Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ξεκίνησε η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης Νέας Κερασούντας

Ξεκίνησε η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης Νέας Κερασούντας
 
Ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του δήμου Ζηρού αλλά και θα συμβάλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος μπήκε σε πορεία υλοποίησης.
Οι εργασίες κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης Νέας Κερασούντας ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες και ο δήμαρχος Ζηρού κ. Δημήτρης Γιολδάσης εξέφρασε την ικανοποίησή του υπογραμμίζοντας πως ήταν ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της δημοτικής αρχής.
«Από την δημοτική αρχή θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου και για να μειωθεί όσο είναι το δυνατό την όχληση των κατοίκων από τις σχετικές εργασίες» τόνισε ο κ. Γιολδάσης, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος πως οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα σε 33 μήνες από σήμερα.
Να σημειώσουμε ότι η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 3.250.000 ευρώ επιτεύχθηκε σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια. Πρέβεζας και την Περιφέρεια Ηπείρου και θα περιλαμβάνει την κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης του οικισμού μήκους 9.706 μ. και 2 αντλιοστασίων καθώς κα την κατασκευή εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης (αγωγός μεταφοράς) για τη σύνδεση του δικτύου με την υφιστάμενη ΕΕΛ Φιλιππιάδας όπου θα οδηγούνται τα λύματα. Ο αγωγός μεταφοράς θα έχει μήκος 6.003 μ. και θα κατασκευαστούν 3 αντλιοστάσια.
Στο φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνεται και η κατασκευή 204 παροχών αποχέτευσης οι οποίες αποτελούν μη επιλέξιμη δαπάνη.