέσω  την επίτευξη διεθνούς προβολής του τόπου μας μέσω της ιστορίας μας και της αναβίωσης εθίμων και παραδόσεων που ως τώρα είναι άγνωστα σε πολλούς.

Αναβίωση των Ακτίων αγώνων, αναπαράσταση της ναυμαχίας του Ακτίου, και       αναπαράσταση της θυσίας του Ζαλόγγου, είναι στην σκέψη μας για να γίνουν και θα γίνουν.

Και πάρα πολλές άλλες δράσεις.

Την αξιοποίηση της αλιείας της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας.. την άμεση δημιουργία γραφείου διασύνδεσης μεταξύ δήμου και αγροτών ,κτηνοτρόφων και ψαράδων. Τη δημιουργία ενός  τοπικού σύμφωνου ποιότητας και σταθερότητας που θα έχει ως στόχο να πιστοποιηθούν τα τοπικά μας προϊόντα, να αποκτήσουν ονομασία προσελεύσεις και να είναι κάθε μέρα στο τραπέζι των Πρεβεζάνων και των επισκεπτών του τόπου μας. Έτσι θα μπορέσουμε στην συνέχεια μπούμε σε νέες αγορές που σήμερα είναι απαγορευτικές για τα προϊόντα μας.

 

γ) Αξιοποίηση όλων των πηγών ενέργειας.

 

Με τους σύγχρονους τρόπους θα εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των απορριμάτων και θα εξοικονομήσουμε μέσω ενός ενεργειακού πάρκου ενέργεια για τον δημοτικό φωτισμό. Σε αντίθεση με την κατασπατάληση που γίνετε σήμερα,

   των δικών μας χρημάτων   για  τις παροχές αυτές.

 

δ) Πολιτική συνεργασιών κατά την προεκλογική περίοδο.

 

Συνεχίζουμε τον διάλογο για την συνάντηση και προεκλογική συνεργασία  πάνω σε ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας με κόμματα, παρατάξεις, αυτοδοικητικών ανθρώπων , κινήσεις πολιτών και ενεργών ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας.

 

 

Η παρουσία και οι τοποθετήσεις των συνεργατών   κ. Κοτσίνη,  κ. Στύλου, του κ. Κυπριωτέλη και του κ.Νίτσα  η αλλά και το κλίμα που διαμορφώθηκε, με τις πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και παρεμβάσεις των ανθρώπων που ανταποκρίθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα < ΓΙΝΕ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ>  της κ. Μπαρκούζου, του κ. Γκούβα, του κ.Παπαγεωργίου, της Κ. Βοντίτσου, του κ. Σολδάτου, του κ. Ραβανού, του κ. Φιλημέγκα, του κ Ζέρη  σηματοδοτεί την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για την δημοτική παράταξη «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ».

Μια πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση ήταν και του δημοτικού συμβούλου κ. Τσαγκάρη Γεώργιο και αφού εκδήλωσε την ικανοποίηση του για την εκδήλωση και τις πολύ ωραίες τοποθετήσεις -  προτάσεις που είναι στην σωστή κατεύθυνση για την ανάπτυξη της Πρέβεζας  άφησε ανοιχτό το ζήτημα της συνάντησης αυτοδιοικητικών ανθρώπων  με όραμα αλλά και με εμπειρία   για μια μεγάλη αλλαγή στον τόπο μας.

 

Ενδεικτικά σας αναφέραμε μέρος των τοποθετήσεων – αποφάσεων.

 

Η θέληση, το ενδιαφέρον αλλά και οι τεκμηριωμένες τοποθετήσεις όλων όσων συμμετείχαν  υποδηλώνουν την σιγουριά ότι η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ » θα  πρωταγωνιστήσει στις δημοτικές εκλογές του 2014.

 

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

            <ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ>

                   η γραμματεία.