Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ο «εργασιακός μεσαίωνας» είναι αποκλειστικό έργο ΠΑΣΟΚ

Κυβερνητικ​ή έμπνευση και όχι «τροϊκανή» απαίτηση
το άρθρο 37

Το μείζον ζήτημα του «πραγματικού συντάκτη» του άρθρου 37έθεσε στην Κομισιόν με σχετική ερώτησή του ο Ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης μετά καιτη δημοσιοποίηση της επιστολής του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥπουργούΟικονομικών προς την επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. κα Λαγκάρντ. Σε αυτό το πλαίσιο ο Κ. Πουπάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως προκύπτει ο εργασιακός μεσαίωνας και η κοινωνικήαποσύνθεση που διαμορφώνεται με τοπεριεχόμενου του άρθρου 37, δεν είναι απλά μια παράλογη «τροϊκανή απαίτηση»που σπεύδει
τυφλά και αδιαπραγμάτευτα να υιοθετήσει η κυβέρνηση, αλλά αποτελεί μια ακόμη αποκλειστική έμπνευσητου κυβερνώντος κόμματος με εγκληματικές συνέπειες για την κοινωνία και τηνπραγματική οικονομία. Την ώρα που οι κοινωνικοί εταίροι τοποθετήθηκαν ξεκάθαραυπέρ της διαφύλαξης του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων ως εγγύηση για τηνεργασιακή ειρήνη και την εύρυθμη λειτουργία του ανταγωνισμού, η κυβέρνηση επιβάλλει μονομερώς και«πραξικοπηματικά» τη διάλυση της κοινωνικής προστασίας, δημιουργώνταςσυνθήκες οριστικής κατάρρευσης της εμπορικής και παραγωγικής δραστηριότητας τουτόπου. Τα μέτρα που «νομοθετούν» έχουνξεπεράσει κάθε «κόκκινη γραμμή», οι πολιτικές τους έχουν πλέον εξαντλήσειτα κατώτατα όρια αντοχής και ανοχής εργαζόμενων, συνταξιούχων, ανέργων,μικρομεσαίων επιχειρηματιών και του αγροτικού κόσμου. Η «ανεξέλεγκτη χρεοκοπία»της κοινωνίας εγκυμονεί έντονουςκινδύνους για ανεξέλεγκτες καταστάσεις και κάποιοι, όσο και αν κρύβονταιπίσω από το προσωπείο της «τρόικας», πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνεςτους.


Εκ του Γραφείου Τύπου
ΝΟΔΕ Πρέβεζας