Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Στην αρχαιολογική υπηρεσία οι κ. Νίτσας και Ρέντζος

Συνάντηση γνωριμίας και αμοιβαίας ενημερωτικής συνεργασίας με την κυρία Χριστίνα Μερκούρη, Προϊσταμένη της ΛΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΕΠΚΑ) Πρέβεζας – Άρτας, είχαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας στο γραφείο της οι κ.κ. Γιώργος Νίτσας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανάπτυξη τώρα» και Γιάννης Ρέντζος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημόσιος χώρος Πρέβεζα - Λούρος - Ζάλογγο».

Η κ. Μερκούρη εξέθεσε στους επισκέπτες της ζητήματα που αφορούν το γενικότερο προγραμματισμό λειτουργίας της Υπηρεσίας, τις τρέχουσες ή επικείμενες εργασίες στη Νικόπολη και την Κασσώπη, τις δυνατότητες κάλυψης των αναγκών μέσω χρηματοδότησης ΕΣΠΑ καθώς και ζητήματα προσωπικού φύλαξης των αρχαιοτήτων και ξενάγησης στους αρχαιολογικούς χώρους.


Το θέμα της ανάδειξης του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου της Νικόπολης αποτέλεσε κεντρικό ζήτημα της συζήτησης.Εξάλλου οι κ.κ. Νίτσας και Ρέντζος, με αφορμή τη διοργάνωση των προ-ημερίδων για τον Αμβρακικό και με αφετηρία το γεγονός ότι οι δημοτικοί σχηματισμοί που εκπροσωπούν είχαν, κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο, φέρει στην επικαιρότητα το θέμα διώρυγας καθαρισμού του Κόλπου που θα μπορούσε να χωροθετηθεί στο «λαιμό» της Νικόπολης, ζήτησαν τη γνώμη της κατά πόσο μια τέτοια παρέμβαση, που θα ένωνε Ιόνιο και Αμβρακικό, θα είχε και αρχαιολογικό ενδιαφέρον.Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε ενδιαφέρουσα και χρήσιμη, από τις τρεις πλευρές.