Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Η Ελλάδα είναι πλουσιότερη από τους δανειστές της...

Πιστοί στην υπόσχεση μας να αναλύσουμε την μετατροπή της φιλοσοφίας του Ελληνικού Χρέους μέσω των περιβόητων Μνημονίων θα αρχίσουμε από την πρώτη και πλέον βασική διαπίστωση.
Όταν διαπραγματευόμαστε το πρόβλημα του χρέους ενός κράτους δεν λαμβάνουμε υπ’ όψιν μόνο το κρατικό χρέος (δημοσιονομικό), αλλά και το ιδιωτικό χρέος, το οποίο είναι το άθροισμα του χρέους των νομικών (εταιρειών) και των φυσικών προσώπων (πολιτών) της υπό εξέταση χώρας. Το άθροισμα του Δημοσιονομικού και του Ιδιωτικού Χρέους ονομάζεται Συνολικό Χρέος το οποίο συγκρίνεται πάντα με το ΑΕΠ της χώρας. Με αυτό τον απλό τρόπο εξάγουμε άμεσα το συμπέρασμα για την κατάσταση της οικονομίας της υπό εξέταση χώρας.
Εάν λοιπόν πάρουμε τα στοιχεία του ΔΝΤ για το Συνολικό Χρέος της Ελλάδας και για το 2009 (θυμίζουμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου επικαλέστηκε τα στοιχεία του 2009 για να βάλει την Ελλάδα υπό την εποπτεία της Τρόικας ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) έχουμε τον...
εξής Πίνακα:



Από τον παραπάνω Πίνακα εξάγεται αυτόματα το συμπέρασμα ότι οι περισσότερες χώρες -από αυτές που βάσει του μνημονίου δανείζουν την χώρα μας- είναι πολύ περισσότερο χρεωμένες από την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, η Ολλανδία (θυμάστε τον Ολλανδό Πρωθυπουργό πως απειλούσε πριν από μερικές ημέρες την χώρας), το Βέλγιο, η Αυστρία, η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Φινλανδία, η Ισπανία και η Γερμανία, με βάση το Συνολικό Χρέος ως προς το ΑΕΠ, είναι χώρες που χρωστούν πολύ περισσότερα από την Ελλάδα.
Τώρα πως γίνεται αυτοί που χρωστάνε πιο πολλά να αποκαλούν και να θεωρούν αυτόν που χρωστάει λιγότερα χρεοκοπημένο, μόνον ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα το γνωρίζουν.
Εμείς αδυνατούμε να το καταλάβουμε.
Προς το παρόν και βάσει των επίσημων στοιχείων κι όχι της σπέκουλας, προκύπτει το εξής αδιαπραγμάτευτο συμπέρασμα: Η Ελλάδα είναι πλουσιότερη από τους δανειστές της!