Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ελεύθερος ο τυπογράφος με τα πλαστά 50άρικα

PLASTA_PREBEZA
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε μετά την απολογία του στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ο 60χρονος από την Πρέβεζα που είχε συλληφθεί με την κατηγορία της παραχάραξης και κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων και παράβασης της «Νομοθεσίας περί όπλων».
Ο 60χρονος θα πρέπει, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση μια φορά το μήνα να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ του απαγορεύθηκε η έξοδος από την χώρα.
Να σημειωθεί ότι εντοπίστηκε από την αστυνομία έχοντας στο τυπογραφείο που διατηρούσε πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Το συνολικό ποσό ξεπερνούσε τις 80 χιλιάδες.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τον 60χρονο καθώς και τυπογραφείο, που διατηρούσε και το οποίο είχε μετατρέψει σε εργαστήριο κατασκευής παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και σε αιφνιδιαστικές έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • χίλια επτακόσια δώδεκα (1712) πλαστά χαρτονομίσματα των πενήντα (50) ευρώ, συνολικής αξίας (85.600) ευρώ, τυπωμένα ανά δύο σε (856) φύλλα χάρτου, έτοιμα προς κοπή.
  • ένα πλαστό χαρτονόμισμα των πενήντα (50) ευρώ.
  • δύο μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, μία οθόνη υπολογιστή και ένας σαρωτής (scanner), ως μέσα κατασκευής των πλαστών χαρτονομισμάτων.
  • δύο σφραγίδες και δεκαέξι
πηγη