Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ιδιωτικό συνεργείο κόβει το ρεύμα σε σπίτια

Αναστάτωση προκλήθηκε στην Πρέβεζα χθες το πρωί από την πληροφορία ότι ιδιωτικό συνεργείο που συνεργάζεται με τη ΔΕΗ προχωρά στην διακοπή του ηλεκτρικού ακόμη και σε νοικοκυριά που έχουν πληρώσει το ρεύμα αλλά δεν έχουν πληρώσει το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών.
Η αντίδραση της επιτροπής πολιτών ενάντια στα χαράτσια ήταν άμεση τονίζοντας ότι κανένας από τους πολίτες που έχει πληρώσει το ρεύμα δεν θα πρέπει να επιτρέψει να γίνει διακοπή από την ΔΕΗ.

Η επιτροπή πολιτών μάλιστα ζητά από το στο δήμο Πρέβεζας να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφεία της ΔΕΗ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την χωρίς προειδοποίηση διακοπή του ρεύματος σε σπίτια που έχουν πληρώσει την αξία του ηλεκτρικού και δεν έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς με το τέλος για τα ακίνητα.
Αβάσιμες χαρακτήρισε τις πληροφορίες ο προϊστάμενος του τοπικού καταστήματος κ. Μάρης, ο οποίος τόνισε ότι οι διακοπές αφορούν μόνο νοικοκυριά τα οποία χρωστούν το ποσό που αντιστοιχεί την κατανάλωση ρεύματος και όχι σε όσα δεν πλήρωσαν το έκτακτο ειδικό τέλος.
Πάντως η επιτροπή πολιτών ενάντια στα χαράτσια βρίσκεται σε «επιφυλακή» και ζητά από τους πολίτες στις περιπτώσεις που έχουν πληρώσει την αξία του ρεύματος μέσω ΑΤΜ να μην αφήσουν τα συνεργεία να προχωρήσουν σε διακοπή και να επικοινωνήσουν με τα μέλη της επιτροπής.