Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Περί Οικονομίας​, κρίσης χρέους και Φορολογική​ς λαίλαπας

του Δρ. Χαράλαμπου Γκούβα

Αγαπητοί συμπολίτες και φορολογούμενοι,
Διανύουμε μιά οικονομική κρίση ΔΗΜΟΣΙΟΥ χρέους, που δεν δημιούργησαν οι φορολογούμενοι, αλλά οι πολιτικοί.
Ας δούμε τις 3 μεθόδους επιλύσεως του προβλήματος, αποκλειομένης της εξόδου από το Euro.
(A) ΜΕΘΟΔΟΣ Α: Η κυβέρνηση του Πασόκ ακολουθεί την Α μέθοδο μειώσεως του ε
λλείμματος: Δηλαδή την καταιγίδα φοροεισπρακτικών τελών, με διαφορετικά ονόματα. Μείωση μισθών, κατάργηση επιδομάτων, Φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ, τέλος επιτηδεύματος, τέλος αλληλεγγύης, τέλος ακινήτων, ΕΤΑΚ, τέλος κυκλοφορίας, και σε λίγο τέλος ...αναπνοής, τέλος αφόδευσης, τέλος ούρησης, τέλος πέρδεσθαι, τέλος κολύμβησης, κλπ. Αυτή η μέθοδος Α, λέγεται "Εσωτερικός δανεισμός". Αποσκοπεί στήν μείωση του ελλείμματος μέσω του "στραγγίσματος" του εισοδήματος και των αποταμιεύσεων των φορολογουμένων. Ολα τα βιβλία οικονομίας γράφουν ότι η μέθοδος αυτή είναι αναποτελεσματική και οδηγεί σε στασιμοπληθωρισμό, σε κλείσιμο επιχειρήσεων και ανεργία. Ο βιομήχανος Ford είχε πεί "Εάν οι εργαζόμενοι δεν έχουν χρήματα, τότε ποιός θα αγοράσει τα αυτοκίνητά μου"? Αντιθέτως,  χθές στήν TV ο υπουργός Πασόκ , τέως μουστάκιας και νύν ξυρισμένος "γιάπης" κ. Πρωτόπαππας δήλωσε "Πρώτα θα μηδενίσουμε το έλλειμμα και μετά θα γίνουν επενδύσεις. Ποιός επενδυτής θα επενδύσει σε μιά φαληρισμένη οικονομία?"

(Β) ΜΕΘΟΔΟΣ Β: Η Τρόϊκα (Ευρωπαϊκή Τράπεζα + EUROGROUP + ΔΝΤ), προτείνει και επιμένει στήν εφαρμογή της ΜΕΘΟΔΟΥ Β, δηλαδή όλα τα μέτρα της Α μεθόδου + επιπλέον εξαφάνιση του 80% του Δημόσιου Τομέα, κλπ. Η μέθοδος αυτή είναι βελτιωμένη επιστημονικά, αλλά θα φέρει κοινωνική αναταραχή και γιγαντιαία ανεργία, διότι ο δημόσιος υπάλληλος που διορίσθηκε από τον Βουλευτή και είχε μάθει επί 20 χρόνια να "ξύνει τ αρχίδια" του ραθυμών, είναι δύσκολο να βγεί - ΑΠΌ ΤΗΝ ΜΙΆ ΜΈΡΑ ΣΤΉΝ ΆΛΛΗ - στο χωριό να καλλιεργήσει και να εξάγει λεμόνια (4 Euro το κιλό πωλούνται στήν Πολωνία και Γερμανία, εδώ σαπίζουν), ή να κάνει κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής, άκρως περιζήτητα.

