Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Κούρσα διαδοχής ΠΑΣΟΚ: Στάση αναμονής από τους Ηπειρώτες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Κανένας από τους έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στους Νομούς της Ηπείρου δεν έχει ανοίξει μέχρι στιγμής τα χαρτιά του, στην κούρσα της διαδοχής που έχει ανοίξει.
Το εσωκομματικό τοπίο από το πρωί της Κυριακής με τις δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη, έχει αλλάξει και είναι θέμα χρόνου πια να ξεκινήσει η διαδικασία για την επιλογή νέου προέδρου. Στη διαδικασία αυτή θα χρειαστεί να τοποθετηθούν και οι Ηπειρώτες, οι οποίοι μέχρι τώρα το έχουν αποφύγει για διάφορους λόγους.
Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι τόσο συνεργάτες του Μιχάλη Χρυσοχοίδη όσο και του Ανδρέα Λοβέρδου έχουν ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο.
Πιθανόν οι διαδικασίες να επισπευστούν μετά τη συνέντευξη- ποταμό του Υπουργού Ανάπτυξης, ο οποίος ζήτησε να ανοίξουν οι διαδικασίες για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, πριν τις εκλογές.
«Η διετής κυβέρνηση η δική μας οδήγησε σε αδιέξοδα. Οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά. Οδήγησε σε φτώχεια και αποσύνθεση, εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος οδήγησε σε εθνική αποδιοργάνωση» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στο Mega, επισημαίνοντας:
«Αυτή τη στιγμή έχει χαθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, του ΠΑΣΟΚ και του λαού. Οι αποφάσεις αυτές και η πραγματικότητα αυτή που διαμορφώθηκε είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν. Εγώ έφτασα στα όρια του πολιτικού λάθους».
«Θεωρώ ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε αντιληφθεί τι συμβαίνει μέσα στην κοινωνία. Συνεχίζουμε να μην βλέπουμε την αλήθεια και σφυρίζουμε κατά κάποιο τρόπο αδιάφορα. Η χώρα θα έχει σε τρεις μήνες εκλογές. Χρειάζεται ηγεσίες που να εμπνέουν προσδοκίες για το μέλλον και συζητάμε ποιος θα ανοίξει τις διαδικασίες και πότε θα τις ανοίξει. Αυτή δεν είναι μια σοβαρή αντιμετώπιση από ένα κόμμα που κυβερνά τα τελευταία δύο χρόνια» δήλωσε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
«Ο κύριος Παπανδρέου δεν πρέπει να είναι υποψήφιος, μόνο σε αποικία μπορεί να είναι υποψήφιος με τέτοια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα».
«Είμαστε σε ηλικία που πρέπει να αναλάβουμε ευθύνες. Όποιος δεν το κάνει θα πάει στα σκουπίδια της ιστορίας. Μαζί κι εγώ αν δεν το κάνω» πρόσθεσε, αναφέροντας επίσης ότι:
«Σε διάσπαση οδεύουμε με βεβαιότητα τώρα που γίνονται διάφορες μεθοδεύσεις και σκόπιμες καθυστερήσεις. Όποιος δεν καταλαβαίνει, τότε ή δεν καταλαβαίνει πράγματα ή έχει κρυφή ατζέντα. Όποιος δεν νοιάζεται να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές στη χώρα, προφανώς ή δεν κατανοεί ή έχει κρυφή ατζέντα. Το ίδιο συμβαίνει και στο ΠΑΣΟΚ σήμερα».
Κληθείς να σχολιάσει τα περί διαρχίας στο ΠΑΣΟΚ, δηλαδή άλλος πρόεδρος στο κόμμα και άλλος υποψήφιος πρωθυπουργός, ο κ. Χρυσοχοΐδης διαφώνησε, σημειώνοντας ότι «είναι μία από τις μεθοδεύσεις που επιχειρούνται χωρίς νόημα και χωρίς περιεχόμενο».
Υποστήριξε, επίσης, ότι οι διαδικασίες που προηγήθηκαν της κυβέρνησης Παπαδήμου «προήλθαν από λάθη του κ. Παπανδρέου, από λάθη δικά μας και από πιέσεις που ασκήθηκαν από μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας για να οδηγηθούμε στη συγκεκριμένη εξέλιξη».