Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΜΕ Πρέβεζας: Η ανεργία είναι αγιάτρευτη πληγή...

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΣΥΕ για τα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας δείχνουν το μεγάλο μακελειό που γίνεται. Ιδιαίτερα στη νεολαία, στις γυναίκες.
Οι άνεργοι εμφανίζονται αυξημένοι τον Αύγουστο του 2011 σε σχέση με τον αντίστοιχο μηνά πέρυσι κατά 295.000. Συνολικά 908.000, που ανέρχεται σε ποσοστό επί του συνόλου του εργατικού δυναμικού της χώρας 18,4% από 12,2 τον Αύγουστο του 2010. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον Αύγουστο διαχρονικά τα ποσοστά ανεργίας είναι τα χαμηλότερα του έτους, λόγω ανόδου της τουριστικής δραστηριότητας.

Τα στοιχεία βέβαια αυτά δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Κρύβουν σκόπιμα τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, κλπ. Αποκρύπτουν επίσης τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και αναζητούν δουλειά για ένα πενιχρό μεροκάματο.
Η ανεργία είναι αγιάτρευτη πληγή της καπιταλιστικής ανάπτυξης και θεριεύει σε περίοδο κρίσης.
Η ανεργία το επόμενο διάστημα θα γιγαντωθεί και εξαιτίας της εμβάθυνσης της οικονομικής ύφεσης από τις δέσμες βαρβάρων αντιλαϊκών μέτρων.
Οι άνεργοι δεν είναι επαίτες. Διεκδικούν το δικαίωμα να έχουν δουλειά σταθερή και μόνιμη με πλήρη δικαιώματα. Διεκδικούν μέτρα προστασία τους. Ο δρόμος για τους ανέργους είναι η οργάνωση της πάλης για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την προστασία τους με τη διεκδίκηση αιτημάτων που να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Για να αποτινάξουν από πάνω τους τα δεσμά του καπιταλιστικού συστήματος που τους κάνει τη ζωή μαρτύριο.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργάτες και τις εργάτριες, το κάθε σωματείο των εργαζομένων και την κάθε οργάνωση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σε συνεχή αγωνιστικό πόλεμο μέχρι να συντρίψουν την αντεργατική πολιτική. Τους καλεί με τους αγώνες τους να ντεραπάρουν τα φρικιαστικά σχέδια σε βάρος του λαού, του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ που στηρίζεται αναφανδόν από την πλουτοκρατία, την ΕΕ, το ΔΝΤ. Να δυναμώσουν πιο πολύ τους δεσμούς τους με τους ανέργους, τις γυναίκες, τη νεολαία δίνοντας βάρος στην οργάνωσή τους στους τόπους δουλειάς, τις εργατικές λαϊκές συνοικίες. Να παλέψουν για άμεσα μέτρα προστασίας και ανακούφισης των ανέργων.