Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Α. Σαμαράς: Η Αρχαία Δωδώνη δείχνει το δρόμο για τη νέα Ελλάδα

SAMARAS D1
Η Περιφέρεια της Ηπείρου είναι αυτή που δείχνει το δρόμο της ανάπτυξης στη νέα Ελλάδα. Στην Ελλάδα της μετά μνημονίων εποχής...
Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.
Τόσο κατά την ξενάγησή του όσο και στις δηλώσεις που έκανε ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε ειδικά στο μεγάλο πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου, το πρόγραμμα των Πολιτιστικών Διαδρομών, το οποίο είναι το πρώτο σε ολόκληρη την Ευρωπαική Ένωση που εντάσσεται στο νέο ΕΣΠΑ.
SAMARAS D2
Ο Πρωθυπουργός συνοδεύονταν από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, τον Υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα, την εκπρόσωπο τύπου Άννα Ασημακοπούλου και τους βουλευτές Σταύρο Καλογιάννη, Κώστα Τασούλα και Γιώργο Στύλιο και τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βίκυ Ευταξά. 
Στον αρχαιολογικό χώρο ξεναγήθηκε από τον Προιστάμενο της Εφορείας Κλασσικών και Προιστορικών Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνο Σουέρεφ ενώ ενημερώθηκε αναλυτικά για την πορεία των έργων αναστήλωσης του θεάτρου.
SAMARAS D3Μάλιστα επισκέφθηκε και το εργαστήρι όπου οι λίθοι επανασυναρμολογούνται για να τοποθετηθούν στο θέατρο, το οποίο έχει πληγεί από το πέρασμα του χρόνου.
«Έρχομαι τώρα, είχα έρθει ως Υπουργός Πολιτισμού, θα έρχομαι και ως επισκέπτης... Σε έναν τόπο όπου ξεχειλίζει η ομορφιά. Εδώ συμπυκνώνεται ο πολιτισμός, οι δυνατότητες του τουρισμού, της καινοτομίας και των αγροτικών προϊόντων.
Έρχεσαι και ξεχνάς ότι η ζωή είναι σύνθετη. Γίνεται απλή όταν αγναντεύεις αυτό το τοπίο» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός.
SAMARAS D4Ο κ. Σαμαράς απάντησε σε ερώτηση του Epiruspost.gr για την ένταξη του μεγάλου έργου των Πολιτιστικών Διαδρομών στο νέο ΕΣΠΑ και στο συμβολισμό που μπορεί να υπάρχει.
«Είναι το πρώτο έργο όχι στο Ελληνικό, αλλά στο Ευρωπαικό νέο ΕΣΠΑ. Ήρθε ο Αυστριακός Επίτροπος και έμεινε ενεός.
Η Ελλάδα διαθέτει τέτοια μέρη. Μέρη που πρέπει να τα κεφαλαιοποίηση, πέρα από πολιτικές και κόμματα... Πρέπει να τα κεφαλαιοποιήσουμε ως λαός.
Μπαίνουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης με σχέδιο, με πρόγραμμα, βήμα βήμα και σταθερά» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.
SAMARAS D5