Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Δίπλωμα οδήγησης και στις ψαρόβαρκες !!!

psarovarkaΤους ψαράδες να σπεύσουν στα Λιμεναρχεία για να βγάλουν άδεια χειριστή πηδαλιούχου καλεί με επιστολή της η Ομοσπονδία Αλιέων Ηπείρου.
Στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος κ. Μενέλαος τσώλης τονίζεται ότι «όσοι είναι ιδιοκτήτες επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους βάσει εγκυκλίου του ΥΕΝ υποχρεούνται να αποκτήσουν άδεια χειριστή πηδαλιούχου (δίπλωμα οδήγησης επαγγελματικού σκάφους) ανεξαρτήτου μέτρων και ιπποδύναμης.
Τις εξετάσεις για την απόκτηση της παραπάνω άδειας θα διενεργεί το Λιμεναρχείο Πρέβεζας στις 9 το πρωί την Πέμπτη 15 Μαρτίου, στις 22 Μαρτίου, στις 29 Μαρτίου και στις 5  Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής των ενδιαφερομένων στις εξετάσεις είναι η υποβολή αίτησης (γίνεται και μέσω ΚΕΠ) και η προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών :
- φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
- Φωτοαντίγραφο διπλώματος Ι.Χ.
- Υπεύθυνη δήλωση του Ν 105
- Φωτογραφίες 3 μικρές
- Ατομική επαγγελματική άδεια αλιείας
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Λιμεναρχείο Πρέβεζας τηλ. 2682022226
Η Ομοσπονδία καλεί τα μέλη της να εφοδιαστούν με τις παραπάνω άδειες, γιατί όπως υπογραμμίζει θα ζητούνται στο καθεξής κατά τους ελέγχους που θα γίνονται στη θάλασσα από τα Λιμεναρχεία.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία παλαιότερα οι ψαράδες είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο την φουρτουνιασμένη θάλασσα. Σήμερα έχουνε κάθετη μείωση των ιχθυοαποθεμάτων και χρειάζονται τόσες πολλές άδειες που μαζί με το κόστος των αλιευτικών εργαλείων και των καυσίμων κάνουν κάποιον να σκεφθεί σοβαρά αν πρέπει να αναλάβει το ρίσκο να ασχοληθεί με το επάγγελμα.