Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Α. Καχριμάνης: "Στόχος το επώνυμο και ποιοτικό τοπικό προϊόν"

kaxrimanis
Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κύριο Καχριμάνη φιλοξένησε ο Prisma 95,1. Καλεσμένος του Κώστα Καζαντζίδη ο κ Καχριμάνης μίλησε για την τοπική αυτοδιοίκηση και την περιφέρεια καθώς επίσης και τις δυνατότητες του περιφερειακού συμβουλίου στην ανάπτυξη.

Το κεντρικό κράτος πολλές φορές δεν πιστεύει στη δύναμη της αυτοδιοίκησης. Το κεντρικό κράτος πρέπει να γίνει επιτελικό και ο 1ος και 2ος βαθμός αυτοδιοίκησης πρέπει να κάνει το σχεδιασμό της ανάπτυξης ανέφερε ο περιφερειάρχης Ηπείρου.
Οι 13 περιφερειάρχες μια φορά είδαμε τον πρωθυπουργό της. Αν ο πρωθυπουργός έβλεπε πιο συχνά τους περιφερειάρχες θα είχε κερδίσει η πατρίδα πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ Καχριμάνης μίλησε για την ανάπτυξη και την πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί για τον πρωτογενή τομέα και σε ερώτηση του κ Καζαντζίδη ποια είναι η πολιτική παρέμβαση της περιφέρειας προς του νέους και σε ποιες καλλιέργειες πρέπει να στραφούν ανέφερε ότι η περιοχή έχει κτηνοτροφία, ντομάτες, εσπεριδοειδή κτλ. Ο περιφερειάρχης όπως ανέφερε στο 5ο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης η καινοτομία στον πρωτογενή τομέα ή στη μεταποίηση του πρωτογενή τομέα θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο.
Ο στόχος είναι να στην Ήπειρο να στηριχτεί στο επώνυμο και ποιοτικό τοπικό προϊόν.

Ο κ Καχριμάνης μίλησε και για την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ τονίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να κάνει περαιτέρω παρέμβαση. Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ανησυχία του καθώς η κτηνοτροφία είναι πυλώνας για την περιοχή μας.

Το μεγαλύτερο έργο που πρέπει να γίνει στην Πρέβεζα είναι η αλλαγή στην Νικόπολη και θα είναι το πρώτο έργο που θα τρέξει στην επόμενη κοινοτική περίοδο ανέφερε ο περιφερειάρχης.
Ο κ Καχριμάνης απαντώντας σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι είναι συγκεντρωτικός τόνισε ότι θέλει να ξέρει τι ακριβώς γίνεται σε όλους τους τομείς καθώς ο ίδιος είναι υπεύθυνος και υπόλογος για ότι συμβαίνει.
Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: