Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Σε Πλήρη κυκλοφορία ο δρόμος Καρτέρι - διασταυρωση Πάργας


Μετά την παράδοση του κόμβου της Άρτας ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Υποδομών κ. Στράτος Σιμόπουλος, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφτηκε τη γέφυρα της «Δέσπως» επί της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, που ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης.

 
Η παρουσία του Γ.Γ. στην περιοχή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο δρόμο Καρτέρι – Πάργα. Το τελευταίο τμήμα του δρόμου, μήκους 2 χιλιομέτρων, δόθηκε επίσης σήμερα στην κυκλοφορία, παρουσία του Περιφερειάρχη, υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων της αναδόχου εταιρίας και των περιφερειακών συμβούλων κ.κ. Αντιγόνης Φίλη και Δημητρίου Δημάκου.

 
Με την ευκαιρία ο Περιφερειάρχης έθεσε εκ νέου στον Γ.Γ. τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου για την υλοποίηση νέων έργων στην περιοχή (όπως η επέκταση του οδικού άξονα από τη διακλάδωση της Πάργας μέχρι το Μεσοπόταμο, η κατασκευή κόμβου στη Λούτσα κ.ά). Αναφερόμενος σε αυτά, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, δήλωσε: «Υπάρχουν ώριμες μελέτες από την Περιφέρεια και θα εξετάσουμε τους τρόπους να χρηματοδοτηθούν τα έργα από το επόμενο χρηματοδοτικό πλαίσιο».

 
Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας, με αφορμή την παράδοση στην κυκλοφορία του οδικού άξονα Καρτέρι – Πάργα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένα σημαντικό έργο υποδομής της Θεσπρωτίας ολοκληρώθηκε και δίνεται στο σύνολο του στην κυκλοφορία. Από το 2008 που ξεκινήσαμε την υλοποίηση του έργου με την εκπόνηση της μελέτης και τη διασφάλιση της χρηματοδότησης μέσω του ΠΕΠ Ηπείρου 2007-2013, αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες και αντιδράσεις εκτός Θεσπρωτίας. Όμως το έργο τελείωσε. Συγχαρητήρια σε όσους συνετέλεσαν στην κατασκευή του. Συνεχίζουμε την προσπάθεια».

- See more at: http://www.preveza-info.gr/node.php?id=15141#sthash.pg6aEAJR.dpuf