Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Απάντηση Γιαννάκη στις επικρίσεις Τσαγγάρη


Το Σάββατο 07 /03/ 2014 ο κ. Τσαγγάρης Γεώργιος, εκλεγμένος Δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ''Δημοτική ανανεωτική κίνηση Πρέβεζας'', της οποίας ηγήθηκα, κάλεσε τα ΜΜΕ σε συνέντευξη, προκειμένου να αναπτύξει τις θέσεις, εισηγήσεις και δράσεις της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Πρέβεζας. Αυτό τουλάχιστον επικαλέστηκε στους παριστάμενους δημοσιογράφους και στους συναδέλφους του Δημοτικούς συμβούλους.Μετά απ αυτό, λαμβάνοντας γνώση της συνέντευξης, διαπίστωσα ότι ειπώθηκαν κάποιες ανακρίβειες αλλά και υπερβολές (θέλω να ελπίζω όχι ηθελημένα), οι οποίες με την σειρά τους καταγράφηκαν και πέρασαν στα τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ του Νομού μας.

Προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων και παραπλανητικών συμπερασμάτων προς τους αναγνώστες και ακροατές των τοπικών ΜΜΕ, τους συνδημότες και συμπολίτες του Νομού μας, οφείλω αλλά και υποχρεούμαι μετά παρρησίας να αποκαταστήσω άμεσα, με καθαρό και κατανοητό λόγο την αλήθεια.

Ο πολιτικός μας πολιτισμός (έστω και σε προεκλογική περίοδο όπου οι φιλοδοξίες συγκρούονται και τα πνεύματα οξύνονται) μας υπαγορεύει και μας επιβάλλει, να εκφραστούμε με νηφαλιότητα, με αυστηρά, Αυτοδιοικητικό, τεκμηριωμένο, πειστικό πολιτικό λόγο.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας αναγκάζομαι να εκθέσω τα παρακάτω:

1: Τις θέσεις και τις δράσεις της Παράταξης στο Δήμο Πρέβεζας, τις ανακοινώνει πάντα ο επικεφαλής του συνδυασμού και σε περίπτωση απουσίας του, κατόπιν ειλημμένης απόφασης, εκπροσωπείται από τον Δημοτικό σύμβουλο κ. Σαραμπασίνα Παύλο. Ο κ. Τσαγγάρης φαίνεται ότι ξέχασε ποιος είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού και της Παράταξης και αυτοορίστηκε αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου.

2: Ουδέποτε ο κ. Τσαγγάρης εξέφρασε σε εμένα προσωπικά ή έστω δημόσια την επιθυμία του να κατέλθει ως υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Πρέβεζας, μολονότι είχα την πληροφορία ότι αυτή του την επιθυμία την εξέφραζε μόνο σε κάποιες συναντήσεις με προσωπικούς του φίλους και έξω από τα θεσμικά όργανα.

3: Θέλω να υπενθυμίσω στον αγαπητό κ. Τσαγγάρη ότι τον παρελθόντα μήνα Νοέμβριο, διεξήχθη δημοσκόπηση στο Νομό Πρέβεζας από την Νέα Δημοκρατία για υποψηφίους Δημάρχους και το όνομά του δεν είχε συμπεριληφθεί. Πάνω σε αυτό το θέμα της δημοσκόπησης θα πρέπει να υπενθυμίσω και να υπογραμμίσω, ότι πρώτος και με διαφορά ήρθε ο διαπρεπής και γνωστός σε όλους μας συμπολίτης ιατρός δερματολόγος κ. Δημήτριος Σουμαλεύρης.

5: Στην προσπάθειά του να διερευνήσει ο κ. Σουμαλεύρης, την δυνατότητα συγκρότησης ψηφοδελτίου ενσωματώνοντας και εκλεγμένα άτομα του συνδυασμού μας, συνάντησε ομιχλώδες, ασαφές έως αρνητικό συνεργατικό τοπίο, θέλω να πιστεύω των θεμιτών κατά τα άλλα, αλλά εξωθεσμικών όμως και παρασκηνιακών φιλοδοξιών. Ο Κ. Σουμαλεύρης αντιλαμβανόμενος το παρασκήνιο, απεσύρθη με δική του βούληση, έχοντας το κεφάλι ψηλά, διατηρώντας στο ακέραιο την αξιοπρέπειά του, δηλώνοντας ως ενεργός πολίτης παρών στα δρώμενα, αλλά εκφράζοντας και την απογοήτευσή του για συγκεκριμένες συμπεριφορές.

6: Πρέπει να τονιστεί ότι ο ιατρός κ. Σουμαλεύρης είναι αυτός που συνέβαλλε τα μέγιστα στην εκλογική επιτυχία και χωρίς καμιά υπερβολή, στην εκλογή του κ. Τσαγγάρη ως δημοτικού συμβούλου στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.
- See more at: http://www.preveza-info.gr/node.php?id=16659#sthash.UXeE0gki.dpuf