Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Κάνει πεζός τον γύρο της Ελλάδας για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στην αιμοδοσία και την δωρεά οργάνων


Βήμα- βήμα κατακτά τον στόχο του που δεν είναι άλλος από το να κάνει τον γύρο της Ηπειρωτικής Ελλάδας με τα πόδια ο Σερραίος μαραθωνοδρόμος Γιάννης Φιλιππίδης. Ο κ. Φιλιππίδης ξεκίνησε στις 5 Μαίου από την Ορεστιάδα και διανύοντας μια απόσταση 2.100 χιλιομέτρων χθες το πρωί έφτασε στον Δήμο της Πρέβεζας.Ο αθλητής επισκεφθηκε τον Δήμαρχο Πρέβεζας και τον ενημέρωσε για τον σκοπό του δύσκολου και επίπονου ταξιδιού του. Προσωπικές καταστάσεις που ο ίδιος βίωσε, έκαναν τον 55 χρονο άνδρα να ξεκινήσει -σαν ένας σύγχρονος Οδυσσέας- μια μεγάλη διαδρομή στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση του κόσμου πάνω στα θέματα της εθελοντικής αιμοδοσίας και της προσφοράς οργάνων.

 Έναν ολόκληρο χρόνο προετοίμαζε το ταξίδι του και συνολικά θα διασχίσει 5.200 χιλιόμετρα φτάνοντας μέχρι την Κρήτη.Οι ενδιάμεσοι σταθμοί του Γιάννη Φιλιππίδη είναι ελάχιστοι ενώ ο αθλητής επισκέπτεται τους Δημάρχους των πόλεων , τους ενημερώνει για την προσπάθεια του και ζητά την συνδρομή τους για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.«Παρότι έχω βιώσει δυσκολες καταστάσεις, είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι εφόσον δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα πρέπει να τα αγαπήσουμε» λέει ο αθλητής ο οποίος τονίζει ότι δεν βαδίζει μόνο με το σώμα αλλά και με την ψυχή.

«Είναι στιγμές που πονά όλο μου το σώμα όμως συνεχίζω κι έτσι θα κάνω μέχρι να τελειώσω το ταξίδι που έχω ξεκινήσει» συνεχίζει ο Γιάννης ο οποίος περιμένει με μεγάλο ενδιαφέρον να διασχίσει τα περίπου 3 χιλιάδες χιλιόμετρα που απομένουν ακόμη μέχρι να φτάσει στον προορισμό του.Μετά την Πρέβεζα ο κ. Φιλιππίδης θα κατευθυνθεί στην Αρτα και εν συνεχεία στην Αμφιλοχία, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και άλλες πόλεις ενώ πριν φτάσει στην Αθήνα θα κάνει και τον γύρο της Πελοποννήσου.