Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Πρόεδρος ΝΟΔΕ: "Εν τέλει ποιός είναι ο κύριος Τσίπρας"


 
Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Πρέβεζας, Βαγγέλης Ντάκουλας, καλεσμένος στο ραδιόφωνο του prisma 95,1, μίλησε για όλους και για όλα.   
«Ο Ελληνικός λαός δικαιούται να ξέρει ποίος είναι ο κ. Τσίπρας», είπε ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔ.Ε.) Πρέβεζας, Βαγγέλης Ντάκουλας, στην πρώτη του ραδιοφωνική συνέντευξη στον prisma 95,1. O κ. Ντάκουλας, καλεσμένος στην εκπομπή του Παναγιώτη Κουνιάκη, την Δευτέρα το απόγευμα, απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για επεισόδια έντασης σε συνεδρίαση της ΝΟ.Δ.Ε. σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, μίλησε για τους θεματικούς τομείς στη νέα δομή των ΝΟ.Δ.Ε. και τόνισε τον ευρύτερο ρόλο στο νομό της ΝΟ.Δ.Ε. Πρέβεζας πέρα από τις τοπικές εκλογές. Τέλος ανακοίνωσε την οργάνωση ημερίδας στην πόλη σχετικά με τις ευρωεκλογές.

 
Συγκεκριμένα, το πρώτο μέρος της συνέντευξης επικεντρώθηκε στις εκλογές του Μαΐου για την τοπική αυτοδιοίκηση, με τον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. να διαψεύδει δημοσιεύματα που μιλούν για επεισόδια έντασης στην συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής σχετικά με τις εκλογές αυτοδιοίκησης. Ερωτηθείς σχετικά με το αν η ΝΟ.Δ.Ε. Πρέβεζας επιλέξει υποψήφιο Δήμαρχο για την περιοχή της Πρέβεζας, ο Βαγγέλης Ντάκουλας επικαλέστηκε δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Παπαμιμίκου, που αναφέρει ότι δεν θα δοθούν χρίσματα. «Οι Πρεβεζάνοι, ο Δήμος Πρέβεζας και κάθε άλλος δήμος στο Νομό Πρέβεζας –γιατί η ΝΟ.Δ.Ε. είναι για όλον τον νομό - είναι αυτοί που θα επιλέξουν τον υποψήφιο για να τους λύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας», είπε ο Βαγγέλης Ντάκουλας, «η κοινωνία είναι αυτή που θα επιλέξει το νέο Δήμαρχο».

 

Η συζήτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην περιοχή έκλεισε με το Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. να επισημαίνει ότι η ΝΟ.Δ.Ε. αποτελείται από 10 διαφορετικούς θεματικούς τομείς (αγροτικού, υποδομών, οικονομίας, παιδείας, υγείας, δικαιοσύνης κ.α. http://nd.gr/thema), με εκλεγμένους ανά τομέα και τόσο το πεδίο δράσης, όσο και το έργο που θέλει να παρουσιάσει στο νομό, είναι πολύ ευρύτερο από τις τοπικές εκλογές.

 

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης, σχετικά με τις ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου, ο Βαγγέλης Ντάκουλας, αφού θύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα, τόνισε τη σημασία της συμμετοχή σε αυτές και τη διαφορά που μπορεί να κάνει στη διαδικασία ο ενημερωμένος πολίτης. Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την επιθυμία αλλά και πρόθεση της ΝΟ.Δ.Ε. Πρέβεζας να προχωρήσει σε πραγματοποίηση Ημερίδας στην πόλη με θέμα τις ευρωεκλογές, με κεντρικό ομιλητή καλεσμένο υποψήφιο Ευρωβουλευτή.

 

Τέλος, σε σχετικό ερώτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. απάντησε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βγει κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει μία διπροσωπία, ο αρχηγός του κόμματος είναι αρχηγός της Αριστεράς ενώ φορά Burberrys, δίνει συνεντεύξεις στο Brookings Institute και σε Αμερικάνικα Πανεπιστήμια και γράφει το παιδί του στο πιο ακριβό νηπιαγωγείο των Αθηνών. Επίσης από τη μία υποστηρίζει ότι είναι άθεος και από την άλλη επιδιώκει συνάντηση με τον Πατριάρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας και άλλους φορείς». «Εν τέλει ποίος είναι ο Κύριος Τσίπρας», ρώτησε ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε., τονίζοντας ότι υπάρχουν ερωτήματα που ο Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει και ο ελληνικός λαός δικαιούται να ξέρει, «Θα πρέπει ο Ελληνικός λαός, ο άνθρωπος που διεκδικεί τη ψήφο του, να ξέρει ποίος είναι».

 

Ολόκληρη τη συνέντευξη στο prisma 95,1 μπορείτε να την ακούσετε εδώ http://www.youtube.com/watch?v=vaz4hy6B8jk