Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Κλείνουν όλα τα ελληνικά σχολεία στην Αλβανία, λόγω μνημονίου

Μεγάλο πλήγμα για την γλωσσική και πολιτιστική ταυτότητα της Ελληνικής Μειονότητας
Κλείνουν όλα τα ελληνικά σχολεία στην Αλβανία. Αυτό, αποτελεί ισχυρό πλήγμα κατά της γλωσσικής και πολιτιστικής ταυτότητας της Ελληνικής Μειονότητας. Μετά την απόφαση του ελληνικού υπουργείου Παιδείας να περικόψει τα λειτουργικά έξοδα αυτών των σχολείων και να μην ανανεώσει αποσπάσεις εκπαιδευτικών, τα μειονοτικά σχολεία στην Αλβανία θα βάλουν, εξαιτίας του μνημονίου, λουκέτο. Δεν λήφθηκε υπόψη η ιδιαιτερότητα των σχολείων αυτών, που σχετίζεται με το μέλλον του Ελληνισμού στην περιοχή.
 

Μας έσωσε η Πελοπόννησος...

H «ηρωϊκή» αντίδραση του πρωθυπουργού μας, ο οποίος όπως πληροφορούμαστε από την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» όταν έλαβε το λόγο στη Σύνοδο Κορυφής και τους είπε: «Τι θέλετε να κάνω για να πεισθείτε; Μήπως να βάλω ενέχυρο τα νησιά μας ή να πουλήσουμε την Πελοπόννησο;», άλλαξε αμέσως την απόφαση των ευρωπαίων ηγετών.

Προφανώς οι ευρωπαίοι ηγέτες ανησύχησαν μήπως και πουληθεί η Πελοπόννησος και αμέσως προ αυτού του κινδύνου υποχώρησαν στα συμφέροντά τους.

Σαμαράς: Όσο δεν συναινώ, υπάρχει ελπίδα για επαναδιαπραγμάτευση

Αποφασισμένος να μη μεταβάλει στάση και να αρνηθεί στη Βουλή θετική ψήφο στο νέο πακέτο χρηματοδοτικής στήριξης που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες, δηλώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς. «Οσο αρνούμαι να συναινέσω στο λάθος, τόσο αφήνω ανοικτή την προοπτική μιας συνολικής επαναδιαπραγμάτευσης» σημειώνει, επιμένοντας ότι αν η κυβέρνηση θέλει να επαναδιαπραγματευθεί αλλαγή του οικονομικού μείγματος εκείνος θα συνδράμει αμέσως.

Στις 12 Αυγούστου το 3ο river party στον Αχέροντα

Στους έντονους ρυθμούς του river party στον Αχέροντα ποταμό και στην τοποθεσία Γέφυρα Μπακόλα στο Πολυστάφυλο Πρέβεζας, θα κινηθεί και το φετινό καλοκαίρι η περιοχή της Λάκκας Σουλίου, αλλά κι όλη η ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

Για 3η συνεχή χρονιά ο πολιτιστικός σύλλογος Πολυσταφυλιτών θα διοργανώσει στις 12 Αυγούστου, το 3ο river party, μία εκδήλωση που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2009 και χρόνο με το χρόνο, γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη επιτυχία.



Καχριμάνης: Πάμε ‘φρεναριστοί’ γιατι δεν ξέρουμε τι χρήματα θα έχουμε

Η Περιφέρεια Ηπείρου ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και εντολές της Κεντρικής Διοίκησης, όσον αφορά την σύνταξη του προϋπολογισμού και τις αναμορφώσεις του, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου:

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι κάθε μήνα το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνεται για ότι πληρωμές γίνονται από την Περιφέρεια και τις Περιφερειακές Ενότητες. «Σε διαφορετική περίπτωση – πρόσθεσε- προβλέπονται ποινές μείωσης των Κ.Α.Π. και των επιχορηγήσεων».

Θανάσιμος τραυματισμός 15χρονου στην Πρέβεζα

Θανάσιμος τραυματισμός 15χρονου στην ΠρέβεζαΤον θανάσιμο τραυματισμό ενός 15χρονου είχε σαν αποτέλεσμα τροχαίο που σημειώθηκε εχθές, Σάββατο, στο χωριό Μεσσοπόταμος στην Πρέβεζα.
Ο άτυχος ανήλικος ενώ ήταν πεζός σε επαρχιακό δρόμο του χωριού με κατεύθυνση προς το Θέμελο, χτυπήθηκε από δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 30χρονος κάτοικος Μεσσοποτάμου και είχε κατεύθυνση προς το χωριό Μεσσοπόταμος.

ΙΝΚΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: "ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ"

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRQO4bteHX1e6-S4gpzzd2LGBqfUGYuuRg0oABgW7oskXzBDbiIawΚάτω από τον τίτλο « Τουρισμός » δρουν και αναπτύσσονται δεκάδες κλάδοι της οικονομίας, οι οποίοι και απολαμβάνουν τις θετικές επιδράσεις ή τις αρνητικές επιπτώσεις από την τουριστική δραστηριότητα.

Ο τουριστικός τομέας, λόγω των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η χώρα μας, αποτελεί από μακροοικονομικής πλευράς το δυναμικό κομμάτι της εγχώριας παραγωγής, το οποίο είναι πράγματι σε θέση να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό για ουσιαστική και μόνιμη οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από το οικονομικό θαύμα της Τουρκίας

Το ΑΕΠ της Τουρκίας αυξήθηκε με ρυθμό 11,5% το α΄ τρίμηνο του έτους, ποσοστό που έδωσε στη γειτονική χώρα τον τίτλο της ταχύτερα αναπτυσσόμενης οικονομίας της G20, μπροστά από την Κίνα και την Αργεντινή. Οι ξένοι επενδυτές θα έπρεπε να πίνουν ρακί και να πανηγυρίζουν για την επιτυχία του "Τίγρη της Ευρασίας" κατά τη διατύπωση της Wall Street Journal. Αντ΄ αυτού όμως εγκαταλείπουν μαζικά τις τουρκικές αξίες:

Ήρθε ο διοικητής της Μπανανίας της Ελλάδος


Ένας Γερμανός και ένας Έλληνας, ο Χορστ Ράιχενμπαχ και ο Γιώργος Γλυνός, αναλαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου τα… κλειδιά της ελληνικής κυβέρνησης, μετά από την πρόταση του Ζ.Μ. Μπαρόζο που υιοθέτησαν οι «15», μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.
Η έλευση Ράιχενμπαχ στην Αθήνα αλλάζει εκ βάθρων τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και δεν αποτελεί μόνο

Έρχεται ο πιό μαύρος Σεπτέμβρης

Τον πιο μαύρο Σεπτέμβρη μετά την κατοχή θα ζήσουν οι Έλληνες σε ένα μήνα περίπου, παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες ότι η συμφωνία για νέο δανεισμό θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη, θα δημιουργηθούν δουλειές, θα αυξηθούν τα εισοδήματα.
Δεν είναι απλά και μόνο ότι μετά τα μπάνια του λαού θα έλθει η ψυχρολουσία από την εφορία με τα απανωτά σημειώματα για διάφορες πληρωμές. Είναι ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα αποφασιστούν κι άλλα μέτρα, περισσότερα από αυτά που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο. Το νέο δάνειο προϋποθέτει και νέους όρους που θα

Σε ποιους ανήκουν οι οίκοι αξιολόγησης;

Σε ποιους ανήκουν οι οίκοι αξιολόγησης;
Standard & Poor's, Moody's και Fitch, οι τρεις οίκοι αξιολόγησεις που κυριαρχούν στον κόσμο. Κράτη ή επιχειρήσεις που επιθυμούν να δανειστούν δεν τα καταφέρνουν χωρίς τις εκθέσεις τους που να επιβεβαιώνουν την πιστοληπτική τους ικανότητα.
Σε ποιόν όμως ανήκουν;

S&P
Ο Standard & Poor's είναι ο παλαιότερος. Ιδρύθηκε το 1860. Από το 1996 η S&P ανήκει στην εταιρεία McGraw-Hill, η οποία διαθέτει τηλεοπτικά κανάλια και εκδίδει σχολικά βιβλία.

Παραδίδει τα κλειδιά της διακυβέρνησης στους ξένους

Παραδίδει τα κλειδιά της διακυβέρνησης στους ξένουςΜόλις λίγα 24ωρα μετά τη δημόσια απαίτηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, για τον περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας, η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έρχεται να ομολογήσει εμπράκτως ότι παραδίδει τα κλειδιά της διακυβέρνησης στους ξένους και μετατρέπει και επισήμως την Ελλάδα σε προτεκτοράτο. Γεγονός ιδιαίτερα οδυνηρό για τη χώρα και τους πολίτες της.
Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου εδώ και ενάμιση χρόνο έχει εκχωρήσει σημαντικό μέρος της εθνικής κυριαρχίας, με την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης και την

Λευκάδα: Είχε εγκαταστήσει κρυφές κάμερες σε δωμάτια που νοίκιαζε!!!

Σκάνδαλο με πρωταγωνιστή ιδιοκτήτη ενοικιαζόμενων δωματίων στη Λευκάδα!

Σύμφωνα με το lefkadapress ο εν λόγω άνδρας, εντοπίστηκε να έχει εγκαταστήσει κρυφή κάμερα στο δωμάτιο, ενώ από το σπίτι του παρακολουθούσε όλες τις κινήσεις των ανυποψίαστων πελατών.

Μετά από καταγγελία ενοικιαστή που βρέθηκε στην Λευκάδα για διακοπές και με παρέμβαση του εισαγγελέα διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΕΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Διάσχιση ποταμού Αχέροντα

Την Κυριακή 7 Αυγούστου ο ΕΟΣ Πρέβεζας θα διασχίσει τον ποταμό Αχέροντα

Η αναχώρηση θα γίνει στις 8:30 το πρωί απο την πλατεία Ανδρούτσου.
Η διάσχιση θα ξεκινήσει απο τις πύλες του Άδη (Σερζιανά) και θα καταλήξει στην Γλυκή.

Οι ώρες πορείας είναι 7 και ο βαθμός δυσκολίας 2.
Όσοι συμμετέχουν πρέπει να ξέρουν κολύμπι
και να αντέχουν στο σχετικά κρύο νερό

Για περισσότερες πληροφορίες, διευκρινήσεις και δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με τον αρχηγό της εκδρομής Οδυσσέα Γκικάκη 6983512922

Κόβεται η ταχυδρομική ατέλεια για όλα τα έντυπα των Συλλόγων

Άλλο ένα χτύπημα θα δεχθούν από 1ης   Αυγούστου οι συλλογικοί φορείς και ιδιαίτερα οι εθνικοτοπικοί σύλλογοι.

Μετά τις μηδενικές ή επιλεκτικές επιχορηγήσεις που   πήραν ή δεν πήραν,οι εξελίξεις τελικά στο θέμα της ταχυδρομικής   ατέλειας στην αποστολή των εντύπων, είναι δυστυχώς αυτές που   διαφαινόταν ως απόρροια τουάρθρου 48 του νόμου 3986που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 152 την 1η Ιουλίου.

Από 1η Αυγούστου  ΟΛΑ τα έντυπα συλλόγων, φορέων και λοιπών οργανώσεων θα πάψουν να

Εκλογές τώρα

Βραχύβια ανακούφιση, χαρακτηρίζει τη συμφωνία των Βρυξελλών ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, υποστηρίζοντας πως δεν αποτελεί ούτε λύση, ούτε διέξοδο στα προβλήματα της χώρας.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής", αναγνωρίζει τη θετική επίδραση της ρύθμισης στο χρέος, εκφράζει όμως την έντονη ανησυχία του για τη "ρετσινιά της επιλεκτικής χρεοκοπίας για ένα πολύ μικρό "κούρεμα" του χρέους", αλλά και για το ενδεχόμενο να επιμείνουν οι αγορές στη θέση τους ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και να αρχίσουν να προεξοφλούν νέα αναδιάρθρωση.

Τι συμβαίνει με την δόση του Σεπτεμβρίου;


Μια περίεργη είδηση κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στην αγορά. Ότι η δόση της 15ης Σεπτεμβρίου, ύψους 8 δις ευρώ, δε θα εκταμιευτεί από το EFSF αλλά μέσω διμερών δανείων. Δηλαδή δε θα πληρωθούμε από τα ταμείο στήριξης αλλά θα βρεθούν κάποιες χώρες και θα μας δανείσουν μέσω διμερών συμφωνιών, έναντι κάποιου επιτοκίου φυσικά.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΕΣ «ΚΟΡΩΝΕΣ» ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ!

 Άνευ ουσίας η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Άρτα...

Φοβήθηκε μην αποδοκιμαστεί και δεν πήγε μέσα στην πόλη της Άρτας, αλλά προτίμησε την ασφάλεια του "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ"

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Δεν είπε τίποτα για τα φλέγοντα ζητήματα της Ηπείρου.

"Καθάρισαν" τους Αγανακτισμένους από την πλατεία Συντάγματος

Επέμβαση από 6 διμοιρίες των ΜΑΤ παρουσία εισαγγελέα έγινε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα στην πλατεία Συντάγματος.

Οι αστυνομικοί ξήλωσαν τις σκηνές, απομάκρυναν τα πράγματα των «αγανακτισμένων» και προσήγαγαν 6 άτομα.

Η αστυνομία έδρασε κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Κατά την επιχείρηση ήταν παρών εισαγγελέας και δύναμη της δημοτικής αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται, ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις σκηνές και τα πανό στην πλατεία Συντάγματος διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας, Ελένη Ράικου, με την εντολή να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία.

πηγή

ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ:Mε βάση τις οδηγίες του Υπουργείου η σύνταξη του προϋπολογισμού της Περιφέρειας


Η Περιφέρεια Ηπείρου ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και εντολές της Κεντρικής Διοίκησης, όσον αφορά την σύνταξη του προϋπολογισμού και τις αναμορφώσεις του, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου:Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι κάθε μήνα το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνεται για ότι πληρωμές γίνονται από την Περιφέρεια και τις Περιφερειακές Ενότητες. «Σε διαφορετική περίπτωση – πρόσθεσε- προβλέπονται ποινές μείωσης των Κ.Α.Π. και των επιχορηγήσεων».

Αναφερόμενος στη σύνταξη του προϋπολογισμού, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι σε αυτόν υποχρεωτικά περιλαμβάνονται και έργα για τα οποία υπάρχουν νομικές δεσμεύσεις από την Πολιτεία προς την Περιφέρεια, αναφέροντας χαρακτηριστικά το Πανηπειρωτικό Κλειστό Γυμναστήριο, το έργο Τύρια – Σιστρούνι, τις οφειλές του Οργανισμού Σχολικού Κτιρίων προς τις τέσσερις πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, τα χρήματα που συμφωνήθηκαν μεταξύ Πολιτείας και πρώην Ν.Α. να δοθούν για την τριετία 2008-2010 για το επιπλέον επαρχιακό οδικό δίκτυο που τους παραχωρήθηκε.«Αυτά είναι συγκεκριμένα χρήματα και τα οποία ουδείς περιφερειάρχης από την Ελλάδα έχει παραδεχθεί ότι δεν είναι οφειλόμενα», υπογράμμισε ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Στην Πρέβεζα ο Κάρολος Παπούλιας

Στην πόλη της Πρέβεζας θα γιορτάσει τον Δεκαπενταύγουστο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.Όπως ενημέρωσε το μεσημέρι της Παρασκευής τόσο την Μητρόπολη όσο και τον Δήμαρχο Πρέβεζας η Προεδρία της Δημοκρατίας, ο πρώτος πολίτης της χώρας θα φτάσει στην Πρέβεζα ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο προκειμένου να παρακολουθήσει την θεία Λειτουργία στην Παναγία των Ξένων.Ο Κάρολος Παπούλιας θα αναχωρήσει αμέσως μετά το τέλος της Λειτουργίας και δεν επιθυμεί να παρατεθεί προς τιμήν του γεύμα αλλά ούτε κα ι να πραγματοποιηθεί κάποια ιδιαίτερη υποδοχή.Λεπτομέρειες για την επίσκεψή του θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες το βέβαιο είναι πάντως ότι η παρουσία του κ.Παπούλια θα λαμπρύνει τον εορτασμό για τον Δεκαπενταύγουστο στην Πρέβεζα.

πηγή

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Θέσεις εργασίας στην Πρέβεζα


Hμέρες διαπλοκής σε Βουλή και Κυβέρνηση


Γράφαμε πριν από λίγες ημέρες (Ανάσταση της διαπλοκής εν όψει εκλογών) ότι εν όψει εκλογών ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ σπεύδουν να κλείσουν όσους ανοιχτούς λογαριασμούς έχουν με την διαπλοκή. Όσα ακολούθησαν κάνους πολλούς να πιστεύουν ότι ουσιαστικά αυτές τις μέρες της κυβέρνησης Παπανδρέου – Βενιζέλου ανασυστήνεται η διαπλοκή (σε πολλές περιπτώσεις με τα ίδια πρόσωπα).
Της Αγίας Ρυθμίσεως συμφερόντων μεγαλοεπιχειρηματιών ορίσθηκε η χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή της 28ης Ιουλίου. Σε κάθε αίθουσα όπου συζητιόταν νομοσχέδιο υπήρχε και ένας ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας.
Ο κ. Βενιζέλος με προσωπική του παρέμβαση έδωσε στην ΙΝΤΡΑΛΟΤ του Σ. Κόκκαλη 35.000 «κουλοχέρηδες».
Ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε στον κ. Μυτιληναίο τη δυνατότητα να πουλά ρεύμα στη ΔΕΗ με εγγυημένη τιμή, που θα την πληρώνει ο καταναλωτής (μέσα από το ειδικό τέλος για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), κάτι που όπως λέγεται αρνείτο σθεναρά να κάνει η κ. Μπιρμπίλη.
Ο Παπακωνσταντίνου άναψε, ύστερα από πολλές “πιέσεις” το «πράσινο φως» για την αποθήκη Φυσικού Αερίου, που ζητούσε η KAVALA OIL
Ειδικότερα:

Τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Ν. Σαμψούντα στις 4-5 και 6 Αυγούστου 2011.


Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας και το Επιμελητήριο Πρέβεζας και με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ν. Σαμψούντας «Η ΑΜΙΣΟΣ» διοργανώνουν στην Ν. Σαμψούντα στις 4-5 και 6 Αυγούστου 2011 ένα τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :
Την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011: Σεργιάνι στην πολιτιστική μας κληρονομιά με χορούς από τη Θεσπρωτία, την Λέσβο, την Καππαδοκία, τον Πόντο, τα Μέγαρα και Σαρακατσάνικους. Συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων:
Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικά Ιωαννίνων.
Πολιτιστικός Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μπάφρας Ιωαννίνων «Η Αγία Παρασκευή».
Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πρέβεζας.

Νέο Σύνταγμα για Νέα Μεταπολίτευση


Ήρθε η ώρα μέσα από την κρίση να ανοίξει ο δρόμος για τη Νέα Μεταπολίτευση δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, δίνοντας στην δημοσιότητα τις προτάσεις του κόμματος για την Συνταγματική Αναθεώρηση και προσδιορίζοντας ουσιαστικά πως ο ίδιος επιδιώκει την αλλαγή του πολιτικού συστήματος και την εγκαθίδρυση της Νέας Μεταπολίτευσης.
Ανάμεσα στις προτάσεις, επισημαίνουμε: Την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και την ενίσχυση του ρόλου του, το ασυμβίβαστο του αξιώματος του βουλευτή με εκείνο του υπουργού, την αλλαγή των διατάξεων για την ποινική ευθύνη υπουργών, την ασυλία βουλευτών και το πόθεν έσχες βουλευτών κ.α.
Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής του Κόμματος για την προετοιμασία της πρότασης Συνταγματικής Αναθεώρησης, ο κ. Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ήρθε η ώρα μέσα από την κρίση να ανοίξει ο δρόμος για τη Νέα Μεταπολίτευση. Γιατί μέσα από την κρίση, που βιώνουμε αυτόν τον καιρό, προβάλλει η ιστορική ανάγκη για μεγάλες και βαθιές τομές στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματός μας.Αυτή την ιστορική ανάγκη υπηρετεί η σημερινή υπεύθυνη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη Νέα Μεταπολίτευση, που θα οδηγήσει στη Νέα Ελλάδα. Σήμερα, θέτουμε προς δημόσια διαβούλευση και συζήτηση τις προτάσεις μας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, για τη νέα αρχιτεκτονική της ελληνικής πολιτείας. Οι αλλαγές αυτές απαιτούνται από τον ελληνικό λαό και κρίνουν την ευθύνη, την ωριμότητα και τη βούληση του πολιτικού μας συστήματος, να τολμήσει ριζοσπαστικές τομές, θέτοντας τα θεμέλια μιας καινούργιας εποχής.
Μιας εποχής, με τη Δημοκρατία μας θεσμικά πιο ισχυρή, πιο λειτουργική, πιο παραγωγική. Με τον Έλληνα πολίτη να ξαναβρίσκει τη χαμένη εμπιστοσύνη του στους θεσμούς. Την ελληνική οικονομία σε ένα νέο πλαίσιο διαφάνειας και αποτελεσματικότητας.Την κοινωνία μας πιο συνεκτική. Το εθνικό μας σύστημα πιο δίκαιο, πιο σταθερό, πιο λειτουργικό. Από σήμερα, ανοίγει ο εθνικός διάλογος για το νέο συνταγματικό χάρτη της χώρας.
Με τρόπο δημοκρατικό, υπεύθυνο και συντεταγμένο. Γιατί το Σύνταγμα και οι διαδικασίες άμεσης διαβούλευσης με το λαό, είναι σοβαρά θεσμικά και πολιτειακά ζητήματα για να γίνονται αντικείμενο κομματικών επιδιώξεων από την Κυβέρνηση.
Κινήσεις πρόσκαιρου επικοινωνιακού εντυπωσιασμού, που αποσκοπούν να συγκαλύψουν τα αδιέξοδα μιας αποτυχημένης κυβερνητικής πολιτικής, είναι δημοκρατικά απαράδεκτες και καταδικαστέες.
Τα δημοψηφίσματα δεν προσφέρονται για άλλοθι.
Απευθύνουμε πρόσκληση στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, στους φορείς της κοινωνίας και της οικονομίας, στην κοινωνία των πολιτών, στον πνευματικό κόσμο, στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και τους κοινωνικούς εταίρους, να συμβάλλουν στη συλλογική προσπάθεια για τη νέα αρχιτεκτονική της ελληνικής πολιτείας.
Βασικές επιδιώξεις των προτεινόμενων κατευθύνσεων είναι:
Η εξισορρόπηση και η σταθερότητα του πολιτικού συστήματος με τη δημιουργία ουσιαστικών αντίβαρων στον πρωθυπουργοκεντρικό σημερινό χαρακτήρα του.
Η διαφάνεια στην πολιτική μας ζωή και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού στους θεσμούς και το πολιτικό προσωπικό που τους υπηρετεί.
Η πιο αποτελεσματική προστασία των κοινωνικών αγαθών και των ατομικών δικαιωμάτων.
Η συμβολή στην ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας.
Οι προτάσεις-κατευθύνσεις για τη δημόσια αυτή συζήτηση είναι οι εξής:

(BINTEO) ΑΡΤΑ: «Τζέφρι, γουρούνι, γιουσουφάκι» φώναζαν στον Πρωθυπουργό οι Αγανακτισμένοι

Με καθυστέρηση μισής ώρας έφτασε στην Άρτα, στο ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από πολυμελές κλιμάκιο υπουργών.
Η υποδοχή που του έγινε στην είσοδο του ξενοδοχείου, από τριάντα περίπου «αγανακτισμένους», καθώς επίσης και από αντιπροσωπεία των εργαζομένων στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό, που διαμαρτυρόταν για τα δεδουλευμένα τους, όπως επίσης και κατοίκους του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, που διαμαρτύρονταν για την απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει το αποτέλεσμα των εκλογών.
Σκληρά τα συνθήματα των αγανακτισμένων και θα λέγαμε ότι η λέξη «προδότης» ήταν ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός, για ν’ ακολουθήσουν συνθήματα όπως «Τζέφρι, γουρούνι, γιουσουφάκι» και άλλα αναλόγου περιεχομένου.
Οι αγανακτισμένοι προσπάθησαν να φτάσουν στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον πρωθυπουργό, όπως επίσης και το μικρό λεωφορείο που μετέφερε το κλιμάκιο των υπουργών, αλλά οι δυνάμεις των ΜΑΤ, τους εμπόδισαν, μιας και ήταν πολλοί οι άνδρες και σωστά τοποθετημένοι. Αποφεύχθηκαν τα επεισόδια, που μπορεί να είχαν κάποιο ενδιαφέρον…
Τα επόμενα… επεισόδια, μπροστά στην είσοδο του ξενοδοχείου ήταν χαριτωμένα. Δεκάδες παραγονίζοντες και παραγοντίσκοι της πλάκας, έτρεχαν να χαιρετήσουν ή τον πρωθυπουργό ή τους υπουργούς, δείχνοντας ότι έχουν τα «κονέ» τους και δημιουργώντας εντυπώσεις για αφελείς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 



