Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ  ΠΟΡΕΙΑ 
ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


          Ως Δημοτική παράταξη του Δήμου Πάργας, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε τα όσα συνέβησαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας, την 20στή Ιουνίου, ημέρα Δευτέρα.
          Γεγονότα που στρέφονται εναντίον των θεσμών και της Δημοκρατίας.
          Γεγονότα των οποίων αίτιοι είναι αποκλειστικά είναι ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
          Γεγονότα που προσβάλλουν ,γεγονότα που δυναμιτίζουν, γεγονότα απαξίας προσώπων και θεσμών.
         Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια της Προέδρου, να εκκενώσει την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, από Συμβούλους και πολίτες, επειδή κάποιος ,κατά τον Δήμαρχο, κατέγραφε παράνομα, πάντα κατά τον Δήμαρχο, την δημόσια συνεδρίαση και δεν λειτουργούσαν τα μικρόφωνα, από την «παράνομη καταγραφή».
          Καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο και την πρόεδρο ,γιατί δεν ζήτησαν συγγνώμη ,ούτε από τους Δημοτικούς Συμβούλους ούτε από τους πολίτες, τους οποίους συλλήβδην θεώρησαν υπόπτους, ως παρανομούντες, όταν αποδείχτηκε ότι κανένας παράνομος δεν έκανε δολιοφθορά. Απλά ,λόγω τεχνικού προβλήματος «μικροφώνιζαν» τα μικρόφωνα.
      
   Καταγγέλλουμε ,πολιτικά, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, για την απαράδεκτη ενέργειά της να μην επιτρέψει σε Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξής μας, να υποβάλλει ερώτηση προς τον Δήμαρχο και το Σώμα, πριν την συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
         Πράξη που ισοδυναμεί με φίμωση της Δημοκρατίας και εγγίζει τα όρια του εκφασισμού.
         Καταγγέλλουμε για τον ίδιο λόγο τον Δήμαρχο του Δήμου Πάργας.
         Καταγγέλλουμε  και τους δύο, νομικά, γιατί τον Κανονισμό λειτουργίας του Δήμου και τον Νόμο, ποδοπάτησαν, διέγραψαν, εξαφάνισαν. Τον Νόμο και τον Κανονισμό που σαφέστατα ορίζουν και προσδιορίζουν το αναφαίρετο δικαίωμα και του λόγου και της υποβολής ερωτήσεων ή προτάσεων  από τους Δημοτικούς Συμβούλους  προς τον Δήμαρχο και το Σώμα .
          Καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  επειδή, είτε  συνειδητά είπαν ψέματα προς τον ερωτώντα Δημοτικό Σύμβουλο, την Δημοτική παράταξή μας και το Σώμα, είτε απέκρυψαν την αλήθεια, ότι αυτό(δηλαδή η άρνηση του δικαιώματος υποβολής ερώτησης πριν την συζήτηση θεμάτων της ημερήσιας διάταξης) προτείνει και ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου.
          Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο και ιταμό ύφος και λεξιλόγιο  του Δημάρχου και ευτυχώς ελάχιστων Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας.
          Καταγγέλλουμε τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας, για την αποδοχή και υποστήριξη των πλέον αντιδημοκρατικών μεθόδων και την φίμωση του λόγου εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δημάρχου και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
          Ερωτώνται  η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος, αν γνωρίζουν τον Νόμο που διέπει τον τρόπο διοίκησης  των Καλλικρατικών Δήμων.
         Ερωτώνται ξανά αν γνωρίζουν τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, τον οποίον κανονισμό οι ίδιοι εισήγαγαν, οι ίδιοι ψήφισαν.
         Αν  δεν γνωρίζουν είναι επιεικώς απαράδεκτοι. Αν γνωρίζουν και  διαστρέφουν  ή  καταργούν τους Νόμους είναι παράνομοι .Και στις δύο περιπτώσεις είναι επικίνδυνοι.
Παρατίθενται στοιχεία:
Νόμος 3852/7-6-2010,Φ.Ε.Κ. 87,τ.Α΄(Νόμος Καλλικράτης). Άρθρο 69. Τίτλος του άρθρου. Λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Παρ. 3. «Κάθε δημοτικός  σύμβουλος μπορεί να ζητά από τον δήμαρχο, την οικονομική επιτροπή και την επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής πληροφορίες και στοιχεία, που είναι χρήσιμα  για την άσκηση των καθηκόντων του. Ο δήμαρχος οφείλει να παρέχει τις πληροφορίες εντός μηνός.»(πιστή αντιγραφή).
Ο Νόμος λοιπόν προσδιορίζει  σαφώς και μάλιστα στο άρθρο που αφορά στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το αναφαίρετο δικαίωμα και λόγου και υποβολής προτάσεων ή ερωτήσεων.
Και επειδή αυτό δεν είναι αρκετό για τους εκτροπείς, παραθέτουμε και άλλο στοιχείο.
Κανονισμός λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάργας. Κυρώθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ,στις 16-5-2011,ημέρα Δευτέρα(αντιγραφή από το πρακτικό με αρ.8/2011) και έλαβε αύξοντα αριθμό 134/2011.
Άρθρο 4.
. «Μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος ανακοινώνει στο σώμα κάθε έγγραφο που απευθύνεται στο Συμβούλιο.  Στην συνέχεια, ο Δήμαρχος, εφόσον παρίσταται στη συνεδρίαση, μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε ανακοίνωση, ενημέρωση ή πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο.
Μετά το Δήμαρχο, εκφράζουν τις απόψεις τους κατά προτεραιότητα έναντι των λοιπών δημοτικών συμβούλων οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας.. Στη συνέχεια λαμβάνουν το λόγο οι λοιποί δημοτικοί σύμβουλοι. προκειμένου να προβούν σε ανακοινώσεις ή προτάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο ή να απευθύνουν ερωτήσεις ή να ζητούν συγκεκριμένα στοιχεία.
.Ακολουθεί η συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.»
          Μένει λοιπόν καμία απορία για το αναφαίρετο και νόμιμο δικαίωμα των δημοτικών συμβούλων να υποβάλλουν ερωτήσεις;
          Ερωτώνται ξανά λοιπόν ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος. Από άγνοια ή ηθελημένη η καταπάτηση του Νόμου;
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα είναι η τελευταία φορά. Καμία άλλη ανοχή εκ μέρους μας σε τέτοιες έκνομες αντιλήψεις και καταστάσεις που προσβάλλουν την δημοκρατία και τους θεσμούς.

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ (Δημοτική παράταξη  Δήμου Πάργας)