Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Καχριμάνης: Πάμε ‘φρεναριστοί’ γιατι δεν ξέρουμε τι χρήματα θα έχουμε

Η Περιφέρεια Ηπείρου ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και εντολές της Κεντρικής Διοίκησης, όσον αφορά την σύνταξη του προϋπολογισμού και τις αναμορφώσεις του, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου:

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι κάθε μήνα το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνεται για ότι πληρωμές γίνονται από την Περιφέρεια και τις Περιφερειακές Ενότητες. «Σε διαφορετική περίπτωση – πρόσθεσε- προβλέπονται ποινές μείωσης των Κ.Α.Π. και των επιχορηγήσεων».


Αναφερόμενος στη σύνταξη του προϋπολογισμού, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι σε αυτόν υποχρεωτικά περιλαμβάνονται και έργα για τα οποία υπάρχουν νομικές δεσμεύσεις από την Πολιτεία προς την Περιφέρεια, αναφέροντας χαρακτηριστικά το Πανηπειρωτικό Κλειστό Γυμναστήριο, το έργο Τύρια – Σιστρούνι, τις οφειλές του Οργανισμού Σχολικού Κτιρίων προς τις τέσσερις πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, τα χρήματα που συμφωνήθηκαν μεταξύ Πολιτείας και πρώην Ν.Α. να δοθούν για την τριετία 2008-2010 για το επιπλέον επαρχιακό οδικό δίκτυο που τους παραχωρήθηκε.

«Αυτά είναι συγκεκριμένα χρήματα και τα οποία ουδείς περιφερειάρχης από την Ελλάδα έχει παραδεχθεί ότι δεν είναι οφειλόμενα», υπογράμμισε ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ανέφερε:

«Βλέπετε ότι πάμε φρεναριστοί και αυτό γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Τα χρήματα που παίρνουμε από τους ΚΑΠ είναι συνυφασμένα με τον ΦΠΑ. Όταν δεν υπάρχει τζίρος στην αγορά καταλαβαίνετε δεν γνωρίζουμε και εμείς τι χρήματα θα έχουμε, για αυτό και κάνουμε τα αναγκαία».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε και στις οφειλές που «κληρονομεί» η Περιφέρεια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτ. Μακεδονίας:

«Την 1η Ιουλίου – είπε- μεταφέρθηκαν από την Αποκεντρωμένη στην Περιφέρεια η ΔΕΣΕ, η ΔΕΚΕ. Γνωρίζετε από πότε έχει να πληρωθεί το ρεύμα του Εθνικού Οδικού Δικτύου; Ξέρετε πόσα είναι αυτά; Ούτε εμείς μέχρι σήμερα δεν ξέρουμε. Ξέρετε πόσα χρέη είναι από την ΣΑΕ 030; Ούτε αυτό γνωρίζουμε. Για αυτό πηγαίνουμε βήμα- βήμα».

πηγή