Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Στράτος Ιωάννου: "Στόχος μας να "απογειωθεί" τουριστικά η Ήπειρος μέσα στα επόμενα δύο χρόνια"

Στράτος Ιωάννου: "Στόχος μας να "απογειωθεί" τουριστικά η Ήπειρος μέσα στα επόμενα δύο χρόνια"
Στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Ηπείρου που την καθιστούν ιδανικό προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου στοχεύει η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία προτίθεται μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να προχωρήσει σε στοχευμένες και δυναμικές ενέργειες προώθησης της περιοχής.

 MG_7343
Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει με δικό της Περίπτερο στην έκθεση Philoxenia δίνοντας βάση σε διαφορετικές θεματικές ενότητες όπως ο θρησκευτικός τουρισμός, ο γαστρονομικός, ο πολιτιστικός, ο περιβαλλοντικός και ο αρχαιολογικός τουρισμός σημειώνοντας πως η Ήπειρος είναι μια από τις Περιφέρειες της Ελλάδας που μπορεί και συναρπάζει όλες τις εποχές!
 MG_7364
«Η περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει στην έκθεση Philoxenia πάρα πολύ δυναμικά και αυτό είναι ένα μέρος από όλες τις ενέργειες που κάνει όσον αφορά την προώθηση του τουρισμού της Ηπείρου. Πριν 15 περίπου ημέρες συμμετείχαμε στην έκθεση στο Λονδίνο με μεγάλη επιτυχία και εδώ αυτές τις ημέρες θα γίνουν πολλές συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και επιχειρηματίες αλλά και με το κοινό που θα επισκεφτεί το περίπτερο. Θεωρούμε ότι είναι σημαντική η συμμετοχή μας στις Εκθέσεις και αυτό θα συνεχιστεί και το νέο χρόνο για να προωθήσουμε την Ήπειρο» τόνισε στην κάμερα του atpreveza.gr ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και αρμόδιος για θέματα τουριστικής ανάπτυξης Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου  σημειώνοντας πως την ίδια στιγμή "τρέχει" ένα πρόγραμμα μέσω του ΕΣΠΑ περίπου 900 χιλιάδων ευρώ το οποίο περιλαμβάνει την προβολή της Ηπείρου μέσα από 6 διαφορετικές ενότητες.

«Προωθούμε και τον εναλλακτικό τουρισμό, όχι μόνο το «ήλιος-θάλασσα» γιατί και η κατεύθυνση του Υπουργείου Τουρισμού είναι αυτή προκειμένου να διευρύνουμε την τουριστική περίοδο» είπε ο κ. Ιωάννου και προανήγγειλε πως θα συνεχιστούν οι προσπάθειες προβολής και ανάδειξης της Ηπείρου και με άλλες ακόμη πιο δυναμικές πρωτοβουλίες όπως η δημιουργία τηλεοπτικών σποτ που θα αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής.
«Η Περιφέρεια Ηπείρου προγραμματίζει μια σειρά δράσεων που τα επόμενα δύο χρόνια θα προωθήσει πάρα πολύ την Ήπειρο τουριστικά και θα την απογειώσει» κατέληξε ο κ. Ιωάννου, ο οποίος στο περιθώριο της Έκθεσης συναντήθηκε και με την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη.