Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Δήλωση Κώστα Μπάρκα για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

Eμφανίστηκαν το πρωί του Σαββάτου και στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας χρυσαυγίτες, στο πλαίσιο “πανελλαδικής δράσης” τους.

Σε μια πόλη χτυπημένη από την ύφεση και την ανεργία, σε μια πόλη που βλέπει το νοσοκομείο της να κλείνει και υπηρεσίες υγεία της να διαλύονται, σε μια πόλη που βλέπει τα παιδιά της να οδηγούνται στη μετανάστευση, που βλέπει να ετοιμάζονται να κλείσουν τα σχολεία της, σε μια πόλη που ασφυκτιά.

 Σε μια πόλη ταυτόχρονα, όπου οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι μαθητές, η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αγωνίζεται, κινητοποιείται, δίνει μαθήματα αξιοπρέπειας και ενότητας των θυμάτων των Μνημονίων απέναντι στην βάρβαρη νεοφιλελεύθερη λιτότητα, σε μια πόλη που οι πολίτες της καθημερινά αγωνίζονται ενάντια στις τρόικες του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Σε αυτή την πόλη, σε αυτό το Νοσοκομείο στο οποίο δίνονται σκληροί αγώνες από τους ανθρώπους του· τους εργαζόμενους, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κατά της ραγδαίας υποβάθμισης του, με την συμπαράσταση όλης της κοινωνίας που βλέπει ότι οι δωρεάν υπηρεσίες υγείας γίνονται μακρινό όνειρο. Σε αυτή την πόλη ήρθε αυτή η μαυροντυμμένη συμμορία, στο πλαίσιο της “πανελλαδικής καμπάνιας” της για να κάνει τι; Ήρθε να διαμαρτυρηθεί για την μνημονιακή πολιτική που διαλύει την υγεία, για το 5ευρω, το ουσιαστικό κλείσιμο του Νοσοκομείου, την απόγνωση των νεφροπαθών του Νομού;
 Όχι. Το νεοναζιστικό κόμμα που έχει ψηφίσει το χάρισμα της ΑΤΕ στον Σάλλα και το ξεπούλημα των ελληνικών νησιών, το νεοναζιστικό κόμμα που δεν εμφανίστηκε στην Βουλή για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, δεν ενδιαφέρεται για την δημόσια υγεία του λαού της Πρέβεζας. Οι μαχαιροβγάλτες που στέκονται προσοχή στην ολιγαρχία και ψηφίζουν όλα της τα χατίρια, οι κυνηγοί των φτωχών και των καταπιεσμένων που χαμηλώνουν τα μεροκάματα για τους έλληνες και ξένους εργοδότες, δεν νοιάζονται για την ζωή και την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας. Εμφανίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας για να μολύνουν με τη παρουσία και το σύνθημα τους “αίμα μόνο για έλληνες” τον ιερό αυτό χώρο, τη μέρα της αιμοδοσίας, της έμπρακτης αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.
Τις μέρες που η μνημονιακή συγκυβέρνηση ψηφίζει άρον-άρον ένα ακόμα μνημόνιο της υποτέλειας και της καταστροφής, οι χρυσαυγίτες βγήκαν στο φως της ημέρας για να ζητήσουν “αίμα μόνο για έλληνες”. Αυτοί που μας πίνουν το αίμα μένουν στο απυρόβλητο και οι μετανάστες μετατρέπονται στον εχθρό του έλληνα. Το σχέδιο γνωστό και χιλιοπαιγμένο: ο φτωχός να παλεύει ενάντια στον φτωχότερο, ο απεγνωσμένος να κατηγορήσει τον πιο απεγνωσμένο, ενώ τα Μνημόνια καταστρέφουν την ζωή και των δύο. Οι υπηρέτες των αφεντικών χωρίζουν τεχνητά τους καταπιεσμένους ώστε να πέσουν χωριστά, αντί να παλέψουν μαζί για μια καλύτερη ζωη.
 Σήμερα, που η πλατύτερη ενότητα των λαών και των χωρών του νότου, αλλά και η ενότητα με τις εργατικές τάξεις της ίδιας της Γερμανίας και των άλλων χωρών του σκληρού πυρήνα είναι απαραίτητη για να καταπολεμήσουμε την γερμανική ηγεμονία στη ευρωζώνη, οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής εξευτελίζουν τον ελληνικό λαό σε όλο τον κόσμο, κηλιδώνουν την εικόνα της χώρας στους εργαζόμενους και τους λαούς όλου του κόσμου, υποβοηθούν τις επόμενες Μανωλάδες για τους έλληνες και τους μετανάστες εργαζόμενους-σκλάβους.
 Ο δημοκράτης λαός μας πρέπει να κατανοήσει το βαθιά συστημικό και προδοτικό ρόλο αυτής της φασιστικής συμμορίας, που δήθεν κόπτεται για το ελληνικό έθνος. Δεν είναι παρά το μακρύ χέρι των πλουσίων, που σκοπό έχει τη πλήρη παράδοση της χώρας στα μνημόνια, που χτυπά καίρια τα συμφέροντα των εργαζομένων. Χτυπώντας την αριστερά και τις ιδέες της αλληλεγγύης, χτυπώντας τα πανανθρώπινα ιδανικά της ισότητας και της κοινωνικής προόδου, θέλει να μετατρέψει τη κοινωνία σε μια ζούγκλα, με μόνο νόμο το δίκαιο των ισχυρών· των αφεντικών τους.
 
Ο λαός μας στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει αποφασιστικά τους ταγματασφαλίτες, τους χίτες, τους φίλους των κατακτητών. Θα το κάνει και σήμερα.
 
Η ελπίδα θα νικήσει τον κανιβαλισμό.


Το atpreveza ωστόσο παρουσιάζει το θέμα από μια άλλη οπτική γωνία. Συγκεκριμένα το site αναφέρει:

Επειδή έχει γίνει αρκετός ντόρος πανελλαδικά με την δράση της Χρυσής Αυγής «Πανελλήνια Αιμοδοσία», θα σας μεταφέρουμε το δικό μας ρεπορτάζ για όσα συνέβησαν το πρωί στο Γ.Ν. της Πρέβεζας, ώστε να ξεκαθαρίσει η ουσία από τις εντυπώσεις.

Καμιά δεκαριά πολίτες προσήλθαν στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας για να δώσουν αίμα. Όπως μας μετέφεραν, κατά την άφιξή τους στο Νοσοκομείο, δεν έφεραν διακριτικά της Χ.Α. Αργότερα ορισμένοι από αυτούς εμφάνισαν μπλουζάκια. Έδωσαν αίμα, απομονώθηκαν σε μία γωνία του χώρου του Νοσοκομείου, φωτογραφήθηκαν και αποχώρησαν.
Αυτά, όσον αφορά τα γεγονότα. Ας πάμε όμως και στην ουσία μιας αιμοδοσίας, στην οποία πολλοί Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών, έχουν κατ΄ επανάληψη σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και τους αξίζουν πάντοτε πολλά συγχαρητήρια.
Από το Νοσοκομείο της Πρέβεζας, μας ξεκαθάρισαν ότι το αίμα που συλλέγεται δίνεται με καθαρά κριτήρια υγείας, με ανθρωπιστικά κριτήρια, σε όποιον συνάνθρωπό μας δηλαδή το έχει ανάγκη. Ανεξάρτητα από το αν είναι λευκός, μαύρος, κίτρινος, Έλληνας, Γερμανός, Αυστραλός, Αιγύπτιος ή Σουδανός.
Η πράξη της αιμοδοσίας είναι ιερή και δεν... κοιτάζει χρώματα, φυλές και θρησκείες.
Οπότε πολύ κουβέντα για το τίποτα...
Σε σχέση με τα παραπάνω γεγονότα, η αντίδραση του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ήταν ιδιαιτέρως σφοδρή.