Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ξεκινά αύριο ο Έρανος Αγάπης της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης

Ο ετήσιος έρανος αγάπης θα διεξαχθεί την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή από την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης για την στήριξη των αδύναμων οικονομικά οικογενειών. Η Ιερά Μητρόπολη σε ανακοίνωση της σχετικά με τον έρανο αγάπης μας θυμίζει αυτό που θα έπρεπε καθημερινά να μην ξεχνάμε: Πως χρέος μας είναι να σκεπτόμαστε τον άλλον πριν από τον εαυτό μας (Α Κορ. 10, 24), σημειώνει ότι κατανοεί πως είναι δύσκολο και προσθέτει ότι ο Χριστός δεν ζήτησε ποτέ τα εύκολα.

«Τα λίγα λεφτά δεν είναι εμπόδιο να δώσεις, αν έχεις μεγάλη καρδιά. Αν όμως η καρδιά είναι φτωχή, όσα και να ‘χεις, θα σου φαίνονται πάντοτε λίγα. Δεν Θα την κάνουν ποτέ να νοιώσει πλούσια.» τονίζεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης στην οποία γίνεται αναλυτική αναφορά για την κατάσταση που βιώνουμε αλλά και για τα μαθήματα αγάπης που δίνουν νέοι άνθρωποι, οι οποίοι πρέπει να αποτελούν παράδειγμα.
Αναφέρει ακόμη ότι φέτος περισσότεροι άνθρωποι στερήθηκαν την πρόσβαση σε βασικά αγαθά, περισσότεροι ασθενείς δεν μπορούν ν’ αγοράσουν τα φάρμακά τους, περισσότεροι γονείς αδυνατούν να πληρώσουν τα φροντιστήρια και τις σπουδές των παιδιών τους. Περισσότερες δόσεις δανείων κι απλήρωτοι λογαριασμοί ενοικίων, ρεύματος, νερού συσσωρεύτηκαν. Πιο πολλοί άνεργοι προστέθηκαν στη μαύρη λίστα της ανεργίας.
Με την δική μας συνεισφορά, όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι, η τοπική Εκκλησία επιτελεί τη φιλανθρωπική και κοινωνική αποστολή της στις ιδιαίτερα δύσκολες σημερινές συνθήκες
Ο Έρανος Αγάπης Θα χτυπήσει την πόρτα μας στις 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου ενώ από την Ιερά Μητρόπολη ζητείτε εκ των προτέρων συγγνώμη για την όποια ενόχληση.
 
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας