Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Πρωθυπουργός εγκαινιάζει αύριο την ΔΕΘ

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αύριο, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 θα εγκαινιάσει την 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στην αίθουσα “Corona” του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Στις 12:45 θα προεδρεύσει σύσκεψης με επιστημονικούς φορείς της πόλης στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.
Έτσι για μια ακόμα χρονιά πέφτει “πόρτα” στα κυβερνητικά πανηγύρια με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Καθώς πληροφορούμεθα με εντολή Σαμαρά η κυβερνητική αποστολή έχει περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό και υπουργοί και υφυπουργοί ειδοποιήθηκαν να μην “ανέβουν” στην Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη στην ομιλία του ο Αντ. Σαμαράς δεν θα σταθεί μόνο στον απολογισμό του έργου της κυβέρνησή του, αλλά θα αναφερθεί και στο “όραμά του για ένα μέλλον, απαλλαγμένο από μνημόνια”. Όπως εξηγεί στέλεχος του επιτελείου του στόχος του πρωθυπουργού είναι να καταπολεμηθεί η “απάθεια” και ο “φόβος” που επικρατούν στην κοινωνία, η οποία πρέπει να πεισθεί ότι “επιτέλους υπάρχει φως στο τούνελ” και ότι “οι θυσίες δεν πήγαν χαμένες”
Κατά τα άλλα το ισχυρό χαρτί του κ. Σαμαρά στην ομιλία του θα είναι φυσικά η αποτροπή της εξόδου από το Ευρώ, η σταθεροποίηση της χώρας και το επενδυτικό ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από διάφορες πλευρές. Θα τονίσει τέλος ότι η προοπτική του πρωτογενούς πλεονάσματος ανοίγει το δρόμο για την άρση αδικιών που επέβαλε το μνημόνιο.