Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΚΠΕ Ζηρού: Σεμινάριο με θέμα "Διδακτικές Τεχνικές & Μεθοδολογία στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση"


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας,  στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», διοργανώνει,  στις 29, 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2013, στις εγκαταστάσεις του, στην Λίμνη Ζηρού, Σεμινάριο  με θέμα :  
«Διδακτικές Τεχνικές & Μεθοδολογία στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»
Το Σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς των Νομών ΠρέΒεζας, Άρτας, ΘεσπρωΤίας, ΙωανΝίνων, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας. Την πρώτη μέρα του Σεμιναρίου, Παρασκευή 5 Απριλίου, η κα Νάστου Μαριάννα, Υπεύθυνη ΚΠΕ Φιλιππιάδας θα παρουσιάσει τους στόχους και τη φιλοσοφία του Σεμιναρίου και στη συνέχεια θα παρουσιάσει εισήγηση με τίτλο: «Τα ζητήματα των αξιών του περιβάλλοντος και ο ρόλος των ΚΠΕ». Ο κος Αναγνώστου Ευάγγελος, Υπεύθυνος Σχ. Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Άρτας θα παρουσιάσει εισήγηση με τίτλο: «Ο ρόλος του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων». Μετά το διάλλειμα ο κος Χρυσαφίδης Κωσταντίνος, ομότιμος καθηγητής Τμήματος Εκπαίδευσης & Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας  Πανεπιστημίου Αθηνών, θα εισηγηθεί το θέμα: «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Μέθοδος Project». Η πρώτη μέρα του σεμιναρίου θα κλείσει με την εισήγηση του κου Αγγελίδη Ζήση, Διδάκτορα ΑΠΘ, Σχολ. Συμβούλου Β/θμιας Εκπ/σης με τίτλο: «Η συστημική προσέγγιση των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης».

 Το Σάββατο το πρωί θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια εφαρμογής εκπαιδευτικού σχεδίου με τη χρήση της συστημικής προσέγγισης με τίτλο: «Δασικό οικοσύστημα λίμνης Ζηρού» & «Παιδόπολη: έκτοτε, τώρα και στο μέλλον». Τα εργαστήρια θα γίνουν από τον κ. Αγγελίδη Ζήση, με τη συμβολή της Παιδαγωγικής Ομάδας ΚΠΕ Φιλιππιάδας. Τα απογευματινά εργαστήρια είναι αφιερωμένα στην διδακτική τεχνική του εκπαιδευτικού δράματος και έχουν τίτλο: «Το εκπαιδευτικό δράμα στην περιβαλλοντική εκπαίδευση», θα πραγματοποιηθούν από τις κυρίες Χρυσοβιτσινού Σούζαν και Καμπέρη Ελένη, εκπροσώπους Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτικού Δράματος.
Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου η κα Χαριτοπούλου Μαρία, μέλος Π.Ο. ΚΠΕ Φιλιππιάδας θα εισηγηθεί το θέμα: «Χωροθέτηση περιοχής Φιλιππιάδας και λίμνης Ζηρού». Ο κος Ντάκουλας Ευάγγελος, Αναπλ. Υπεύθυνος ΚΠΕ Φιλιππιάδας θα παρουσιάσει «Τα Προγράμματα του ΚΠΕ Φιλιππιάδας» και ο κος  Σκαμνέλος Χρήστος,  μέλος Π.Ο. ΚΠΕ Φιλιππιάδας θα παρουσιάσει εισήγηση με θέμα: «Η Παιδόπολη Ζηρού, ιστορία-εγκαταστάσεις».
Το Σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με τη βιωματική προσέγγιση του οικοσυστήματος Λίμνης Ζηρού και εκπαιδευτικές δραστηριότητες πεδίου από τηνΠαιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Φιλιππιάδας.