Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Άκαρπη η συνάντηση του κ.Τάκη Παππά με τον Βουλευτή της ΝΔ και τους πολιτευτές για κατάρτηση δημοτικού ψηφοδελτίου

Slice 1
Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα έληξε το Σάββατο το πρωί η συνάντηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας  κ. Δημήτρη Τσουμάνη και των πολιτευτών του κόμματος κ Στέργιου Γιαννάκη, Λάμπρου Πρέντζα, Άννας Πήλιου και του κ. Δημήτρη Παππά που αυτοανακυρήχθηκε υποψήφιος δήμαρχος και στη συνέχεια ζήτησε την υποστήριξη στελεχών της ΝΔ.                  
Η ΝΔ με δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της ξεκαθάρισε οτι δεν δίνει χρίσμα για τον δήμο Πρέβεζας και αυτό δεν άλλαξε στην πορεία μέχρι σήμερα. Παρ΄ολα αυτά στην σύσκεψη αυτή υπέρ της στήριξης της υποψηφιότητας Παππά εμφανίστηκε μόνον ο Στέργιος Γιαννάκης ο οποίος πρότεινε 3-4 άτομα χαμηλής εκλογιμότητας για να μπούν στο ψηφοδέλτιο ενώ οι άλλοι είπαν ότι δεν μπορούν να υποχρεώσουν κανέναν να μπεί στο ψηφοδέλτιο. Στο ψηφοδέλτιο αυτό δεν μπαίνουν επώνυμα και κορυφαία στελέχη της ΝΔ ούτε καν συγγένεις τους, ούτε οι σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης που στηρίχθηκε από την ΝΔ στο δήμο αφού όπως μας δήλωσαν» θέλουν εφ΄όσον μπούν σε ένα ψηφοδέλτιο να εκλεγούν και το ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Τάκη Παππά δεν έχει καμία προοπτική επιτυχίας».
 
Αξιοσημείωτο είναι ότι η αυτοανακήρυξη ως υποψηφίου του Τάκη Παππά δρομολόγησε αρνητικές εξελίξεις για την κατάρτιση ενός δυνατού ψηφοδελτίου ευρύτερης συσπείρωσης που θα είχε σαν επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γίωργο Τσαγγάρη και που θα περνούσε στον δεύτερο γύρο. Μάλιστα οι έμπειροι στα πολιτικά πράγματα θεωρούν πολιτική αυτοκτονία την στήριξη της υποψηφιότητας Παππά αφού ακόμη και αν καταφέρουν να του φτιάξουνόπως όπως ψηφοδέλτιο, θεωρείται πως αυτό θα πάρει μονοψήφιο ποσοστό ψήφων.
 
Πέραν των άλλων η απροθυμία πολλών στελεχών της ΝΔ κυρίως του επαγγελματικού και εμπορικού κόσμου να μπούν στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο οφείλεται στο γεγονός ότι ο Τάκης Παππάς στις τελευταίες εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κατέβηκε σαν ανεξάρτητος υποψήφιος λειτουργώντας διασπαστικά στην ομάδα του κ. Λεωνίδα Νταλαμάγκα , το ψηφοδέλτιο του οποίου στήριζε η ΝΔ με αποτέλεσμα να χαθεί για το κυβερνητικό κόμμα ένας φορέας τον οποίο είχε στον έλεγχο του. Ο ίδιος δε , δεν κατάφερε να εκλεγεί ούτε μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Απολέσθηκε δηλαδή η πλειοψηφία και χαρίστηκε το προεδρείο στον Γιαμά. Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν την ιστορία να επαναλαμβάνεται καθώς με την μη κάθοδο ενός ισχυρού ψηφοδελτίου απο τον κεντροδεξιό χώρο ευνοούνται οι υποψηφιότητες των κ. Χρ. Μπαίλη και κ. Μ. Κλάπα που ήδη έχουν συμπεριλάβει νεοδημοκράτες υποψηφίους στα ψηφοδέλτιά τους.
 
Τίποτα όμως δεν αποκλείει την ερχόμενη εβδομάδα να ανακοινωθεί η κάθοδος ενός ψηφοδελτίου ευρύτερης αποδοχής που θα καλύπτει και τον χώρο της κεντροδεξιάς. Αν δεν γίνει αυτό οι τάσεις φυγής θα ενισχυθούν και όσοι επιμένουν στην στήριξη της υποψηφιότητάς Παππά θα συνδέσουν το πολιτικό τους μέλλον με την μοίρα του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου. Αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο…