Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Στράτος Ιωάννου: "Σχολαστικοί υγειονομικοί έλεγχοι στα σχολεία της Π.Ε. Πρέβεζας"

 
Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου ζήτησε να είναι ιδιαιτέρως σχολαστικοί οι έλεγχοι για τη προστασία της δημόσιας υγείας στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας και ταυτόχρονα ευχαρίστησε όλους όσους συμβάλλουν σ' αυτόν το σκοπό.
 
Συστηματικούς υγειονομικούς ελέγχους διενεργεί η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας στα σχολεία του νομού, όπως κάθε χρόνο και φέτος, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι τηρούνται όλοι οι υγειονομικοί όροι λειτουργίας.
Οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας της Π. Ε. Πρέβεζας επισκέπτονται τα σχολεία του νομού και διενεργούν τακτικούς προβλεπόμενους ελέγχους. Οι έλεγχοι αυτοί αφορούν τα κυλικεία των σχολείων, όπου ελέγχεται η  τήρηση των υγειονομικών όρων λειτουργίας και επίσης γίνεται ενημέρωση των υπευθύνων για την ισχύουσα νομοθεσία. Επιπλέον, γίνονται έλεγχοι στην ύδρευση, με την πραγματοποίηση δειγματοληψιών για τον έλεγχο του πόσιμου νερού, έλεγχοι των αποχετεύσεων, των αιθουσών διδασκαλίας καθώς και των κοινόχρηστων σχολικών χώρων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται μέχρι την κάλυψη όλων των σχολικών μονάδων του νομού.