Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Γ. Οικονόμου: Έφυγε ένας σπουδαίος άνθρωπος….

OIKONOMOY_G
Η πόλη των Ιωαννίνων και ο χώρος του αθλητισμού έμειναν πιο φτωχοί. Ένας σπουδαίος άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στα γράμματα και στα αθλητικά ιδεώδη έφυγε από κοντά μας.
Πρόκειται για τον Γιώργο Οικονόμου, τον πρωταθλητή των Ολυμπιονικών.
Ο Γιώργος Οικονόμου κατάγονταν από τους Νεγάδες Ζαγορίου. Συγγραφέας με συλλογές φιλοσοφικών δοκιμίων και διηγημάτων.
Έβαλε τη σφραγίδα του στα τοπικά αθλητικά δρώμενα αναδεικνύοντας τον Σπάρτακο ως το κορυφαίο σωματείο της χώρας στην άρση βαρών.
Μένει στην ιστορία ως ο προπονητής των Ολυμπιακονικών καθώς έξι δικά του παιδιά στέφθηκαν ολυμπιονίκες ενώ δεκάδες αθλητές του διέπρεψαν σε διεθνές επίπεδο.
Λάτρεψε τα Γιάννινα, λάτρεψε τον Σπάρτακο και θα μείνει στην ιστορία του τόπου ως ένας από τους πολύ σπουδαίους.
Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Οικονόμου, ενός ανθρώπου που έλαμψε στα γράμματα και τον αθλητισμό.
Ο Γιώργος Οικονόμου αποτέλεσε μία κορυφαία προσωπικότητα που με το έργο του σφράγισε την τοπική κοινωνία.
Η προσφορά του στη λογοτεχνία, ειδικά όμως στον αθλητισμό ήταν εντυπωσιακή. Συνέδεσε το όνομά του με τον Σπάρτακο και την εντυπωσιακή του πορεία στην Άρση Βαρών καθώς με τα πενιχρά μέσα που διέθετε ανέδειξε έξι Ολυμπιονίκες και αμέτρητους πρωταθλητές Ελλάδος.
Ο Γιώργος Οικονόμου ήταν μία χαρισματική προσωπικότητα.
Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του και στην αθλητική οικογένεια του Σπάρτακου την οποία αγάπησε και υπηρέτησε με πάθος.