Γ. Νίτσας. «Δεν μπορεί ο Δήμος Πρέβεζας να συνεχίσει, λόγω αδυναμίας και ολιγωρίας της Δημοτικής Αρχής, να παρανομεί στο ζήτημα των απορριμμάτ​ων»



Σοβαρές ευθύνες καταλόγισε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ  Γ. Νίτσας στην Δημοτική Αρχή για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Πρέβεζας. Στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27 Ιουλίου ο Γιώργος Νίτσας, επικεφαλής του Συνδυασμού Ανάπτυξη τώρα, ανέφερε τα εξής:


          «Η βασική αρχή την οποία ακολουθεί ο Συνδυασμός Ανάπτυξη Τώρα είναι ότι τα απορρίμματα δεν είναι άχρηστα, ούτε μπορούμε να αγνοήσουμε την ύπαρξή τους. Αντιθέτως είναι κάτι που μπορούμε να το διαχειριστούμε, ενώ απώτερος στόχος θα ήταν όπως γίνεται στο εξωτερικό και σε κάποιους Δήμους στην Ελλάδα, είναι να φτάσουμε να θεωρούμε τα απορρίμματα ως μια ευκαιρία. Διότι μέσα από σύγχρονες μεθόδους ανακύκλωσης και αξιοποίησης, τα απορρίμματα αποτελούν τη βάση για την παραγωγή ενέργειας αλλά και για την εξοικονόμηση άλλων υλικών, όπως το χαρτί, το αλουμίνιο, το γυαλί , κλπ. Από την άλλη βεβαίως, όταν κανείς αντιλαμβάνεται τα απορρίμματα ως κάτι που πρέπει άτεχνα να το εξαφανίσει, απομακρύνοντας τα απλώς από την αυλή του, τότε είναι σίγουρο ότι κρύβει κάτω από το χαλί μια βραδυφλεγή βόμβα. Όπως ακριβώς στην περίπτωση του Δήμου Πρέβεζας!


          Ο κος Νίτσας συνέχισε λέγοντας: «Μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν αρκεί για να αποκαλύψει την προσέγγιση που ακολούθησαν οι δήμαρχοι των τελευταίων ετών: «μακριά από το σπίτι μου και οπού νάνε                                                          


 Αλήθεια, γιατί να μην έχουμε στην περιοχή μας ΧΥΤΑ;


Ξεκίνησαν οι πολιτιστικ​ές περιβαλλον​τικές εκδηλώσεις της Πανηπειρωτ​ικής Συνομοσπον​δίας «Ηπειρωτικ​ές Όχθες 2011».










Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας,η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, διοργανώνει και φέτος για δεύτερη φορά τις «Ηπειρωτικές Όχθες».

Οι εκδηλώσεις ακολουθούν τη ροή ποταμών και λιμνών της Ηπείρου και ξεκίνησαν από χτες ενώ θα κρατήσουν έως και τις 30 Ιουλίου με τους ακόλουθους σταθμούς:

- Πέμπτη 28/7. 9 π.μ. - 12 μ.μ. Πεζοπορική διαδρομή στο μονοπάτι του Λάγγαρη, κάτω από τα χωριά Κεραμίτσα και Μαλούνι Θεσπρωτίας, με οδηγό τον Πρόεδρο του Κέντρου Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας Μιχάλη Πασιάκο. Κολύμπι στη θέση Βόθνες, σε καθαρό παραπόταμο του Καλαμά. Ακολουθεί σταθμός στο Θεογέφυρο ( 2-5 μ.μ), ενημέρωση και συζήτηση για τον Καλαμά με τη συμμετοχή της Κίνησης «Καθαρός Καλαμάς». Το βράδυ μουσική και κινηματογραφική βραδιά (10 μ.μ.) δίπλα στο Γεφύρι του Αώου στην Κόνιτσα. Συμμετέχουν η ηπειρώτικη κομπανία του Λευτέρη Γκιώκα, rock και έντεχνα συγκροτήματα από τα Γιάννενα ενώ θα προβληθούν αποσπάσματα από ταινίες του Στράτου Στασινού και από επιτόπιες καταγραφές του Αρχείου Πολυφωνικού Τραγουδιού.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΣΕ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΣΤΙΣ 29 /7/2011
Κύριε Πρόεδρε, Ξενιτεμένα μας Αδέλφια , κυρίες  και κύριοι
Σας καλωσορίζω κι εγώ με τη σειρά μου στην Πατρίδα σας
Για μένα αυτός  ο πηγαίος και αυθόρμητος χαιρετισμός που κλήθηκα να απευθύνω σήμερα δεν είναι μια τυπική υποχρέωση. Και δεν είναι τυπική  υποχρέωση γιατί ως εκπρόσωπος της κορυφαίας τριτοβάθμιας οργάνωσης των αποδήμων Ηπειρωτών απευθύνομαι σε σας τους Ηπειρώτες της διασποράς , σ΄ ένα από τα πιο ζωντανά αλλά και ελπιδοφόρα κομμάτια της Ηπείρου.
Απευθύνομαι σε όλους εσάς που σήμερα έρχεστε με τον τρόπος σας να δηλώσετε παρών στον αγώνα που κάνουμε για την Ήπειρο του αύριο.
Σε λίγους μήνες η Πανηπειρωτική κλείνει 75 χρόνια ζωής και δράσης. Σε λίγους μήνες  συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωση αυτής της ηρωϊκής πόλης, της πόλης των θρύλων και των παραδόσεων , αλλά και του πνεύματος. Και είναι αυτοί οι δύο σταθμοί μια τεράστια ευκαιρία για να υψώσουμε τις φωνές μας  ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας ώστε να αντεπεξέλθουμε  στη δύσκολη συγκυρία που  ζούμε. Μια κατάσταση που γίνεται σφιχτή θηλιά στο λαιμό του τόπου μας  ο οποίος όμως  στατιστικά και πριν την οικονομική κρίση θεωρούνταν η πιο φτωχή περιοχή της Ευρώπης.

