Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Συνελήφθη ένας αλλοδαπός για εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Βρέθηκαν πάνω από (125) κιλά κάνναβη, ενώ το όχημα που μετέφεραν τα ναρκωτικά ήταν κλεμμένο.
Αναζητείται ο συνεργός του  ο οποίος πυροβόλησε κατά των αστυνομικών, προσπαθώντας να διαφύγει.

Συνελήφθη, χθες (10/10/2011) το πρωί, στην Αγία Παρασκευή Κόνιτσας Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, kalasnikov, αντίσταση, κλοπή αυτοκινήτου και παράνομη είσοδο στη χώρα.  
ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για  εισαγωγή και  κατοχή ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια με σκοπό την εμπορία, καθώς και για κατοχή ενός πολεμικού όπλου
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, που αφορούσαν μεταφορά ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή Αγίας Παρασκευής Κόνιτσας Ιωαννίνων, ένα ύποπτο όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. Τη στιγμή της ακινητοποίησης του οχήματος από τους αστυνομικούς ο συνοδηγός, εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι και την πυκνή βλάστηση παρακείμενης δασικής έκτασης, διέφυγε.
Κατά τη διαφυγή του, πυροβόλησε  κατά των αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση του οπλισμού τους με εκφοβιστικές βολές προς το σημείο διαφυγής, χωρίς να υπάρξει κανένας τραυματισμός.
Ο οδηγός του οχήματος -34χρονος υπήκοος Αλβανίας,- αντιστάθηκε στους αστυνομικούς και τελικά  συνελήφθη, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του  συνεργού του .
Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξήντα έξι
(66)  δέματα που περιείχαν  κάνναβη  συνολικού βάρους   (125.390) γραμμαρίων περίπου, ένα πολεμικό όπλο τύπου 
kalasnikov  με γεμιστήρα που περιείχε   είκοσι  ένα (21) φυσίγγια, ένα  (1) διαρρηκτικό εργαλείο, ένα (1) ζευγάρι γάντια και ένα  (1) κινητό τηλέφωνο.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι  το όχημα  είχε κλαπεί  από τον συλληφθέντα δράστη βραδυνές ώρες της  09-10-2011  από  την περιοχή του Αγρινίου.
 Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.