Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Π.Ε. Πρέβεζας: Ολοκληρώθηκαν οι υγειονομικοί έλεγχοι σε όλα τα σχολεία του νομού

 
Ολοκληρώθηκαν από το Τμήμα Περ/ντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης  Δημόσιας   Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας οι έλεγχοι  στα Σχολεία όλων των βαθμίδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στα κυλικεία που λειτουργούν μέσα σε αυτά  καθώς και στους παιδικούς Σταθμούς Δημόσιους και ιδιωτικούς. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και δειγματοληψίες νερού.
Με στόχο την προστασία της Υγείας των παιδιών στην ευαίσθητη περίοδο αυτής της ηλικίας και την απόκτηση σωστών διατροφικών συνηθειών, εκτός  των προφορικών οδηγιών στάλθηκαν και έγγραφες στους υπευθύνους των κυλικείων σχετικά με τα προϊόντα που επιτρέπεται να διαθέτουν στους μαθητές και τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούν από την προμήθεια μέχρι και την διάθεσή  τους για κατανάλωση .
Οι χώροι των σχολείων βρέθηκαν καθαροί και τα κτίρια σχεδόν στο σύνολό τους βρέθηκαν σε άριστη κατάσταση. Στις περιπτώσεις που βρέθηκαν μικροελλείψεις  ενημερώθηκε εγγράφως ο Δήμος για την άμεση αποκατάστασή τους. Με τις δειγματοληψίες που έγιναν διαπιστώθηκε η εξασφάλιση υγιεινού πόσιμου νερού στα σχολεία.