Ο Ανδρέας, η Δήμητρα και η χρεοκοπία


"η χρεοκοπία της Ελλάδας δρομολογήθηκε την περίοδο αυτή"

Πολυσέλιδο αφιέρωμα στον Ανδρέα Παπανδρέου, στην ταραχώδη περίοδο του 1989 και στα σκάνδαλα της εποχής Κοσκωτά, κάνει το μεγάλης κυκλοφορίας γαλλικό περιοδικό Paris Match.

Το περιοδικό με τον τίτλο «Ο Παπανδρέου και η αεροσυνοδός» περιγράφει τη σχέση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ με την εντυπωσιακή τότε Δήμητρα Λιάνη, και σκιαγραφεί τον πρωθυπουργό της αλλαγής σαν ένα διονυσιακό ηγέτη, επιρρεπή στην ελευθεριότητα, τη διαφθορά, αλλά και στον κυνισμό της εξουσίας χωρίς αρχές.

Το Paris Match θεωρεί ότι η διακυβέρνηση Παπανδρέου, που στηρίχθηκε στον λαϊκισμό, έφερε στην εξουσία διψασμένα για πλουτισμό μεσοστρώματα της επαρχίας που είχαν μείνει στο περιθώριο μετά την ήττα της Αριστεράς στον εμφύλιο πόλεμο και είχαν συμπιεστεί από την μετεμφυλιακή ελληνική Δεξιά. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η χρεοκοπία της Ελλάδας δρομολογήθηκε την περίοδο αυτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟ​Σ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ


Ο δίκαιος αγώνας των κατοίκων των τριών Δημοτικών Διαμερισμάτων «ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ», «ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΟΥ» και «ΜΥΤΙΚΑ» συνεχίζεται μέχρι οριστικής λύσης του προβλήματος, καθώς η Δημοτική Αρχή, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 27 Ιουλίου 2011, εμμένει στην απόφασή της να εγκαταστήσει «ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ» Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη θέση της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ χωματερής του «Κούκου».

            Τις  πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ως μία απεγνωσμένη κίνηση, στο χώρο της χωματερής εστάλησαν 7 απορριμματοφόρα και 2 φορτηγά, προκειμένου να πιέσουν και να εκβιάσουν κατ’ αυτόν τον τρόπο τους αγανακτισμένους κατοίκους, θέτοντάς τους το δίλημμα της δημόσιας υγείας των συμπολιτών, χωρίς επίσης αυτοί που έδωσαν την εντολή, να λάβουν υπόψη την ταλαιπωρία που υπέβαλλαν τους   οδηγούς των οχημάτων, οι οποίοι επί ώρες ήταν υποχρεωμένοι να παραμένουν εκεί κάτω από αντίξοες συνθήκες .  

: H Ένωση Αποδήμων Παπίγκου Αθήνας παρουσιάζε​ι το βιβλίο ''Από το Πάπιγκο στο Τούρνου Σεβερίν''.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Προσγείωσε ελικόπτερο στην παραλία της Πάργας για να πιεί καφέ!!!

Συγχαρητήρια για τις εκτενείς αναφορές που κάνετε στον εγκατελειμένο δήμο της Πάργας. Στην όμορφη πόλη μας που της έμελλε να περνάει δύσκολες μέρες.

Εκπλήσσομαι γιατί διέφυγε της προσοχής σας και της καυστικής σας πένας (πληκτρολογίου για να ακριβολογούμε) ένα συμβάν που αναστάτωσε όλη την παραλία του Βάλτου.
Γνωρίζετε, ότι εκεί δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά, στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης, κάποιοι νεόπλουτοι Γιαννιώτες. Να μας αναβαθμίσουν θέλησαν κι αυτοί. Τρομάρα μας!
Προ ημερών όλη η παραλία έγινε άνω κάτω. Ομπρέλες φεύγανε, ξαπλώστρες αναποδογύριζαν και ο κόσμος αποσβολωμένος κοίταζε ένα ελικόπτερο που κατέβηκε ακριβώς στην παραλία.
Η αναστάτωση ήταν μεγάλη. Οι αρμόδιες αρχές κλήθηκαν και η αλήθεια είναι ότι έσπευσαν για να βάλουν σε τάξη τον άτακτο κύριο. Ποιά τάξη;
Ο νεαρός χειριστής επικαλέστηκε βλάβη του ελικοπτέρου για να δικαιολογηθεί στις αρχές για την πράξη του. Κι ας ήθελε μόνο να πιει καφέ στο στέκι των νεόπλουτων και φαντασμένων Γιαννιωτών και να τον δει κι όλη η παραλία. Τον ελικοπτερά!
Διέφυγε της αντίληψής σας το συμβάν αυτό ή το όνομα του χειριστή είναι τόσο βαρύ που καλύπτει τον κουρνιαχτό που άφησε το ελικόπτερό του;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


πηγή

Βούλιαξε η Πάργα στα σκουπίδια


Οι δρόμοι δεν έχουν σκουπιστεί σχεδόν καθόλου. Οι κάδοι μένουν γεμάτοι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής είναι τεράστιες και το επιχείρημα του Δημάρχου ότι πρέπει να εξυπηρετηθούν όλα τα τοπικά διαμερίσματα –τα χωριά δηλαδή του νέου δήμου- είναι το λιγότερο αστείο.
Φυσικά υπάρχουν τα χωριά που πρέπει να αντιμετωπιστούν ισότιμα, αλλά η Πάργα όχι μόνο για το νομό Πρέβεζας αλλά για όλη την Ήπειρο είναι μόνο μία. Και η εικόνα αυτή δεν της αξίζει.
Όσο νωρίτερα το καταλάβει η Δημοτική Αρχή τόσο καλύτερα θα είναι για το πιο κοσμοπολίτικο και γραφικό μέρος της περιοχής μας. Γιατί καλές είναι οι συχνές πυκνές ανακοινώσεις του δημάρχου περί περιβαλλοντικής ευαισθησίας, αλλά δεν φτάνουν...

