Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας και Κώστα Μπάρκα για τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Πρέβεζα

Έχουμε να καταγγείλουμε ένα πολύ σοβαρό γεγονός το οποίο ταράζει τα νερά της ομαλής πολιτική ζωής της πόλης μας.


Παραθέτουμε παρακάτω Έκθεση Εγχειρίσεως του βουλευτή Κώστα Μπάρκα:
«Προς:
1.Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Πρέβεζας

2. Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας

3. Δήμο Πρέβεζας

Ενημερωθήκαμε ότι, η οργάνωση Χρυσή Αυγή προτίθεται να  εγκαταστήσει πολιτικά γραφεία επί της οδού Βύρωνα, τα οποία ουδόλως τυχαία θα βρίσκονται έναντι των γραφείων της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, στα οποία συστεγάζεται και το πολιτικό μου γραφείο.

Επισημαίνουμε επιπρόσθετα ότι, στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται σχολές χορού, επιχειρήσεις, η τράπεζα Alpha Bank, καθώς και διάφορα γραφεία.

Θεωρούμε ότι αυτή η πρωτοβουλία της Χρυσής Αυγής είναι μεθοδευμένη με στόχο τη διαταραχή της τάξης στη περιοχή και τη δημιουργία ποικίλων και συχνών προβλημάτων όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Παρακαλούμε όπως επιληφθείτε της κατάστασης, που σας παρουσιάσαμε, ως οι πλέον αρμόδιοι και υπεύθυνοι. Δεν είναι δυνατόν, μια οργάνωση η οποία βρίσκεται κάτω από δικαστικό έλεγχο για τη σύσταση εγκληματικής συμμορίας, της οποίας ο αρχηγός και βουλευτές βρίσκονται προφυλακισμένοι, να προβαίνει σε τέτοια προκλητική ενέργεια, η οποία βάλει ευθέως ενάντια στην ομαλή πολιτική, κοινωνική, εμπορική και πολιτιστική  ζωή της πόλης μας.

 

Πρέβεζα 16-12-2013

 

Με εκτίμηση

 

Κώστας Μπάρκας

 

 Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πρέβεζας»

 

Η απάντηση των αρμόδιων φορέων είναι ότι δεν τους καλύπτει το νομικό πλαίσιο να προβούν σε κάποια ενέργεια διότι η νομοθεσία απαγορεύει μόνο σε εκλογικά κέντρα κομμάτων να βρίσκονται σε κάποια απόσταση και όχι τα πολιτικά τους γραφεία. Διερωτάται κάποιος καλόπιστος, αν υπάρχει κάποιο κώλυμα για λειτουργία εκλογικών κέντρων για μικρή χρονική περίοδο, και όχι πολιτικών κομμάτων.

 

Ωστόσο θεωρούμε, ότι παρά τα νομικά κενά, ο δημοκρατικός λαός της πόλης μας, πρέπει να πάρει τα πράγματα στα χέρια του και να μην επιτρέψει στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής να ανοίξει πολιτικά γραφεία, και μάλιστα σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο του κοινωνικού ιστού στο οποίο συγκεντρώνεται νεανικός πληθυσμός της πόλης μας.

 

Κάτω από το βάρος αυτών των εξελίξεων, η προγραμματισμένη ολομέλεια του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας της Τετάρτης 18-12, 6:30μμ στη Λαϊκή Αγορά, αλλάζει χαρακτήρα, και τα μέλη μας στηρίζουν τη προγραμματισμένη για την ίδια ώρα σύσκεψη των φορέων της πόλης μας, προκειμένου όλοι μαζί να αποτρέψουμε τη θρασύτατη χρυσαυγίτικη πρόκληση.

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου