Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Στο Εργατικό Κέντρο ο Μιλτιάδης Κλάπας- Προτάσεις για την στήριξη της τοπικής οικονομίας


Γόνιμη και ουσιαστική ήταν η συζήτηση που είχε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας Μιλτιάδης Κλάπας με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας Χρήστο Δημόπουλο.

Στη συνάντηση εκφράστηκε η κοινή αγωνία για την πορεία της τοπικής οικονομίας και επισημάνθηκε η ανάγκη για την ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να στηριχθούν τομείς ζωτικής σημασίας ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να στηριχθούν κινήσεις που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη.
Εκτενής συζήτηση έγινε στο θέμα του λιμανιού, το οποίο μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την Πρέβεζα. Όπως τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Μιλτιάδης Κλάπας, θα πρέπει να προχωρήσει η ανάπτυξη του λιμένα σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο που έχει προταθεί από το master plan.
Με τον τρόπο αυτό μπορεί να επιτευχθεί μία ορθή χωροθέτηση και να δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης και του εμπορικού κομματιού, δραστηριότητα που μπορεί να συμβάλλει στην στήριξη της τοπικής οικονομίας.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι δυνατότητες του τουριστικού τομέα και επισημάνθηκε ότι μπορούν να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες, να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος και να δημιουργηθούν νέα προϊόντα, κινήσεις που θα δημιουργήσουν και νέες θέσεις εργασίας.
Σήμερα, όπως τόνισε ο κ. Κλάπας, είναι επιβεβλημένο να συνδυαστεί ο τουριστικός κλάδος με άλλες μορφές της τοπικής οικονομίας και κυρίως με την αγροτική παραγωγή.
Τα άριστα προϊόντα που παράγονται στην Πρέβεζα –αγροτικά κι αλιεύματα- πρέπει να συνδυαστούν με τον τουρισμό και έτσι να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία.
Οι συνέργειες είναι πλέον επιβεβλημένες, σημείωσε ο κ. Κλάπας, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική απάντηση στις ανάγκες της νέας εποχής και να αντιμετωπιστούν συνέπειες που επιφέρει η βαθιά οικονομική κρίση.
Στο πλαίσιο αυτό, μπορεί με βάση το τρίπτυχο, λιμάνι, τουρισμός, πρωτογενής παραγωγή, να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης.
Στη συνάντηση με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου τέθηκε το ζήτημα των Κοινωνικών Δομών του Δήμου, όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Ο κ. Κλάπας έκανε γνωστό ότι θα επισκεφθεί αύριο τις δομές αυτές ενώ τόνισε ότι από τον ίδιο και τους συνεργάτες του θα στηριχθούν με κάθε τρόπο καθώς έχουν να επιτελέσουν έναν σπουδαίο και κρίσιμο ρόλο.
Τέλος συζητήθηκε το θέμα του Νοσοκομείου και επισημάνθηκαν οι τεράστιες πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν και οδήγησαν στην εγκατάλειψη και την απαξίωση του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βασίλης Δημόπουλος, ο Γραμματέας Θεόφιλος Κετίκογλου, ο οποίος θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Μιλτιάδη Κλάπα και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Βάσω Νίκου, Μάκης Νατσούλης και Πάνος Καραστάθης.