Στάση πληρωμών ολίγων ημερών


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών που αναστέλλει τις πληρωμές του Δημοσίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η υπ’ αριθμ. 0006289/ 28-07-2011 πρωτοφανής οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών, που εστάλη σήμερα προς τις ΔΟΥ όλης της χώρας, σχετικά με την αναστολή όλων των πληρωμών μισθοδοσίας και επιστροφής φόρων, προκαλεί έκπληξη και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια από τις γνωστές λογιστικές αλχημείες που επιχειρεί η κυβέρνηση, θέλοντας να παρουσιάσει διαφορετική εικόνα τόσο στα δημόσια έσοδα, όσο και στις δαπάνες του μηνός Ιουλίου.Η ενέργεια αυτή, δεν έχει προηγούμενο. Αφήνει έκθετο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο καλούμε να δώσει άμεσα εξηγήσεις».
Καλά τα λέει ο κ. Βρούτσης, αλλά ότι πρόκειται για λογιστικό κόλπο. Μπορεί όμως να πρόκειται και για πρόβλημα ρευστότητας. Προσέξτε και την εγκύκλιο ότι δεν λέει πότε ακριβώς θα επαναληφθούν οι πληρωμές. Λέει απλώς αλλά για μετά την 1η Αυγούστου.


Προσοχή!!! Υπάρχει και Έλληνας Μακελάρης...

Αμβρακικό ο Γιώργος; Αμβρακικό κι ο ΣΚΑΪ!!!




Δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι ο ΓΑΠ την Παρασκευή στην Άρτα, θα επισκεφτεί τον Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού στην Κατσιμήτρου κι εκεί θα συναντήσει τον Πρόεδρο του Φορέα, τον Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και ο ΣΚΑΪ έβγαλε στο χτεσινοβραδινό δελτίο του τον Αλμπάνη να μιλάει για τον Αμβρακικό κόλπο και τα προβλήματα μόλυνσης...


Το "περιβαλλοντικό" κανάλι, θυμήθηκε ότι ο Αμβρακικός αργοπεθαίνει...



Αλλά εμένα με τρομάζει κάτι άλλο, με τρομάζει ο υπότιτλος. Πραγματικά τα νιτρικά καταστρέφουν τον Αμβρακικό. Και τα χοιροστάσια και τα κοτοπουλάδικα και τα αστικά κέντρα που δεν έχουν βιολογικούς καθαρισμούς...


Γιατί όμως δεν λέει "Ανάγκη να περιοριστεί η ρύπανση";


Γιατί λέει "Ανάγκη να περιοριστεί η αγροτική δραστηριότητα";


Το ΣΚΑΪ εκτός από "περιβαλλοντικό' είναι και το πιο "μνημονιακό" κανάλι. Λέτε να χρησιμοποιούνε τον Αμβρακικό για να μας ΞΑΝΑπούνε ότι δεν θέλουνε την Ελλάδα να ασχολείται με την γεωργία, να μην παράγει και να μην εξάγει αγροτικά προϊόντα;
Λέτε κι ο Giorgos να μας πει απ' έξω-απ' έξω κάτι τέτοιο;


πηγή

ΝΑΡ: "Τι γυρεύει στην Άρτα ο Παπανδρέου;"

Την «οικονομική χούντα» της κυβέρνησής του, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του κεφαλαίου έρχεται να «διαφημίσει» ο πρωθυπουργός στην Άρτα. Στη συνάντηση που θα έχει με τον δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη και στη σύσκεψη με τους «φορείς» αναμένουμε να αναλύσει τα της «ανάπτυξης» της περιοχής. Δηλαδή:
* πώς ο Δήμος Άρτας (και όλοι οι υπόλοιποι της Ηπείρου), μπορούν να επιβιώσουν, χωρίς χρηματοδότηση από το κράτος, απολύοντας εργαζόμενους και μεταφέροντας όλα τα βάρη στους κατοίκους της περιοχής. (με τις πρόσφατες τεράστιες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη των νοικοκυριών),

*πώς θα υλοποιηθεί η οικονομική λεηλασία για τα επόμενα 30 και βάλε χρόνια, στην οποία αποφάσισαν να μας καταδικάσουν οι ηγέτες της ευρωζώνης στην σύνοδο κορυφής την περασμένη Πέμπτη.
* το πόσο γενναία θα χρηματοδοτήσει πάλι τις τράπεζες,
* πώς μπορούν να καταφαγωθούν τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ σε συνεργασία με την ντόπια αστική τάξη στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης»
* πώς θα ξεπουλήσει κάθε δημόσια περιουσία (βλ. ΔΩΔΩΝΗ»),

Ο ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ​Σ ΤΟΥ ΚΠΕ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ​Σ

 

   Με ιδιαίτερη λύπη ενημερωθήκαμε για την αναστολή λειτουργίας λόγω «οργανωτικών αδυναμιών» δέκα  ΚΠΕ της χώρας και μεταξύ αυτών και του ΚΠΕ Φιλιππιάδας (αρ.απόφ.83688/Γ7 22-7-2011) που αποφάσισε η ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ.

  Το πλήγμα για τα σχολεία και την περιβαλλοντική εκπαίδευση θα είναι μεγάλο, όπως επίσης και για τον τόπο καθώς αποτελούσε σημαντική ανάσα ζωής για την  ευρύτερη περιοχή, συνέβαλε   στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

  Το ΚΠΕ Φιλιππιάδας ιδρύθηκε με την 101102/Γ7 29-7-08 (ΦΕΚ1972τ.β.24-9-2009) απόφαση του υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και λειτουργεί από την 1-9-2009 αφού στελεχώθηκε κανονικά με εκπαιδευτικούς .

  Το ΚΠΕ Φιλιππιάδας λειτούργησε στις εγκαταστάσεις της παλαιάς Παιδόπολης «Άγιος Αλέξανδρος» στη λίμνη Ζηρού οι οποίες ανακαινίστηκαν γι’ αυτόν το σκοπό με δαπάνες του Δήμου Φιλιππιάδας της Ν.Α. Πρέβεζας και της Περιφέρειας Ηπείρου  που ανήλθαν μέχρι του ποσού 1.000.000 ευρώ περίπου, μεταξύ αυτών και η πρόσφατη διάθεση πόρων 570.000 ευρώ για την αντικατάσταση των στεγών αμιάντου.

