Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Όχι, η Πρέβεζα δεν έχει….ΟΛΗΓ…

prebeza3
Είναι από τα αστεία που συμβαίνουν αυτό το διάστημα. Γαλάζιο στέλεχος της περιοχής κάνει ότι περνάει από το χέρι του –δεν είναι ο μόνος άλλωστε- για να εξασφαλίσει μία θέση στον κρατικό μηχανισμό. Πολύ θα ήθελε την θέση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου στον ΟΛΗΓ, δηλαδή τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, αλλά μάλλον εκεί ατύχησε... Οπότε άρχισε να αναζητά κάτι παρόμοιο. Στο πλαίσιο της αναζήτησης αυτής λοιπόν άρχισε να ρωτά αν η Πρέβεζα – ως παραθαλάσσια κι έχουσα και λιμάνι- έχει κι αυτή...ΟΛΗΓ...
Η απάντηση ήταν αρνητική γιατί και να είχε θα ήταν ΟΛΗΠ στην περίπτωσή της...
Πέρα από αυτά τώρα, εντός της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει και η διαδικασία των αλλαγών στο σύνολο του κρατικού μηχανισμού, με τη λίστα των γενικών γραμματέων να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν έτοιμη και ίσως εγκριθεί και αυτή στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη, καθώς αρκετά από τα ονόματα προέρχονται από τις προτάσεις που έχουν κάνει οι Ευάγγ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης.
Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές σε Οργανισμούς και ΔΕΚΟ, πρόθεση του Αντ. Σαμαρά είναι αυτές να ξεκινήσουν από τους φορείς και επιχειρήσεις του Δημοσίου που εμπλέκονται με το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται, ίσως και εντός της εβδομάδας, να γίνουν οι αντικαταστάσεις στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, όπου θεωρείται δεδομένη η αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου Κ. Μητρόπουλου. Πληροφορίες φέρουν τον Αντ. Βαρθολομαίο ως τον επικρατέστερο για τη θέση, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του πρώην βουλευτή Π. Δούκα. Για τη θέση του προέδρου του Ταμείου ο Αντ. Σαμαράς φαίνεται να προκρίνει τη λύση του Ευάγγ. Κουρτέση.