Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Η "Ακρόπολη του Ηπειρωτισμού" ΔΩΔΩΝΗ πωλείται και επίσημα

Η ΔΩΔΩΝΗ μας "η ακρόπολη" όπως την λέγανε κάποιοι όταν λαϊκίζανε πωλείται πλέον και επίσημα. Που είστε κύριε Αργύρη τώρα θυμάστε τι λέγατε πέρσυ τον νοέμβριο για την ΔΩΔΩΝΗ; Να σας θυμίσουμε εμείς. Είπατε κατά λέξη "Ακρόπολη του ηπειρωτισμού η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη»" Δειτε εδώ ολόκληρη την δήλωση. 

Χωρίς κάποια ιδιαίτερη έκπληξη πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνάντηση του διοικητή της ΑΤΕ κ. Πανταλάκη με τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Άρτας και Θεσπρωτίας, με μοναδικό θέμα συζήτησης το ιδιοκτησιακό της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ.

Το κλίμα στο οποίο διεξήχθη η συνάντηση ήταν «κλίμα τελεσιγράφου», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΑΣΙ Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης, με τον διοικητή της ΑΤΕ να γνωστοποιεί την απόφαση της τράπεζας να ανακοινώσει εντός των επόμενων ημερών την πρόσληψη συμβούλου που θα αναλάβει την προώθηση της διαδικασίας πώλησης των μετοχών της εταιρείας.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πανταλάκης, η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Αγροτική για την υποχρεωτική απεμπλοκή της από οποιαδήποτε άλλη, πλην των χρηματοπιστωτικών της, δραστηριοτήτων, ενώ τόνισε πως ήδη η διαδικασία της πώλησης έχει καθυστερήσει.

Παρών ήταν και νομικός σύμβουλος της ΑΤΕ, που επίσης δεν έκανε καμία αναφορά, όπως και ο κ. Πανταλάκης άλλωστε στο θέμα του καταστατικού της εταιρείας και της τήρησής του.

Οι εκπρόσωποι των ΕΑΣ εξέφρασαν τις θέσεις τους που απορρέουν από την ιδρυτική πράξη της γαλακτοβιομηχανίας και θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, μετά από κοινές συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ των διοικήσεων και των κτηνοτρόφων-παραγωγών.

«Δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό από την ΑΤΕ, ειδικά σε αυτήν την περίοδο. Εκείνο που μας ξενίζει, αλλά είναι και ενδεικτικό της αντίληψης που έχει διαμορφωθεί στην ΑΤΕ είναι το γεγονός πως δεν συζητούν καθόλου το θέμα του καταστατικού και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτό. Μάλιστα, ο κ. Πανταλάκης μας είπε ότι καθυστέρησε χαρακτηριστικά, να προχωρήσει στην πρόσληψη συμβούλου για την πώληση της εταιρείας, αφού υπήρχε ένα πολύ πιο σφιχτό χρονοδιάγραμμα», σημείωσε ο κ. Μπαλτογιάννης.

Εξελίξεις αναμένονται από σήμερα σε τοπικό επίπεδο, όπου πάντως αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως υπάρχει μία γενική ατονία γύρω από το θέμα του ιδιοκτησιακού της ΔΩΔΩΝΗΣ, πολύ δε περισσότερο προς την κατεύθυνση της συμπόρευσης και της διαμόρφωσης και κατάθεσης μίας κοινής, πανηπειρωτικής ενδεχομένως, πρότασης για την αγορά της εταιρείας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την εφημερίδα Ελευθερία