Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Α. Καχριμάνης: "Παιχνίδια εντυπώσεων από την παράταξη του Αργύρη που... αυτοδιαλύεται"

PERIFEREIAKO 12 2

Με μία λιτή ανακοίνωση, η οποία όμως χαρακτηρίζεται από πολύ αιχμηρό ύφος, απάντησε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, στην ανακοίνωση που είχε προηγηθεί από την παράταξη του Βαγγέλη Αργύρη, με αφορμή τη συζήτηση για τον απολογισμό έργου.

Η αντιπαράθεση που ξεκίνησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο συνεχίζεται και φαίνεται ότι δεν θα σταματήσει εδώ.
Η παράταξη του Βαγγέλη Αργύρη έθετε δέκα ερωτήματα, με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, τα οποία αφορούσαν σε όλη τη γκάμα των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας και εν πολλοίς είχαν συζητηθεί στη συνεδρίαση.
 
Παράλληλα χρέωνε στην Περιφέρεια και την οικονομική κατάσταση της περιοχής, η οποία όμως συνδέεται κατά κύριο λόγο, με την γενικότερη της χώρας και απορρέει από τα μέτρα που σε καθημερινή βάση εφαρμόζει η Κυβέρνηση.
Η ανακοίνωση δε έκλεινε με προεκλογικό άρωμα, καθώς τονίζονται ότι η Ήπειρος αξίζει κάτι καλύτερο. «Αξίζει να σχεδιάσει η αιρετή περιφερειακή διοίκηση ένα όραμα για το μέλλον και να προγραμματίσει τον τρόπο για να το φτάσει. Και ελπίζουμε ότι οι πολίτες της Ηπείρου το έχουν καταλάβει καλά...».
Η απάντηση από την Περιφερειακή Αρχή ήρθε σε υψηλούς τόνους καθώς μιλά για παιχνίδι εντυπώσεων την ώρα που η παράταξη του Βαγγέλη Αργύρη αυτοδιαλύεται ενώ αφήνει σαφείς αιχμές ότι η μείζονα αντιπολίτευση δεν στήριξε την Περιφέρεια και τις αναπτυξιακές της δομές, αλλά εταιρία ξένη προς τα συμφέροντά της.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Στα δέκα ερωτήματα που δημοσιοποίησε σήμερα η παράταξη "ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ", με προφανή σκοπό να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την επί θύραις αυτοδιάλυσή της, της διέφυγε ένα: Σε πόσα και ποιά μεγάλα ζητήματα που αφορούσαν τον θεσμικό και οικονομικό ρόλο της Περιφέρειας Ηπείρου, τάχθηκε αλληλέγγυα με την Περιφερειακή Αρχή; ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ. Το αντίθετο μάλιστα συνέβη, με τον επικεφαλής της να εξαντλεί τις δυνάμεις του, αντιπαλεύοντας τις αναπτυξιακές επιχειρήσεις της Περιφέρειας, ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ και ΕΤΑΝΑΜ, προς όφελος εταιρίας ξένης προς τα συμφέροντα της».

epiruspost