Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

ENA Πρέβεζας: Ημερίδες ενημέρωσης αγροτών σε Πρέβεζα και Φιλιππιάδα


Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας στα πλαίσια της δράσης της σας ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιήσει ενημέρωση  σε νέους αγρότες μέλη της αλλά και σε υποψηφίους νέους που θέλουν να ενταxθούν στο πρόγραμμα νέων αγροτών  που έχει προκηρυχθεί από το ΥΠΑΑΤ. Η ενημέρωση θα γίνει Παρασκευή  στις  24/ 1 / 2014 και ώρα 19:00 μμ στη αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου  Λαϊκής αγοράς του Δήμου Πρέβεζας της  Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας .

Ομιλητές  της  ενημέρωσης  θα  είναι  :

 

Α) Θοδωρής Κορωναίος, Γεωπόνος  Μελετητής (Α.Π.Θ.), τεχνικός σύμβουλος Ε.Ν.Α. Πρέβεζας ,αντιπρόεδρος Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας.

Με θέματα :

-Ενημέρωση για το  πρόγραμμα Νέων Αγροτών.  

-Άδειες λειτουργίας Κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.(Νέος Νόμος)

-Άρση καταλογισμών σε Νέους Αγρότες της περιόδου 2005-2006 σύμφωνα με το προς ψήφιση    πολυνομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ  (άρθρο 61)

 

Β) Λεωνίδας  Ραβανός ,Αγρότης, Πρόεδρος της Ε.Ν.Α. Πρέβεζας .

Με θέματα :

-Ορισμός Νέου Αγρότη ( ένταξη νέων  στην ύπαιθρο )

-Έρευνα αγοράς  για τα προγράμματα  που αφορούν  νέους   (παραπληροφόρηση ).

-2ο Ηπειρώτικο Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου.

-Η Αγορά Αγροτών Πρέβεζας, δυνατότητες και προοπτικές, σύμφωνα με το προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ  (άρθρο 56).

...και στην Φιλιππιάδα (γεφυρα Καλογήρου)


Ημερίδα με Θέμα: Πρόγραμμα ενίσχυσης νέων αγροτών,

 νομιμοποίηση σταυλικών εγκαταστάσεων

 

Ύστερα από αιτήματα  πολλών ενδιαφερόμενων για το πρόγραμμα νέων Αγροτών από  την Άρτα και την ευρύτερη περιοχή του δήμου Ζηρού  και ύστερα από την απόφαση της γενικής συνέλευσης της Ε.Ν.Α. Πρέβεζας για   δημιουργία Περιφερειακής   Ένωσης Νέων Αγροτών Ηπείρου διοργανώνει νέα ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα νέων αγροτών την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11.30 π.μ. στο κατάστημα «Γκίζας» στη γέφυρα Καλογήρου.

            Στην ημερίδα, παρουσία στελεχών της Περιφέρειας, θα γίνει ενημέρωση προς τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση προς ένταξη στο πρόγραμμα ενίσχυσης νέων αγροτών, συζήτηση για τη νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και γενικότερα θέματα του πρωτογενή τομέα.