Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ο Δήμος Πάργας επιμένει στο κλείσιμο σχολείων. Σφοδρές αντιδράσεις από τους γονείς...

Μέσα σε πολύ έντονο κλίμα και αποδοκιμασίες πραγματοποιήθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας, όπου συζητήθηκε το κλείσιμο των παιδικών σταθμών σε Αγιά και Καναλάκι. Από νωρίς η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου είχε κατακλυστεί από κατοίκους της Αγιάς, οι οποίοι νωρίτερα είχαν προχωρήσει και σε κατάληψη του Δημαρχείου της Πάργας, διαμαρτυρόμενοι για την αδικαιολόγητη, όπως υπογραμμίζουν, απόφαση του Δημάρχου να βάλει λουκέτο στον παιδικό σταθμό.

Η πρόταση που κατέθεσε ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αθανάσιος Λιόλιος και πέρασε κατά πλειοψηφία από το σώμα, πυροδοτώντας τις έντονες αντιδράσεις των παρισταμένων είναι μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς στις 31 Ιουλίου να λειτουργήσει ως έχει η δομή στην Αγιά, ενώ στο Καναλάκι θα λειτουργήσει όπως έχει ήδη δρομολογηθεί και από 15 Μαρτίου μέχρι τον Αύγουστο θα προχωρήσουν οι αλλαγές.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Λιόλιος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που περνά η χώρα, υπογραμμίζοντας ότι είναι επιβεβλημένο να γίνουν μεταρρυθμίσεις και στο Δήμο, προκειμένου να είναι δυνατή η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του. Θέση και στόχος της δημοτικής αρχής είπε ο Δήμαρχος Πάργας είναι η δημιουργία ισχυρών δομών.

Την αντίθεσή της παράταξής του στην πρόταση του Δημάρχου, εξέφρασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Νάστας και κάλεσε το Δήμαρχο αλλά και όλο το δημοτικό συμβούλιο να στηρίξουν τη λειτουργία των παιδικών σταθμών με κάθε τρόπο. Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός και να επανέλθουν στο πρότερο καθεστώς λειτουργίας τους πρότεινε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γάκης, καλώντας τους γονείς αλλά και όλους τους πολίτες σε εγρήγορση και συνεχή αγώνα γιατί όπως είπε θα έρθουν πολύ χειρότερα. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πάργας δεν ικανοποίησε σε καμία περίπτωση τους κατοίκους και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα τους με διαμαρτυρίες και καταλήψεις, τόσο στην Πάργα όσο και στο Καναλάκι