 Στο λίγο σχετικά χρόνο λειτουργίας του έχει υλοποιήσει πολλά προγράμματα για μαθητές και δράσεις που έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση  των κατοίκων σε θέματα αειφορίας. Ημερίδες, συνεργασίες με φορείς, σεμινάρια, τοπικές, εθνικές και διεθνείς δράσεις, εκδηλώσεις, προγράμματα και άλλες δραστηριότητες για μαθητές, εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία.

και συγκεκριμένα :

Οι Αρτινοί ετοιμάζουν "θερμή" υποδοχή στον Πρωθυπουργό την Παρασκευή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γ. Παπανδρέου στην Άρτα πολίτες της πόλης ετοιμάζουν "θερμή" υποδοχή.


Για το λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί σχετική σελίδα στο Facebook.


Κομματική "διαφήμιση" του ΠΑΣΟΚ σε ξενοδοχείο της Άρτας!!!

Σας είπα πριν ότι η κεντρική εκδήλωση της επίσκεψης Παπανδρέου θα γίνει στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό, στην Φιλοθέη της Άρτας, γύρω στα 5 χλμ. έξω από την Άρτα...
Σκεφτόμουνα ότι πάντα, όποτε έρχεται κάποιος από το ΠΑΣΟΚ, από Πρωθυπουργό, μέχρι τον θυρωρό στην Ιπποκράτους, πάνε στο Βυζαντινό...
Και αναρωτιόμουνα: Το μέλι έχει;
Πώς και δεν πάνε και αλλού, στο Arta Palace, ας πούμε...
Την βρήκα όμως την απάντηση και μου την έδωσε το επίσημο ΠΑΣΟΚ...


Πηγαίνετε στη σελίδα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ...
Εκεί θα δείτε δεξιά διάφορα ενεργά links...
Πατήστε εκεί που λέει "ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ"...
Δείτε πού σας βγάζει!!!

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ: Από τις 3 Οκτωβρίου μπαίνει στη ζωή μας

Την ειδική κάρτα που θα μας απαλλάξει από τον όγκο των αποδείξεων θέτει στη διάθεση όλων των φορολογούμενων το υπουργείο Οικονομικών.
Η διάθεση της φοροκάρτας σε όλους τους φορολογούμενους θα ξεκινήσει από τις τράπεζες στις 3 Οκτωβρίου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.
Πρόκειται για την ειδική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιούν οι φορολογούμενοι στις αγορές τους, προκειμένου να καταγράφονται σε αυτήν τα ποσά των δαπανών τους, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία συλλογής των αποδείξεων που απαιτούνται για το χτίσιμο του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος.
Με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, ορίζονται 27 τραπεζικά ιδρύματα και δύο εταιρείες, στις οποίες θα μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για να πάρουν τη φοροκάρτα τους.
Στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που έχει ήδη δημοσιευθεί και αφορά τη χρήση της φοροκάρτας προβλέπονται τα ακόλουθα:
- Η χρήση της είναι καθαρά προαιρετική.

Εκπληκτικό Ντοκιμαντέρ: ΕΝΑ «ΑΡΓΟ» ΞΥΠΝΗΜΑ: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Το ντοκιμαντέρ των βραβευμένων ευρωπαίων δημοσιογράφων και κινηματογραφιστών Basil Gelpke και Ray McCormack, καταγράφει τον τρόπο με τον οποίο ο εθισμός του πολιτισμού μας στο πετρέλαιο, μας θέτει σε πορεία σύγκρουσης με τον πλανήτη.
Κατατοπιστικό, ευφυές και άκρως ενδιαφέρον, το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τις επιστημονικές εκτιμήσεις κορυφαίων ειδικών παγκοσμίως, για να καταλήξει στο συνταρακτικό, όσο και εύλογο συμπέρασμα, ότι η σύγχρονη βιομηχανική μας κοινωνία, βασισμένη στο φθηνό και εύκολα διαθέσιμο πετρέλαιο, πρέπει να αναθεωρηθεί και να επανασχεδιασθεί πλήρως.

Η αλήθεια που κρύβουν για το χρέος

Την πικρή αλήθεια που κρύβει η κυβέρνηση από τους Ελληνες αναφορικά με την πρόσφατη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το δημόσιο χρέος αποκάλυψε χθες ο διεθνής Τύπος. Με εκτενείς αναλύσεις που δημοσιεύονται σε δύο κορυφαία ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα, το Reuters και την ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής εφημερίδας «Wall Street Journal» αποδεικνύουν με αριθμούς ότι, παρά τα λεγόμενα της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των Ευρωπαίων ηγετών, το πακέτο της συμφωνίας των Βρυξελλών αντί να μειώνει το ελληνικό δημόσιο χρέος (δηλαδή το βάρος στην παρούσα και στις επόμενες γενιές των Ελλήνων) το αυξάνει και μάλιστα πολύ! Συγκεκριμένα, ενώ φέτος το δημόσιο χρέος θα διαμορφωνόταν με βάση τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο 156,7% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (το εθνικό μας εισόδημα), λόγω του νέου πακέτου, θα αυξηθεί φέτος στο 164,7% και το 2012 θα εκτοξευτεί στο 179%!
Γιατί γίνεται αυτό; Διότι εν ολίγοις η χαριστική, όπως παρουσιάστηκε από την πανηγυρίζουσα ελληνική κυβέρνηση, συμφωνία των Βρυξελλών δεν είναι τελικά και τόσο χαριστική για τους Ελληνες, αφού θα φορτωθούν με πρόσθετα δανειακά βάρη. Μάλιστα, αυτό θα γίνει προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ξένες τράπεζες που θα δεχτούν να ανταλλάξουν τα ελληνικά ομόλογα που λήγουν με νέα έως και 30ετή ελληνικά ομόλογα. Ετσι, εκτός από τους τόκους-μαμούθ που θα φορτωθούν οι Ελληνες από την μεγάλη επιμήκυνση του ελληνικού χρέους, θα φορτωθούν και νέα δάνεια.