Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

O Πρώτος στην Ιστορία Πλειστηριασμός Πινάκων Ζωγραφικής στην Ηπειρο!!!

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΥΤΗ, Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
Αγαπητοί Φίλοι,

Κατ αρχήν ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ με Υγεία.

Το δεύτερο θέμα είναι ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε πλειστηριασμό Πινάκων Ζωγραφικής. Το ίδρυμα ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ διέθετε από το έτος 1990-2004, περίπου 195 πίνακες ζωγραφικής, εκ των οποίων 30 ήταν αυθεντικοί, 20 ήταν χειροποίητα αντίγραφα μεγάλων έργων, και οι 145 περίπου ήταν Ψηφιακά αντίγραφα σε καμβά πολυτελείας της Agfa, εκτυπωμένους με Plotter υψηλής τεχνολογίας (από τον Φωτογράφο Θωμά Τσεκούρα), και κορνιζαρισμένοι σε κορνίζες ακριβές (από τον αείμνηστο Σταύρο Απέργη).
Η λιανική τιμή εκάστου εξ αυτών των ψηφιακών αντιγράφων με την κορνίζα ΣΗΜΕΡΑ, κυμαίνεται μεταξύ 500-1000 Euro . Καμβάς αυτής της ποιότητας ΔΕΝ είναι διαθέσιμος σήμερα, απεσύρθη λόγω υψηλού κόστους. Δυστυχώς, το Μουσείο - που κτίσθηκε το έτος 2012-2013- χώρεσε μόνο 45 πίνακες ζωγραφικής και μένουν ως στόκ - παρακαταθήκη 150 τεμάχια. Ορισμένα από αυτά τα τεμάχια ήδη τα δωρίσαμε σε Σχολεία, φορείς και σε επιλεγμένα Φυσικά πρόσωπα, συνεργάτες του Μουσείου.


Οι υπόλοιποι Ψηφιακοί πίνακες ζωγραφικής, θα εκτεθούν σε πλειοδοτικό ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ("στό σφυρί"), με τιμή εκκινήσεως τα 50-100 Euro. Θα είναι ο πρώτος στήν Ιστορία πλειστηριασμός Πινάκων Ζωγραφικής στήν Ηπειρο και θα πραγματοποιηθεί στό ΑΊΘΡΙΟΝ - ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ του Μουσείου "Βραδυνή Περιπολία" την Κυριακή 27 Απριλίου 2014 και ώρα 11.00 (πρωί), θα διαρκέσει δέ 2 ώρες. Ακόμα και άν δεν προτίθεσθε να αγοράσετε πίνακες δεν πρέπει να λείψετε από αυτή την ιστορική εκδήλωση, γιατί θα έχει και χιουμοριστικό χαρακτήρα. Μετά το πέρας του πλειστηρισμού ΘΑ ΕΚΤΕΘΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ από 500 Διεθνή Πόστερ της Συλλογής του Μουσείου ΔΩΡΕΑΝ γιά τους παρευρισκομένους!!!

Υπάρχει χώρος στάθμευσης 100 ΙΧΕ, 2 WC, τραπέζια-καρέκλες γιά 30 άτομα, αναψυκτικά και καφέδες (1 Euro) μέσα σε ένα κατάφυτο ειδυλλιακό περιβάλλον.
ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΥΤΗ, Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. Ξεκολήστε λοιπόν από την ομαδική κατάθλιψη της οικονομικής κρίσης και ελάτε να απολαύσουμε αυτή την εκδήλωση, event που λέει και η νεολαία... Στη ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΗ εκδοχή που βρέξει, η εκδήλωση θα αναβληθεί γιά την επόμενη Κυριακή 4 Μαίου 2014 την ίδια ώρα 11.00.Θα υπάρξουν 3 Ομαδικά Mail ενημέρωσης γιά το θέμα αυτό, γιατί ξεχνάμε εύκολα!

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Δρ. Χαράλαμπος Γκούβας