Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΝΑ σε κάψω ΓΙΑΝΝΗ,να σ’αλειψω λάδι …

Η πολιτική του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΡΕΒΕΖΑ στο θέμα της επιλογής υποψηφίου Δημάρχου μας θύμισε την λαϊκή ρήση< ΝΑ σε κάψω ΓΙΑΝΝΗ,να σ’αλειψω λάδι >
Αφού πρώτα άναψε πράσινο φως για την στήριξη του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ με επικεφαλής τον καταξιωμένο συμπολίτη μας κ. ΓΙΑΝΝΗ ΡΕΝΤΖΟ στην πορεία με άνωθεν εντολές από την Κουμουνδούρου δρομολογήθηκαν οι Δημοκρατικές διαδικασίες της τοπικής οργάνωσης με τα γνωστά αποτελέσματα και την εκλογή του κ. Βασιλείου.
Τώρα από ότι άκουσα για λίγο σε μια συνετευκση ο κ. Βασιλείου θα προσπαθήσει να έχει κάποια συνάντηση με τον κ. Ρεντζο για να δουν εάν υπάρχει κάποιο σημείο σύγκλησης απόψεων για τις Δημοτικές Εκλογές.
Και εδώ πλέον κολλάει η επόμενη λαϊκή ρήση <Τα καλά του Γιάννη θέλουν, μα τον Γιάννη δεν τον θέλουν>
Τώρα τι θα κάνει ο κ. Ρεντζος δεν το γνωρίζω πάντως εάν ήμουν στην θέση του θα καλούσα τον κ. Βασιλείου σε ανοιχτό Δημόσιο διάλογο για να καταγραφούν όλες οι απόψεις για το πώς πρέπει να είναι η νέα Δημοτική Αρχή της Πρέβεζας.
Πιστεύω πως με καλή πάντα πρόθεση θα εξαχθούν πολλά συμπεράσματα για το μέλλον όλων μας σε αυτή την Πόλη.
Τα πολιτικά κόμματα πιέζουν ασφυχτικά τους τοπικούς παράγοντες εν όψει των Δημοτικών Εκλογών με μοναδικό όφελος τι ποσοστά θα λάβουν στις εκλογές, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι μια μεγάλη μερίδα πολιτών τους ενδιαφέρει περισσότερο το πρόσωπο που θα κληθεί να διαχειριστή τις τύχες τους για τα επόμενα 5 χρόνια.
Έτσι όπως έχουν μέχρι σήμερα τα προεκλογικά αυτό-διοικητικά δρώμενα πιστεύω ότι είναι πολύ κοντά και ποιο ώριμη η σκέψη για την δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου <ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ> πέρα και πάνω από κόμματα ,με την πλατειά συμμετοχή ατόμων από διάφορους πολιτικούς-κοινωνικούς και αυτό διοικητικούς χώρους για την συγκρότηση ψηφοδελτίου με χαρακτηριστικά καθαρά αυτό διοικητικά.
Το να προσπαθεί ο κάθε μεμονωμένος υποψήφιος να τα βάλει με τα πανίσχυρα κόμματα πιστεύω ότι το μόνο που πετυχαίνει είναι να συνθλίβετε ανάμεσα σε πετρες, όταν όμως το κάθε πετραδάκι ενωθεί και γίνει ογκόλιθος θα τους πάρει μπάλα όλους.
Ας καταλάβουν επιτέλους τα κόμματα ότι άλλα χαρακτιριστικα έχουν οι Πολιτικές εκλογές και άλλα οι Αυτό διοικητικές.
Όποιος από εμάς δεν το καταλαβαίνει αυτό τότε γίνετε ένα ακόμη πιόνι στην σκακιέρα της κεντρικής εξουσίας.
Ο χρόνος ακόμη υπάρχει η θέληση επίσης-απομένει μόνο η σύγκλιση.
 
ΞΕΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