Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Τους Τρίτεκνους Πρέβεζας συνάντησε ο βουλευτής ΝΔ Δημήτρης Τσουμάνης.

Συνάντηση Τριτέκνων Πρέβεζας και Τσουμάνη (photo)
από το atpreveza
Συνάντηση της Δ/κσης του συλλόγου Τριτέκνων Ν. Πρέβεζας, με τον Βουλευτή της  Νέας  Δημοκρατίας του  Ν. Πρέβεζας   κ. Δημήτρη Τσουμάνη πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2013 στο  γραφείο  του Βουλευτή.
Η  Δ/κση   του  Συλλόγου  ενημέρωσε τον  Βουλευτή για τα    θέματα των τριτέκνων  οικογενειών αλλά και τις επισκέψεις  της  Δ/κσης  ΟΠΟΤΤΕ  σε διάφορα Υπουργεία και ζήτησε όπως ενεργήσει να ενταχθούν θεσμικά και νομικά οι Τρίτεκνες Ελληνικές Οικογένειες στις Πολυμελείς Οικογένειες (extended families), όπως συμβαίνει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Επίσης συζήτησαν για Φορολογικό, οικογενειακά  επιδόματα, Πολυνομοσχέδιο  Ακινήτων , Επίδομα  θέρμανσης , αυτοκίνητο,   αύξηση κριτήρια  τροφίμων, έκπτωση στα μέσα μεταφοράς, συμμετοχή σε επιτροπές. Ζήτησαν ακόμη στον υπολογισμό του εισοδήματος για τις τυχόν παροχές να λαμβάνεται υπ’ όψιν μόνο το πραγματικό εισόδημα και όχι το τεκμαρτό. Το ετήσιο 500άρικο να δίδεται εφ΄όσον ενηλικιωθεί το πρώτο παιδί στα άλλα δύο. Να μην χάνεται το αρχικό εισοδηματικό όριο των τριτέκνων για τα μηνιαία 40 €, όταν ενηλικιωθεί το πρώτο ή δεύτερο παιδί  κ.α  .
 Η Δ/κση  των Τριτέκνων παρέδωσε επιστολή με αιτήματα θεσμικά και οικονομικά, πάνω στα οποία έγινε συζήτηση σε φιλικό κλίμα  καθώς  ο Βουλευτής είναι  Τρίτεκνος  και μέλος του Συλλόγου μας και υποσχέθηκε την μεσολάβηση  στους   αρμόδιους  υπουργούς.
Κατέγραψε τα αιτήματα και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση στα αιτήματα των Τριτέκνων Ν. Πρέβεζας.
Την αντιπροσωπεία τριτέκνων αποτελούσαν οι:  Δήμος   Βασίλης (Πρόεδρος) , Χρηστιά Αρετή (Αντιπρόεδρος), Γκλιάτης Φώτιος  (Ταμίας) , Πάτσης Σωτήριος και Ρούσος  Δημήτρης    (Έφοροι) και Τζαφέρη  Χριστίνα  (Αναπληρωτής Γραμματέας).