Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

"Ιούλιος Καίσαρας" ζωντανά από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης

 


 Ο Δήμος Πρέβεζας, το Δημοτικό Ωδείο "Σπύρος Δήμας" και η Metropolitan Opera παρουσιάζουν σε ζωντανή μετάδοση την τελευταία όπερα της σεζόν 2012-2013, "Ιούλιος Καίσαρας" του Χαίντελ.
...
O David Daniels και η Natalie Dessay πρωταγωνιστούν στην εντυπωσιακή παραγωγή της πιο δημοφιλούς όπερας του Χαίντελl από τον David MacVicar.

Η σκηνοθεσία, μια επιτυχία του Glyndebourne Festival από το 2005, συνδυάζει έξυπνο μείγμα δραματικής αφήγησης αλλά και πνευματώδεις πινελιές, συμπεριλαμβανομένης της μαγευτικής χορογραφίας από τον Andrew George.

Ο Τύπος έγραψε:

"Η Dessay ήταν απλά εξαιρετική, ως Κλεοπάτρα, και μπορεί και να χορέψει!» (Huffington Post).

Ως Καίσαρας, ο Daniels "είναι και πάλι αξιοσημείωτος, τραγουδώντας με γεμάτο ήχο» (New York Times).

Η παραγωγή του McVicar είναι "γεμάτη απολαύσεις και εκπλήξεις" (AP)

"Πνευματώδης και με φαντασία." (Bloomberg).

"Ένα εκπληκτικό κατόρθωμα ... Αν κάποιος διαθέτει ακόμη αμφιβολίες ότι οι όπερες του Χαίντελ μπορεί να συναρπάσουν, η νέα παραγωγή της Met θα τους αποστομώσει" (Huffington Post).

Οι ζωντανές προβολές από τη ΜΕΤ πραγματοποιήθηκαν και αυτή τη χρονιά στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση), όπου υψηλής ποιότητας μηχανήματα «ταξιδεύουν» το κοινό στην Όπερα της Νέας Υόρκης, ενώ οι παραστάσεις, συνοδεύονται από υπότιτλους στα ελληνικά.

Οι απευθείας μεταδόσεις από το Lincoln Center της Μετροπόλιταν Όπερας της Νέας Υόρκης (ΜΕΤ), διοργανώνονται από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» και τον Δήμο Πρέβεζας για τέταρτη συνεχή χρονιά συμπληρώνοντας φέτος πάνω από 30 μεταδόσεις από την αρχή της πρωτοβουλίας αυτής, κάτι μοναδικό σε πανελλήνια κλίμακα.

Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ (και 4 ευρώ για μαθητές και φοιτητές).

Περισσότερες πληροφορίες από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας
(στο τηλέφωνο 2682025320 και στο odioprev@otenet.gr )

Διάρκεια: 245 λεπτά περίπου, με δύο διαλείμματα.