Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Αλαβάνος: «Μίλησα με τον εξομολόγο μου για τον Τσίπρα»!

Αστράφτει και βροντά το τελευταίο διάστημα ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος κατά πάντων και κυρίως κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της Αλέξη Τσίπρα, που αποτελούν δημιουργήματα του ίδιου του Αλέκου Αλαβάνου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ένας κατεξοχήν αριστερός επικαλείται στην πολεμική κριτική του κατά του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος και ειδικά κατά των πρώην συντρόφων του …το Θεό!  
Με συνέντευξή του στο real fm ο Αλέκος Αλαβάνος κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «ταυτίζεται» με τον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ στον «εκφοβισμό της κοινωνίας» για μια έξοδο απ’ το ευρώ και μάλιστα απευθύνει τη μομφή στο ΣΥΡΙΖΑ πως δίνει διαπιστευτήρια υποταγής στις Βρυξέλλες. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν επικεφαλής του «Σχεδίου Β» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι κρίμα. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο ταυτίζεται με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπέρ της επιλογής υποταγής στις Βρυξέλλες, αλλά και συμμετέχει στην καμπάνια τρομοκράτησης της κοινωνίας, προκειμένου να αποδείξει ότι και αυτή διαθέτει “λευκό ποινικό μητρώο” απέναντι στην νομιμότητα της Ευρωζώνης. Η νομιμότητα όμως αυτή ισούται με μια πατρίδα βαριά τραυματισμένη και εξουθενωμένη. Εμείς δεν πτοούμαστε ούτε από τους εκφοβισμούς Σαμαρά ούτε από τους εκφοβισμούς Τσίπρα».
Ο Αλέκος Αλαβάνος πάει παραπέρα στην κριτική του κατά των πρώην συντρόφων του και χαρακτηρίζει ψέμα τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να καταργηθεί το μνημόνιο μέσα στην ευρωζώνη. Λέει πολύ χαρακτηριστικά ότι «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι καταργείται το μνημόνιο μέσα στην ευρωζώνη είναι ψέμα. Αν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ –συνεχίζει– έχουν την κεντρική ευθύνη για το κακό που γίνεται στο λαό, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την κεντρική ευθύνη για τη σύγχυση σε μεγάλο μέρος του»!
Επιπρόσθετα ο Αλέκος Αλαβάνος δηλώνει, εμμέσως πλην σαφώς, μετανιωμένος για την επιλογή του να αναδείξει στην αρχηγία του Συνασπισμού και εν συνεχεία του ΣΥΡΙΖΑ τον Αλέξη Τσίπρα. «Για όλα όσα κάποιοι θεωρούν πολιτικές αμαρτίες έχω μιλήσει με τον εξομολόγο μου» απαντά στην ερώτηση αν «μετάνιωσε που έδωσε το δαχτυλίδι στον Αλέξη Τσίπρα».
Πάντως απ’ τα πυρά του Αλέκου Αλαβάνου δεν ξεφεύγει ούτε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Αριστερή Πλατφόρμα με τους οποίους συμπίπτει ως προς το ζήτημα της εξόδου της Ελλάδας απ’ το ευρώ, την οποία θεωρεί και αυτός «μνημονιακή φυλακή» της πολιτικής του Βερολίνου. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά καλεί την εσωκομματική αντιπολίτευση της Κουμουνδούρου να διασπάσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «σήμερα σε μια κρίση ταυτότητας, ύπαρξης και προοπτικής για την Ελλάδα, δεν μπορεί το συμφέρον του κόμματος να μπαίνει πάνω από τη σωτηρία της πατρίδας και του λαού. Σήμερα απαιτείται μια χωρίς όρους και όρια ειλικρίνεια απέναντι στον ελληνικό λαό… … Υπαίτια για αυτό δεν είναι μόνο η ηγεσία αλλά και όλα τα στελέχη του που την συγκαλύπτουν». Επί της ουσίας ο Αλέκος Αλαβάνος απευθύνεται στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και του λέει πως η παραμονή του στην αξιωματική αντιπολίτευση αποτελεί άλλοθι για τον Αλέξη Τσίπρα και τις θέσεις του «Τέξας».
Μάλιστα ο Αλέκος Αλαβάνος εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τη σημερινή ηγεσία και γραμμή που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας, καλύπτει το χώρο της συστημικής κεντροαριστεράς και στη βάση αυτή πιστεύει ότι δεν έχουν μέλλον τα σενάρια για ανασύστασή αυτού του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας των 58.
Ο Αλέκος Αλαβάνος ερωτηθείς για το πώς κρίνει τον υπουργό Οικονομικών απαντά: «Δεν προσωποποιώ συνήθως την κριτική μου. Για τη ζημιά που γίνεται στην Ελλάδα και στους Έλληνες από τις πολιτικές της τρόικας, ούτε ο Θεός δεν έχει δικαίωμα να τους συγχωρέσει».
Η στάση του Αλέκου Αλαβάνου ειδικά σε ότι αφορά την κριτική του προς το ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα την Αριστερή Πλατφόρμα και ον Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει την αφετηρία της στην προσπάθεια του «Σχεδίου Β’», του νέου πολιτικού κόμματος στο οποίο ηγείται ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να κατέλθει στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, εθνικές ή ευρωεκλογές. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε επαφές εδώ και αρκετούς μήνες με τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.