Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Συγκέντρωση αγροτών έξω από την ΔΟΥ Πρέβεζας

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/1 στις 10:30πμ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ  ΠΡΕΒΕΖΑΣ.
Με την καινούργια χρονιά οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι έρχονται αντιμέτωποι με τη νέα πιο άγρια ληστρική πολιτική της ΕΕ και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που στόχο έχουν να τους οδηγήσουν άμεσα και βίαια στη φτώχια, στην εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμα.

        Μετά τις αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα (με άμεσο στόχο την αύξηση ως και 157%), στο πετρέλαιο, στα μέσα και εφόδια, στις ασφαλιστικές εισφορές στο ΕΛΓΑ και ΟΓΑ, τις μειώσεις στην επιστροφή ΦΠΑ και τον ειδικό φόρο στα καύσιμα, με τα χαράτσια σε αγροτεμάχια, οικόπεδα και σπίτια κλπ., έχουμε και την επιβολή κράτησης λογιστικών βιβλίων με φόρο 13% από τα πρώτα ευρώ που θα συνοδευτεί με το φόρο επιτηδεύματος που είναι περίπου 650 €.

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ και η άμεση μείωση των τιμών και το απλήρωτο γάλα πολλών μηνών έχει φέρει σε απόγνωση τους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής μας.

              Επίσης με τη νέα ΚΑΠ 2014-2020, θα μειωθούν οι επιδοτήσεις ενώ συγχρόνως θα πολλαπλασιαστούν οι προϋποθέσεις για την είσπραξη τους, με συνέπεια την παραπέρα συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος!

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ! Στόχος όλων των παραπάνω μέτρων - όσες "ρυθμίσεις" και αν κάνουν - είναι να μας πετάξουν έξω από την παραγωγή, να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή μας στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών - σύγχρονων τσιφλικάδων.

Καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους να μην συμβιβαστούν, να αγωνιστούν  και να διεκδικήσουν να καλλιεργούν τα χωράφια και να μείνουν στα χωριά τους, με αξιοπρεπές εισόδημα που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες της οικογένειάς τους.

        Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συγκρότηση μαζικών Αγροτικών συλλόγων και Ομοσπονδιών, η ενεργοποίηση των υπαρχόντων. Ο συντονισμός και η οργάνωση του αγώνα, η κοινωνική συμμαχία με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία. Μόνο έτσι μπορεί να τους σταματήσουμε και να ανατρέψουμε αυτές τις άγριες και απάνθρωπες πολιτικές για να ανοίξει ο δρόμος προς όφελος της λαϊκής ευημερίας.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

1. Να μην πληρώνουν φόρο 13% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους - να μην πληρώνουν τον Ενιαίο Φόρο για τα σπίτια, τα οικόπεδα και τα χωράφια τους – να μην τηρούν λογιστικά βιβλία και να μην πληρώνουν φόρο επιτηδεύματος - να αποσυρθεί η αισχρή νομοθετική διάταξη που τους ζητάει να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα αποδέχονται την άρση του ασύλου στο σπίτι τους για φορολογικό έλεγχο. Αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, συν 5.000 για κάθε παιδί.

2. Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις για αγροτικά χρέη - κανένας πλειστηριασμός και καμία κατάσχεση αγροτικής εκμετάλλευσης με εμπορική αξία μέχρι 300.000 ευρώ - πάγωμα πληρωμής των αγροτικών χρεών για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση - απόσβεση όλων των υπόλοιπων οφειλών για όσους έχουν πληρώσει το διπλάσιο του κεφαλαίου που δανείστηκαν.

3. Να μην ισχύσουν οι νέες περικοπές στις επιδοτήσεις και οι περιορισμοί στην αγροτική παραγωγή που προβλέπονται στο πλαίσιο αναθεώρησης της ΚΑΠ της ΕΕ για το 2015-2020 - κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ - σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους και κατάργηση όλων των «νόμιμων» και «παράνομων» παρακρατήσεων.

4. Να μην παρακρατούνται από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών χρήματα των επιδοτήσεων για την εξόφληση των οφειλών τους στον ΟΓΑ, στην εφορία και για άλλα χρέη - να δοθούν άμεσα όλες οι στρεμματικές ενισχύσεις που παρακρατήθηκαν χωρίς λόγο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για δήθεν λάθη για τα οποία δεν ευθύνονται οι παραγωγοί.

5. Να μην ισχύει η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ - κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

6. Αφορολόγητο πετρέλαιο - να μη μειωθεί η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

7. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος 50%.

8. Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους - να παρθεί πίσω ο αποχαρακτηρισμός των βοσκοτόπων - να αποδίδονται κανονικά και γρήγορα οι εξισωτικές αποζημιώσεις - να δίνονται δωρεάν η νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και η ηλεκτρονική σήμανση των ζώων - όχι στο νέο χαράτσι για τον «κτηνίατρο εκτροφής».

9. Κατάργηση των χαρατσιών στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ, στα φάρμακα - να σφραγιστούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα βιβλιάρια υγείας όλων των αγροτών.

10. Να μην πληρώσουν οι φτωχοί αγρότες τις αυξήσεις - χαράτσια στη ΔΕΗ για το ρεύμα, στον ΕΛΓΑ για τα ασφάλιστρα, στον ΟΓΑ για τις εισφορές για Υγεία - σύνταξη, στους «καλλικρατικούς» δήμους για την ύδρευση - καθαριότητα, για τις δηλώσεις καλλιέργειας, για τις άδειες των γεωτρήσεων, το νέο χαράτσι για τη συνταγογράφηση των φυτοφαρμάκων κ.ά.

11. Να σταματήσουν, αμέσως, τα αγροτοδικεία και να παραγραφούν, με πολιτική απόφαση της Βουλής, όλες οι διώξεις και οι ποινές που επιβλήθηκαν.

12. Κατώτερες, εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή - να πληρωθούν από τους εμποροβιομήχανους και τους συνεταιρισμούς οι παραγωγοί που παραμένουν απλήρωτοι - αντιμετώπιση του προβλήματος των αθρόων εισαγωγών ομοειδών αγροτικών προϊόντων.

13. Ενίσχυση των νέων αγροτών χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις - να συνεχιστούν τα προγράμματα νέων αγροτών με ποσό ενίσχυσης 100.000 ευρώ.

14. Να ξαναδοθούν τα δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα και το επίδομα άδειας στους συνταξιούχους του ΟΓΑ - να αυξηθεί η αγροτική σύνταξη και να δίνεται στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες και όχι στα 67 που αποφάσισε η κυβέρνηση.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/1 στις 10:30πμ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ  ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Μέσα από τους Αγροτικούς μας Συλλόγους, οργανωμένα, συντονισμένα, μαζικά!