Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Δήλωση Ολγας Γεροβασίλη για την Εγνατία


Η Εγνατία Οδός αποτελεί αναπαλλοτρίωτη περιουσία του ελληνικού λαού, που πρέπει  να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης προς όφελος των πολιτών κι όχι ένα ακόμη «λάφυρο» της οικονομικο-πολιτικής διαπλοκής και της ιδιωτικής κερδοσκοπίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζεται να προχωρήσει στην προκήρυξη της 1ης φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού σε ιδιωτικά συμφέροντα, εντός του 2ου τριμήνου του 2014. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σταθερά προσηλωμένη στην πολιτική της εκποίησης του δημόσιου πλούτου και των υποδομών της χώρας, ετοιμάζεται να προχωρήσει σ’ ένα ακόμη έγκλημα εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων που υπηρετεί.
Δεδομένης της καθοριστικής σημασίας της Εγνατίας για την άρση της απομόνωσης της Ηπείρου και την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειάς μας, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση της θα αποτελέσει μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη με καταστροφικές συνέπειες για όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της περιοχής μας.
Από τη μέχρι σήμερα εμπειρία, είναι προφανές ότι πιθανή εκμετάλλευση της Εγνατίας από ιδιωτικά συμφέροντα θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων σταθμών διοδίων και στην αύξηση των τελών διέλευσης, καθιστώντας έτσι τη χρήση της από τους πολίτες απαγορευτική και ακυρώνοντας στην πράξη τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες του συγκεκριμένου έργου για την περιφέρειά μας.
Ως υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου δηλώνω  την κατηγορηματική μου αντίθεση στο συγκεκριμένο σχέδιο, όπως και σε κάθε άλλο σχέδιο που έχει σκοπό το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και την υπονόμευση της αναπτυξιακής πορείας της Ηπείρου.

Όλγα Γεροβασίλη
υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας