Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Δ. Βασιλείου: "Υποκριτικές οι αψιμαχίες των κ.κ. Κλάπα και Μπαΐλη"

Ενσωματωμένη εικόνα 1


Πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση του υποψήφιου Δημάρχου Δημήτρη Βασιλείου με τον απερχόμενο Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη. Στη συνάντηση παραβρέθηκε κλιμάκιο υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων.
 

Και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να διεξάγουν πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα με πολιτικά και προγραμματικά επιχειρήματα, μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις και χτυπήματα «κάτω απ’ τη μέση»
 

Ο κ. Μπαΐλης περιέγραψε την άσχημη οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος εξ αιτίας των χρεών, που κληρονόμησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και των περικοπών, που επέβαλε η Κυβέρνηση, ενώ ισχυρίστηκε ότι καμία ώριμη μελέτη δεν υπήρχε, όταν ανέλαβε.
 

Σχετικά με την περιβόητη «Ανάπλαση της Κυανής Ακτής» διατύπωσε την άποψη ότι η μελέτη προϋπήρχε, ενταγμένη στο ΕΣΠΑ και απλά… δημοπρατήθηκε και τώρα εκτελείται το έργο… Και παρά τον θόρυβο που έχει προκληθεί εξακολουθεί να προτείνει την συνέχιση του έργου με μικρότερες παρεμβάσεις!!!
 
 
Τέλος σε ερώτηση για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την λειτουργία της αγροτικής αγοράς, παρέπεμψε στην καθυστέρηση έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που θα καθορίσει τους όρους λειτουργίας.
 

Με αφορμή την συνάντηση αυτή η Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία δηλώνει ότι θεωρεί υποκριτικές τις αψιμαχίες των κ.κ. Κλάπα και Μπαΐλη σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Δήμου. Αμφότεροι υπηρέτησαν ένα δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης με διαδικασίες ανάθεσης έργων σε αρκετές περιπτώσεις αδιαφανείς και σε κάθε περίπτωση μακριά από συμμετοχικές διαδικασίες με τους δημότες και ουσιαστική ιεράρχηση των αναγκών του Δήμου. Αμφότεροι χειροκρότησαν τον «Καλλικράτη», αλλά και περίμεναν στην «ουρά» το 2010 για να πάρουν το χρίσμα από το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς ας μην θρηνούν σήμερα για τις συνέπειες των μνημονίων και τις τεράστιες περικοπές των πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ούτε ο πρώτος με τις συνεχείς ερωτήσεις, ούτε ο δεύτερος με την σιωπή του προσφέρουν κάτι εποικοδομητικό στον διάλογο.


Είναι προφανείς οι μεγάλες ευθύνες και των δύο στην επιχειρούμενη καταστροφή της Κυανής Ακτής για την οποία κανείς τους δεν μιλάει επί της ουσίας, αφού κανείς δεν είχε την ευαισθησία να συζητήσει τις πρωτοφανείς για παραλιακό αλσύλλιο προτάσεις της μελέτης με τον λαό της Πρέβεζας και τους Πολιτιστικούς και Λαϊκούς φορείς της Πόλης.


Η παράταξη της «Δημοτικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας» δεν έρχεται να διαχειριστεί την μιζέρια. Δεν έρχεται να ρουσφετολογήσει, ούτε να εγκατασταθεί μόνιμα στους Δημαρχιακούς θώκους. Έρχεται να ανοίξει τον Δήμο με πλήρη διαφάνεια σε όλους τους δημότες. Έρχεται να κάνει τα δημοτικά πράγματα υπόθεση των ίδιων των δημοτών.



 
 
 
Δεν δίνουμε κούφιες υποσχέσεις που θα ξεχαστούν την επομένη των εκλογών. Δεν θα το παίξουμε «σωτήρες», ούτε «ανεξάρτητοι». Είμαστε εξαρτημένοι από τα κινήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, από τους άνεργους και τους απολυμένους, από τους καταστηματάρχες που κλείνουν, από τους μαθητές που κρυώνουν στα σχολεία, από τα νοσοκομεία που υποβαθμίζονται.


Το πρόγραμμά μας ήδη υποβάλλεται σε συζήτηση με τους φορείς της πόλης και κάθε καλοπροαίρετο συνομιλητή, αλλά και την κοινωνία της Πρέβεζας.


Πρέβεζα 5/4/2014


Το Γραφείο Τύπου