(Γ) ΜΕΘΟΔΟΣ Γ: Η Φιλελεύθερη και Νεοφιλελεύθερη άποψη, που -ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ- αρχίζει ΤΩΡΑ εν μέρει να την υιοθετεί το ΤΕΩΣ ημισοβιετικής αντιλήψεως κόμμα της "Νέας Δημοκρατίας" και ΕΥΤΥΧΩΣ και το "ΛΑΟΣ", είναι η μέθοδος "Γ" δηλαδή:
* Αθρόες απολύσεις άχρηστων δημοσίων υπαλλήλων,
* Μείωση βουλευτών σε 100, ΚΑΙ μείωση μισθών βουλευτών,
* Αθρόες ιδιωτικοποιήσεις ή κλείσιμο επιχειρήσεων του Δημοσίου,
* Ικανοποίηση των αιτημάτων των εφοπλιστών ώστε να φέρουν τα χιλιάδες πλοία ΠΑΛΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ,
* Αμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των βιομηχάνων ώστε να μή φύγουν άλλες επιχειρήσεις πρός Βουλγαρία και Τουρκία,
* Αμεση μείωση του φόρου εισοδήματος και του ΦΠΑ (10% έχει η Βουλγαρία και η Ουγγαρία με ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ) +
* Μείωση γραφειοκρατίας στήν ίδρυση επιχειρήσεων +
* Κατάργηση υποχρεωτικών εισφορών ΙΚΑ  +
* Φορολογικός Νόμος 20 σελίδων 20ετούς τουλάχιστον διάρκειας, κλπ.
* Αμεση ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, ώστε να μήν φεύγει ούτε ένα Ευρώ στο εξωτερικό. Μήν τολμήσει και πεί κανείς αντίρηση σε αυτό, γιατί σχεδόν όλα τα παιδιά των πολιτικών μας (προφανώς στουρνάρια στήν πλειοψηφία) σπουδάζουν στό εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης και της κόρης της κυρίας Αλέκας Παπαρήγα στό Λονδίνο!!!
* Αμεση αλλαγή της Νομοθεσίας και του Συντάγματος ώστε η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ να απονέμεται μέσα σε ΤΑΧΥΤΑΤΟ ΧΡΟΝΟ.
Τα μέτρα αυτά θα ανακάμψουν το χρηματιστήριο και θα τονώσουν την εισροή κεφαλαίων, την επιστροφή καταθέσεων φευγάτων στήν Κύπρο και την Ελβετία, θα τονώσουν την αγορά και την επενδυτικότητα, και θα δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Από την φορολόγηση αυτών των κεφαλαίων σταδιακά θα "ξελασπώσει" η Ελληνική οικονομία από το χρέος και Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ θα έχει κάποιες ελπίδες να επιβιώσει. Σε αντίθετη περίπτωση οδηγούμεθα σε μοντέλο EQUADOR (Iσημερινός) όπου εξαφανίσθηκε η μεσαία τάξη και το 40% είναι πλούσιο με βίλλες και Mercedes, το 40% ψάχνει απορρίμματα στά σκουπίδια και η μεσαία τάξη συρρικνώθηκε από το 80% στό 20%. Μάλλον εκεί αποσκοπεί η Τρόϊκα και η σημερινή Κυβέρνηση.


(Δ) ΔΕΛΤΑ ΜΕΘΟΔΟΣ: Δεν θα αναλύσω τις απόψεις του ΣΥΝ και του ΚΚΕ, γιατί χρήζουν ψυχιατρικής ερμηνείας. Προτείνουν αμέσως ή εμμέσως, ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ, ΔΙΩΞΙΜΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ, ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕURO, σχεδόν ΔΗΜΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΩΝ ...ΠΛΟΥΣΙΩΝ (40% των Ελλήνων είναι πλούσιοι) κλπ κλπ και στό τέλος ...κουπόνια γιά καφέ, γιά κρέας και γιά ψωμί. Ευτυχώς ο λαός έχει στοιχειώδες IQ και τους δίνει ένα άθροισμα 10% στίς εκλογές, το οποίο, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ και οι βλακείες της Δεξιάς με τα ξερονήσια και τις δικτατορίες, δεν θα ήταν ΟΥΤΕ 2%.

ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ. Και να έχουμε υπ όψι μας: ΑΝ γίνουν σύντομα εκλογές, το κόμμα που θα ψηφίσουμε θα ταυτίζεται και με εντολή επιλογής ΜΕΘΟΔΟΥ ΜΕΙΩΣΕΩΣ του ελλείμματος και αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΕΚ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ουδέν λάθος θα σας αναγνωρισθεί. Και ουδείς θα μπορεί να πεί "Με ξεγέλασαν και μου είπαν ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ". Διαβάστε και ξυπνήστε.

Τώρα επί του παρόντος: Πολλοί από σάς όπως και εγώ λάβαμε και πληρώσαμε το ΤΕΛΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και το ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ. Ομως μπορεί στό μέλλον να κριθεί αντισυνταγματικό. Εγκυροι ΝΟΜΙΚΟΙ συνέταξαν ένα έντυπο και προτείνουν να το καταθέσουμε άμεσα στήν Εφορία της περιοχής μας. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ γιά  δήλωση επιφύλαξης.       Δεν ξερει       κανείς τί γίνεται       στο μέλλον αν η έκτακτη εισφορά κριθεί       αντισυνταγματική.